Rolluiken prijs

Rolluiken prijs

Rolluiken prijzen

Ga je rolluiken aanschaffen en wil je weten wat dat kost? Op deze pagina vind je informatie over de verschillende kosten die bij rolluiken kunnen komen kijken. Ook geven we je enkele bespaartips waarmee je de rolluik prijs zo laag mogelijk houdt.

Wil je direct contact met een zonweringspecialist die je aan de perfecte rolluiken voor jouw situatie kan helpen? In de MyGo Matchmaker kun je onder andere meerdere offertes van zonweringspecialisten aanvragen en een afspraak maken met een zonweringspecialist bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken. Voor online, klik op de Matchmakerknop. Voor telefonisch, bel 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Rolluiken prijzen inclusief montage

Wat rolluiken kosten is afhankelijk van het materiaal, de afmetingen, het bedieningssysteem en de extra’s waar je voor kiest. Gemiddeld liggen de kosten voor rolluiken inclusief montage tussen de 1300 en 1800 euro.

De tabel hieronder toont de prijzen voor de meest voorkomende rolluikproducten en -diensten. Alle prijzen in de tabel zijn inclusief 21% btw. Wel komen de montagekosten er nog bij, die tussen de 100 en 300 euro liggen.

Product/dienst

Prijs stuk/per dienst (incl. btw)

Kunststof rolluik

 

1 m2

€90 - €175

2 m2

€200 - €350

3 m2

€350 - €600

Aluminium rolluik

 

1 m2

€100 - €275

2 m2

€340 - €650

3 m2

€700 - €950

Handmatige bediening

 

Slingerstang

€10

Band/koord

€20

Bandvertrager

€30 - €40

Elektrische bediening

 

Buismotor

€60 - €150

Draaischakelaar

€20 - €50

Sleutelschakelaar

€45 - €60

Tijdschakelaar

€50 - €150

Afstandsbediening

€70 - €250

Elektrisch systeem met app

€260

Home motion systeem

€500

Overig

 

Insectenhor

€75

Ventilatierooster

€60

Zonnesensoren

€180 - €200

Bewegingsmelder

€230 - €250

Opmeetkosten

€40 - €50

Voorrijkosten

€30 - €50

Rolluiken prijs

Kosten rolluiken

Zoals de tabel ‘prijs rolluiken’ hierboven laat zien, zijn de kosten voor rolluiken opgebouwd uit verschillende onderdelen. Allereerst kun je kiezen tussen aluminium en kunststof rolluiken, waarbij de aluminium versie duurder is dan die van kunststof. Ook kun je kiezen tussen een handmatig en een elektrisch bedieningssysteem, waarbij de elektrische variant de duurdere optie is.

Binnen de twee bedieningssystemen heb je nog weer meerdere opties. Je kunt er bij een handmatig systeem voor kiezen om het rolluik aan te draaien met een slingerstang, maar je kunt het rolluik ook optrekken met een band of koord. Bij een elektrisch systeem kun je kiezen tussen verschillende schakelaars of een systeem waarbij je het rolluik met een afstandsbediening of app bestuurt.

Naast de keuze voor een bedieningssysteem heb je ook nog de keuze tussen verschillende extra opties. Zo kun je een insectenhor, zonnesensoren of een bewegingsmelder kiezen om een rolluik optimaal te laten functioneren.

Rolluiken prijs

MyGo bespaartips kosten rolluiken

Rolluiken zijn doorgaans geen goedkope aanschaf, maar er zijn meerdere manieren om te besparen op rolluik kosten. Hieronder hebben we enkele bespaartips voor je op een rij gezet.

Profiteer van kwantumkorting

Wil je meerdere rolluiken laten plaatsen of zijn mensen om je heen ook van plan om rolluiken aan te schaffen? Laat die rolluiken dan in één keer plaatsen. Je krijgt in veel gevallen korting als je meerdere producten tegelijk bestelt.

Kies voor een lokale aanbieder

Als je kiest voor een zonweringspecialist in je buurt, hoef je weinig of zelfs helemaal geen voorrijkosten te betalen. MyGo kan je daarbij van dienst zijn: in de MyGo Matchmaker zie je snel en eenvoudig welke zonweringspecialisten bij jou in de buurt je klus kunnen uitvoeren.

Bespaar op je inboedelverzekering

Als je aluminium rolluiken laat plaatsen, kun je vanwege de inbraakwerende werking daarvan in aanmerking komen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Met dat keurmerk kun je, afhankelijk van je verzekeraar, korting op de premie van je inboedelverzekering krijgen.

Vergelijk offertes

Om erachter te komen welke zonweringspecialist in je buurt het voordeligst is om in te schakelen voor de montage van rolluiken, kun je meerdere offertes van zonweringspecialisten vergelijken. Ook daarbij kan MyGo je helpen: in de MyGo Matchmaker kun je verschillende offertes opvragen en met elkaar vergelijken.

Kies voor een handmatig systeem met het rolluik direct op het kozijn

Een makkelijke manier om rolluikkosten laag te houden, is om de voordeligste opties te kiezen. Daarbij moet je gaan voor een handmatig bedieningssysteem en een rolluik dat direct op het kozijn geplaatst wordt (opgebouwde rolluiken of voorzetrolluiken). Door het rolluik direct op een kozijn te laten plaatsen, wordt het kozijn minder breed en vallen de kosten rolluik lager uit.

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een zonweringspecialist? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende zonweringspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!