Terug naar diensten
Schoolfotograaf

Schoolfotograaf

Ben je op zoek naar een professionele en enthousiaste schoolfotograaf voor professionele schoolfotografie? MyGo helpt je graag! Gebruik de online 24/7 Matchmaker om snel en eenvoudig een geschikte fotograaf voor jouw school te vinden. Liever bellen? Dat kan ook! Bel ons dan op 085 106 1600.

Schoolfotografie

Ben je op zoek naar schoolfotografie voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs of voor bijvoorbeeld kinderopvang? Een jaarlijkse schoolfoto is een mooie en blijvende herinnering aan de jaren op school. Een schoolfotograaf is enthousiast en zorgt ervoor dat de kinderen zich op hun gemak voelen zodat je de beste foto’s van de leerlingen krijgt. Bij Schoolfotografie kun je denken aan de volgende soort foto’s:

  • Portretfoto’s
  • Groepsfoto’s
  • Digitale foto’s
  • Foto’s van leerkrachten
  • Foto voor leerling pasje

Ook is het bij sommige schoolfotografen mogelijk om alle foto’s buiten te doen. Hierdoor wordt de school zo min mogelijk belast en hoef je niet speciaal ruimte te maken voor de schoolfoto’s.

Leerling pasjes

Naast standaard groepsfoto’s en portretten bieden veel schoolfotografen ook PVC-pasjes voor leerlingen aan. Deze pasjes kunnen worden voorzien van het logo van de school, je eigen gekozen ontwerp en een barcode of magneetstrip. Deze pasjes kunnen worden gebruikt voor onder andere de mediatheek of voor kluisjes.

Schoolfotograaf

Voordelen schoolfotograaf

Een schoolfotograaf zorgt ervoor dat leerling en ouders een blijvende, mooie herinnering hebben aan de schoolperiode. Tevens verzorgt de schoolfotograaf de bestellingen, de betalingen en de levering allemaal buiten de school om zodat de school zich hier niet druk om hoeft te maken. Ook is het vandaag de dag bij de meeste fotografen mogelijk om digitale schoolfoto’s te bestellen.

Kosten schoolfotograaf

De kosten voor een schoolfotograaf zijn gemiddeld 10 tot 15 euro voor een fotopakket. In dit standaard fotopakket zitten vaak grote en kleine portretfoto’s plus de klassenfoto. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde prijzen van schoolfotografie.

Schoolfoto’s

Gemiddelde kosten

Standaard fotopakket (4 vellen)

€ 10 - € 20

Losse fotovellen

€ 5 - € 10 per stuk

Digitale bestand (meerdere foto’s)

€ 20 - € 45 per bestand

Houd er rekening mee dat bovenstaande prijzen slecht indicaties zijn. De prijzen zijn afhankelijk van jouw specifieke wensen, de plek waar je woont en de afspraken die de fotograaf heeft met de school.

Schoolfotograaf

Waarmee rekening houden?

Er zijn een aantal dingen waarmee je rekening kunt houden bij het inschakelen van een schoolfotograaf:

Als school
Zorg ervoor dat de komst van de schoolfotograaf tijdig aangegeven wordt. Hierdoor kunnen de kinderen en ouders zich goed voorbereiden op de dag.

Als ouder
Zorg ervoor dat je kind er mooi en netjes uitziet voor de schoolfoto zodat je een mooie en tastbare herinnering voor later hebt.

Budget tips van MyGo

Je kunt op een aantal manieren kosten besparen bij het inschakelen van een schoolfotograaf:

  • Kies een schoolfotograaf uit de buurt. Kies een schoolfotograaf uit de buurt om te besparen op de voorrijkosten.
  • Vergelijk offertes. Vraag bij meerdere schoolfotografen prijsopgaven of offertes op. Deze kun je vervolgens eenvoudig met elkaar vergelijken om zo de meest geschikte fotograaf binnen het budget te kiezen.

MyGo helpt je graag

MyGo helpt je graag met het vinden van de beste schoolfotograaf voor jouw schoolfoto’s. Je kunt online gebruikmaken van de Matchmaker. De MyGo Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week te gebruiken. Ook kun je ons bellen als je dat liever wilt. Bel ons dan tijdens openingstijden op 085 106 1600. Wij kunnen dan een afspraak voor je inplannen, je direct doorverbinden met een schoolfotograaf of een terugbelverzoek voor je indienen.