Terug naar diensten
Rolluiken

Rolluiken

Rolluiken kopen

Ben je op zoek naar zonwering die voor een koel huis in de zomer en een warm huis in de winter zorgt? Wil je daarnaast dat die zonwering geluid tegenhoudt, privacy biedt en beschermt tegen inbraak? Dan zijn rolluiken de geschikte optie.

Je kunt rolluiken zowel aan de buitenkant van je muur als in je muur laten installeren. De rolluikkast kan rond of vierkant zijn en je kunt kiezen tussen reguliere en verduisterende rolluiken. Bovendien kun je rolluiken op maat laten maken en heb je veelal de keuze uit verschillende kleuren en materialen.

Heb je de knoop doorgehakt en wil je een rolluik kopen? MyGo kan je helpen bij je zoektocht naar het perfecte rolluik voor jouw situatie. In de MyGo Matchmaker kun je onder andere meerdere offertes van zonweringspecialisten aanvragen en direct een afspraak maken met een zonweringspecialist bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken. Voor online, klik op de Matchmakerknop. Voor telefonisch, bel 085 106 1600.

Rolluiken

Rolluiken buiten

Rolluiken worden aan de buitenkant van je raam geplaatst. Er zijn drie ‘hoofdsoorten’ rolluiken en allerlei variaties te bestellen. Hieronder lichten we elk van die soorten en variaties kort toe.

Soorten rolluiken

Rolluiken zijn in beginsel op te delen in drie soorten: ingebouwde rolluiken, opgebouwde rolluiken en voorzetrolluiken. We geven bij elke soort een korte toelichting.

Bij ingebouwde rolluiken wordt het rolluik weggewerkt in een uitsparing boven het raam, waardoor de kast ervan niet zichtbaar is. Het rolluik bevindt zich dan achter de buitensteen van je woning, waardoor je het alleen ziet als het gesloten is. Omdat er ruimte moet worden gemaakt in de gevel, wordt dit soort rolluiken vooral gebruikt bij nieuwbouwwoningen.

Opgebouwde rolluiken worden vaak gekozen voor wat oudere huizen en voor ramen waar weinig ruimte is (bijvoorbeeld dakkapellen). Ze worden voor het raam en achter de buitensteen geplaatst, waardoor het raam en de kast van de rolluiken één geheel worden. Het verschil met de ingebouwde variant is dat de kast van het rolluik zich nog wel buiten de muur bevindt. Tevens zijn ze eenvoudiger te plaatsen dan ingebouwde rolluiken.  

Voorzetrolluiken vormen een oplossing voor elke woning. De kast kan daarbij op twee verschillende manieren geplaatst worden, namelijk op de muur of op het kozijn. Het is de goedkoopste en meest eenvoudig te monteren optie van de drie.

Overige opties rolluiken

Naast de keuze tussen de drie soorten rolluiken, kun je kiezen voor meerdere andere opties. Zo wordt bij bedrijven vaak gekozen voor brandwerende rolluiken met aluminium of stalen lamellen.

Voor extra beveiliging van je woning of winkel kun je kiezen voor inbraakwerende rolluiken. Winkeliers die wel die beveiliging willen, maar ook na sluitingstijd hun producten willen kunnen tonen, kunnen kiezen voor transparante rolluiken.

Andere opties zijn verduisterende rolluiken om een ruimte volledig donker te maken en mini rolluiken om ruimte te besparen. Wil je iets wat vooral een plezier is voor het oog, dan kun je kiezen voor sierluiken of jaloezie rolluiken.

Rolluiken

Materialen rolluiken

Rolluiken zijn verkrijgbaar in meerdere materialen: er kan worden gekozen voor aluminium, staal, kunststof en hout. Bij elk van die opties is er bovendien de keuze tussen verschillende kleuren. Wil je een rolluik om je inboedel te beschermen, met name bij bedrijfspanden en winkels? Dan is een stalen rolluik de beste optie. Heb je een oud huis met een klassieke uitstraling en wil je rolluiken die daarbij passen? Daarvoor is hout het meest geschikt.

De twee meest gekozen rolluikmaterialen zijn aluminium en kunststof. Aluminium rolluiken zijn wat minder zwaar dan stalen rolluiken, maar worden voor hetzelfde doel gebruikt (inbraakwering). Kunststof rolluiken worden vooral gekozen als het voornaamste doel is om bescherming tegen felle zon en geluiden van buitenaf te bieden. Het is tevens de goedkoopste optie van de vier. Op onze pagina rolluiken prijs vind je een tabel met alle kosten die bij rolluiken kunnen komen kijken.

Bediening rolluiken

Wat het bedieningssysteem betreft zijn er altijd drie opties bij rolluiken: handmatige, elektrische of automatische bediening. Als je de kosten laag wilt houden of een raam hebt waarbij het rolluik niet vaak naar boven of naar beneden hoeft, is een handmatig systeem het voordeligst. Er zijn drie handmatige systemen: een bandopwinder, een koordopwinder en een slingerstang.

Bij een bandopwinder gaat het rolluik omhoog op het moment dat je de band naar beneden trekt. Een koordopwinder werkt op dezelfde manier, maar heeft een koord in plaats van een band. Bij beide soorten kan een vertrager worden besteld om het ophalen van het rolluik minder zwaar te maken. Als je voor een slingerstang kiest, hoef je alleen aan die stang te draaien om het rolluik omhoog te halen.

Naast handmatige systemen kun je bij rolluiken dus ook kiezen voor elektrische of automatische systemen. Op onze pagina elektrische rolluiken vind je daarover meer informatie.

Rolluiken

Rolluiken laten plaatsen

Je kunt ervoor kiezen om rolluiken zelf te plaatsen, maar daarvoor is de nodige dosis technische kennis nodig. Bovendien heb je dan niemand om op terug te vallen als er iets misgaat. In de meeste gevallen wordt de montage van rolluiken daarom overgelaten aan een zonweringspecialist.

Een zonweringspecialist kan de ramen waar de rolluiken voor moeten komen eerst inmeten, zodat zeker is dat de rolluiken perfect aansluiten. Vervolgens kan de specialist de rolluiken op de muur (bij voorzetrolluiken) of op een kozijn monteren (bij ingebouwde of opgebouwde rolluiken). Ook kan hij of zij de rolluiken goed afstellen, zodat ze niet doorzakken of te ver openen.

Het is verstandig om het aanbod in je regio te vergelijken voor je een zonweringspecialist kiest. MyGo kan je daarbij helpen: in de MyGo Matchmaker kun je offertes van verschillende zonweringspecialisten bij jou in de buurt aanvragen. Zo vind je eenvoudig de meest geschikte zonweringspecialist voor jouw klus.

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een zonweringspecialist om de perfecte rolluiken in huis te halen en te laten monteren? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende zonweringspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!