Terug naar diensten
Elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken

Elektrisch rolluik

Als je ervoor kiest zonwering in de vorm van rolluiken aan te schaffen, heb je de keuze tussen drie bedieningssystemen. Je kunt kiezen voor een handmatig, elektrisch of automatisch systeem.

Bij een handmatig systeem moet je je eigen spierkracht inzetten om ervoor te zorgen dat de rolluiken uit- en indraaien. Een elektrisch systeem werkt met een schakelaar of afstandsbediening; een automatisch systeem werkt met een tijdschakelaar.

Elektrisch bedieningssysteem rolluik

Bij elektrische rolluiken kun je kiezen tussen een variant die op afstand bestuurbaar is en een variant waarbij dat niet mogelijk is. De op afstand bestuurbare variant werkt met een afstandsbediening. Het rolluik is daarbij voorzien van een ingebouwde motor en ontvanger, waardoor hij in staat is tot op een bepaalde afstand het signaal van de afstandsbediening te ontvangen.

De elektrische variant van rolluiken waarbij besturing op afstand niet mogelijk is, werkt met een schakelaar. Daarvoor wordt een schakelaar aan een motor gekoppeld, waarna die combinatie in de muur wordt ingebouwd. Je hebt de keuze tussen een draaischakelaar en een sleutelschakelaar.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om een elektrisch rolluiksysteem met domotica te kiezen (ook wel huisautomatisering genoemd). Met dat systeem kun je meerdere elektrische apparaten in je huis aan elkaar koppelen en besturen. Met één druk op de knop van een afstandsbediening of tablet kun je dan bijvoorbeeld de rolluiken laten uitrollen en de inbraakbeveiliging aanzetten.

Automatisch bedieningssysteem rolluik

Bij een automatisch systeem wordt een tijdschakelaar voor het rolluik ingebouwd, waarmee wordt bepaald wanneer het rolluik opent of sluit. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de rolluiken overdag open zijn, maar elke avond op een vaste tijd dichtgaan. Dit is handig voor inbraakpreventie: je kunt de indruk wekken dat je thuis bent als je op vakantie gaat.

Elektrische rolluiken

Rolluik motor

Zowel elektrische als automatische rolluiksystemen werken met een motor. Hoe zwaarder het materiaal van het rolluik, hoe zwaarder de motor moet zijn. Op het moment dat je gaat kiezen welke motor je bij je rolluik wilt, zijn het formaat en de beveiliging ervan belangrijke punten. Ook is het handig om te kijken of de motor ‘zelfstellend’ is, wat inhoudt dat hij niet om de zoveel tijd opnieuw afgesteld hoeft te worden.

Elektrische rolluiken prijs

De prijzen van elektrische en automatische rolluiken liggen uiteen en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Als je kiest voor een elektrisch systeem met een schakelaar, hangt het van het soort schakelaar af hoeveel je betaalt. Kies je voor een systeem met een afstandsbediening, dan hangt het af van het model afstandsbediening. Ook spelen de afmetingen en het materiaal een rol.

Het is een gegeven dat een elektrisch rolluiksysteem met een afstandsbediening en een automatisch systeem duurder zijn dan een systeem met een schakelaar, omdat ze meer vrijheid bieden. In beide gevallen speelt de gekozen motor bovendien een rol bij het eindbedrag. Op onze pagina rolluiken prijs vind je een tabel met daarin een overzicht van alle kosten die bij rolluiken komen kijken.

Elektrische rolluiken

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een zonweringspecialist om de perfecte rolluiken in huis te halen en te laten monteren? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende zonweringspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.