Terug naar diensten
Servies huren

Servies huren

Ga jij binnenkort een groot evenement huren waarvoor je servies nodig hebt? Bijvoorbeeld een bruiloft of een familiefeest? Dan kan servies huren een verstandige zet zijn.

Via de MyGo Matchmaker kom je eenvoudig in contact met feestverhuurders waar jij je servies kunt huren. Met deze tool vergelijk je snel verschillende aanbieders in jouw regio met elkaar, zodat je direct ziet waar jij het voordeligst uit bent.

Direct een servies verhuurbedrijf?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Servies huren: wat kost dat?

Servies huren omvat eigenlijk het huren van vorken, messen, lepels, borden, glazen en mokken. Het is dus een erg breed begrip. Om je een beeld te geven van wat de huur van bestek, borden en drinkwaren kost, hebben we onderstaande tabel voor je gecreëerd.

Soort servies huren

Kosten servies huren

Theelepeltjes

€ 0,075 per stuk

Gebakvorkjes

€ 0,15 per stuk

Dinervorken

€ 0,20 – € 1,50 per stuk

Dinermessen

€ 0,20 – € 1,50 per stuk

Dinerlepels

€ 0,20 – € 1,50 per stuk

Frisdrankglas

€ 0,20 per stuk

Bierglas

€ 0,20 per stuk

Cocktailglas

€ 0,40 per stuk

Amusevorken

€ 0,30 per stuk

Eenvoudig dinerbord

€ 0,30 per stuk

Koffiekopje

€ 0,30 – € 0,60 per stuk

Soepkom

€ 0,40 – € 1,40 per stuk

Wijnglas

€ 0,50 per stuk

Groot bord, geschikt van pannenkoek of pizza

€ 0,60 – € 3,50 per stuk

Vleesvork

€ 0,75 per stuk

Taartschep

€ 0,75 per stuk

Soep- of sauslepel

€ 0,75 per stuk

Onderbord

€ 0,80 per stuk

Koffiepot

€ 2,50 per stuk

Theekan

€ 3,00 per stuk

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een servies verhuurbedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Stel, je hebt 80 gasten voor wie je allemaal servies wilt huren. Je wilt ze een bord, een volledige bestekset, een wijnglas en een water-/frisdrankglas aanbieden. Dan betaal je daarvoor het volgende:

 • Bord: € 0,30 x 80 = € 24
 • Mes, vork en lepel: € 0,20 x 80 = € 16
 • Wijnglas: € 0,50 x 80 = € 40
 • Frisdrankglas: € 0,20 x 80 = € 16
 • 24 + 16 + 40 + 16 = 96.

Dit betekent dat je 80 gasten al voor 96 euro van servies zou kunnen voorzien! Nu gaat deze berekening wel uit van de goedkoopste opties, maar zoals je ziet, blijven de prijzen relatief laag. Servies huren hoeft dus niet duur te zijn.

Wat zijn de voordelen van servies huren?

Servies huren heeft enkele voordelen, zowel ten opzichte van het níet huren als van kopen. Enkele voorbeelden daarvan hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • Je kunt kiezen uit veel soorten servies. Veel feestverhuurders bieden voornamelijk standaard wit servies aan, maar dat betekent niet dat dat het enige servies is wat je kunt huren. Heb je een bepaalde voorkeur en wil je bijvoorbeeld gouden servies huren, dan is dat zeker een optie. Zo kun je gehuurd servies inzetten om jouw evenement naar jouw wensen aan te kleden.
 • Je zit niet vast aan wegwerpservies. Wegwerpservies is niet erg sjiek en is in veel gevallen ook niet goed voor het milieu. Als je een statig evenement wilt organiseren, is servies huren daarom de betere optie. Zo betaal je nog steeds niet al te veel, maar behoud je de elegantie van je feest.
 • Servies huren is niet duur. Zoals we al hebben laten zien, hoeft servies huren niet duur te zijn. Je kunt een evenement met 80 gasten al aankleden voor minder dan 100 euro als je wat economisch verstandige keuzes maakt.
 • Je hoeft niet zelf al het servies te kopen. Het grote voordeel van servies huren blijft wel dat je het niet hoeft te kopen. De meeste mensen hebben nu eenmaal geen plek voor 100 vorken, 100 messen, 100 lepels en 100 borden… maar als dat de aantal zijn die je wel nodig hebt, dan wil je daar niet aan vastzitten. Bovendien is servies kopen wel vele malen duurder dan het huren, en de kans is klein dat iemand je servies achteraf voor de aankoopprijs van je wil overnemen.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een servies verhuurbedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Servies huren: waar moet je rekening mee houden?

Ga je servies huren en ga je je opties bij langs, dan is het slim om met een aantal punten rekening te houden. Zo weet je wat je het beste kunt doen en voorkom je dat problemen ontstaan of te erg uit de hand lopen.

 • Wordt de btw al meegerekend in de prijs? Ga je servies huren, dan is het goed om je ervan bewust te zijn dat de prijzen vaak exclusief btw zijn. De reden hiervoor is dat zakelijke huur is vrijgesteld van btw, maar particuliere huur niet – en vaak zijn het toch cateraars die servies huren. Wil je je correcte prijs berekenen, kijk daarom altijd goed of de prijs inclusief of exclusief btw is.
 • Wie gaat het servies aannemen of afhandelen? Wil je servies huren voor op een feestlocatie, dan zal dit afgestemd moeten worden met die locatie zelf. Vaak regelen zij de catering al, dus zullen zij ook gehuurde materialen willen aannemen. Gaat de feestlocatie echter niet het servies aannemen, zorg er dan voor dat er wel iemand is die die taak op zich gaat nemen.
 • Moet het servies nog afgewassen worden? Veel feestverhuurders vinden het niet nodig dat je het servies na het huren afgewassen weer inlevert. Daar hebben zij hun eigen vaatwasmachines voor, en bovendien willen ze wel dat het servies gegarandeerd schoon is. Toch willen andere feestverhuurders wél dat je het servies schoon retourneert. Controleer dit dus goed, zodat je straks niet opeens te maken krijgt met een ontevreden verhuurder.
 • Wat gebeurt er als het servies beschadigd raakt? Servies huren betekent vrijwel onvermijdelijk dat er iets kapot zal gaan, al is het maar één bord of één glas. Wanneer het servies beschadigd raakt, willen de meeste feestverhuurders hier onmiddellijk van op de hoogte gesteld worden. Zorg ervoor dat iemand deze taak op zich neemt. Mogelijk zullen sommige verhuurders het niet erg vinden om dit pas bij het ophalen te horen te krijgen, maar daar wil je het niet op gokken.
 • Wat gebeurt er als je het verkeerde servies geleverd hebt gekregen? Soms als je servies huurt kan er iets fout gaan. Als dit op tijd ontdekt wordt, is het altijd verstandig om direct contact op te nemen met de feestverhuurder. Velen zullen namelijk bereid zijn met een spoedoplossing te komen, zoals het alsnog leveren van het correcte servies (afhankelijk van beschikbaarheid en rijafstand).

Servies huren? MyGo geeft bespaartips

Servies huren is van zichzelf niet al te duur, maar toch kun je erop besparen. Hieronder geven we je daarom een aantal MyGo-bespaartips:

 • Vraag je af of je dat goudkleurige servies écht nodig hebt. Bepaald servies is nu eenmaal duurder dan ander servies, vooral als het mooi is afgewerkt met bijvoorbeeld een goudkleurige rand. Heb je dus een budget waar je je voor het servies huren echt aan wilt houden, dan kan het verstandig zijn om weg te blijven van het sjiekere servies.
 • Wees voorzichtig met het servies. Als het gehuurde servies stukgaat, dan betaal jij als huurder de vervangingskosten. Die zullen toch al snel twintig keer zo hoog zijn als de prijs waarvoor je het servies oorspronkelijk had gehuurd. Wees er daarom erg voorzichtig mee.
 • Check de bezorgkosten van het servies. Veel feestverhuurders hanteren bezorgkosten voor het afleveren van gehuurd servies. Vaak zijn die bezorgkosten afhankelijk van de gereden afstand. Wil je dus besparen op de bezorgkosten, dan kun je het beste servies huren bij een feestverhuurder in jouw regio.
 • Vergelijk verschillende verhuurders met elkaar. Zo voordelig mogelijk servies huren is niet mogelijk zonder eerst de verschillende opties met elkaar te vergelijken. Dit doe je eenvoudig met de MyGo Matchmaker, die je ook nog eens zo kunt instellen dat je alleen feestverhuurders in jouw regio te zien krijgt.
Snel een servies verhuurbedrijf nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Servies huren doe je bij de feestverhuurders van MyGo

Wil jij nu servies huren? Maak dan gebruik van de MyGo Matchmaker om direct te zien bij welke feestverhuurders jij dat zo goedkoop mogelijk kunt doen. Online kun je dit 24/7 doen. Bel je echter liever? Bel dan naar 085 106 1600 en dan matchen wij je met een feestverhuurder bij jou in de buurt.