Terug naar diensten
Silent disco huren

Silent disco huren

Ga je binnenkort een huisfeest geven of wil je juist een speciaal evenement organiseren, maar zoek je iets bijzonders dat niet storend is voor omwonenden? Dan kan een silent disco huren een interessante optie zijn! Via je MyGo Matchmaker vergelijk je eenvoudig feestverhuurders waar jij silent disco pakketten kunt huren. 

Direct een silent disco nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat houdt een silent disco huren in?

Een silent disco is een feest waarbij de muziek niet uit grote speakers komt, maar uit koptelefoons. Je gasten horen dus ook alleen de muziek die uit hun eigen koptelefoon komt.

Een silent disco huren houdt in dat je een pakket met koptelefoons en zenders ontvangt, plus eventuele extra’s. De koptelefoons sluit je aan op de zenders. Vaak is het daarbij met een druk op de knop mogelijk om van zender te wisselen. Zo kun je de muziekopties afstemmen op de smaak van je gasten, én kunnen ze van zender wisselen als ze weleens iets anders willen.

Silent disco huren: wat kost dat?

Ga je een silent disco huren, dan betaal je meestal per koptelefoon en per zender. Daarbij kun je ervan uitgaan dat je ongeveer drie zenders wilt huren. In dat geval betaal je per koptelefoon tussen de 4 en 5 euro en per zender tussen de 15 en 20 euro.

Wel is het vaak mogelijk om een pakket te ontvangen met daarin 10 koptelefoons en een zender, waarmee je zou uitkomen op circa 60 euro.

Nu ben je waarschijnlijk niet van plan om voor slechts 10 personen een silent disco te huren. Daarom is het verstandig om rekening te houden met een minimumprijs van ongeveer 120 euro voor 20 gasten.

Wil je een echt groot feest (100+ gasten) organiseren? Dan betaal je voor een silent disco huren toch snel 500 euro (100 x € 4,50 + 3 x € 15 = € 495).

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een silent disco verhuurbedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Voordelen silent disco huren

Een silent disco heeft een aantal voordelen, of het nu ten opzichte van een gewoon feestje of kopen is. Een aantal van die voordelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • Je kunt een feestje organiseren zonder de buren te storen. Het grote voordeel van een silent disco huren is dat je wel een feest houdt, maar dat het zo goed als stil blijft – voor zover je gasten niet luidruchtig met elkaar gaan praten of meezingen met de muziek. Zo krijg je minder snel kwade buren op de stoep en houd je de sfeer in de buurt een beetje goed.
 • Je gasten kunnen zelf kiezen welke muziek ze willen horen. Op een normaal feest komt de muziek uit de speakers en horen alle gasten dus ook dezelfde muziek. Ga je een silent disco huren, dan kunnen je gasten zelf kiezen naar welke zender ze willen luisteren en welke muziek ze willen horen – zolang je meerdere zenders hebt gehuurd, natuurlijk. Zo kunt je een feest houden waar er voor elk wat wils is.
 • De zenders hebben vaak een groot bereik. Ook voor een groot, open terrein kun je een silent disco huren, bijvoorbeeld als je een park hebt afgehuurd. Omdat het bereik van de zenders erg groot is, vaak wel 300 meter, kunnen je gasten gaan en staan waar ze willen en toch van de muziek blijven genieten.
 • Je gasten kunnen vaak zelf het volume kiezen. Op een gewoon feest staat het geluid altijd overal even hard, maar bij een silent disco is dat niet nodig. Vaak beschikken de koptelefoons namelijk over een schuifje waarmee het volume kan worden aangepast. Dit is erg prettig voor wie niet zo van harde muziek houdt, of juist voor wie iets slechthorender is of wie graag helemaal losgaat op luide muziek.
 • Bij veel feestverhuurders kun je meteen allerlei extra’s huren. Wil je een discobal, lasers, een karaokeset of blacklights? Dit zijn opties die je vaak tegelijkertijd met je silent disco kunt huren. Al deze extra’s worden dan gewoon meegeleverd, zodat je er (op de huurkosten na) niets voor hoeft bij te betalen qua verzend- of leverkosten.
 • Een silent disco huren is voordeliger dan er een kopen. Hoe vaak ben je van plan een silent disco te organiseren? Waarschijnlijk niet vaker dan eens, of anders zeer sporadisch. In zo’n geval is het vaak verstandig om te huren in plaats van te kopen. Gekochte artikelen verliezen snel hun waarde, dus doorverkopen is het in de meeste gevallen ook niet waard. Ga je een silent disco huren, dan lever je hem achteraf ook gemakkelijk weer in.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct een silent disco verhuurbedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Silent disco huren: waar rekening mee houden?

Ga je een silent disco huren, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo voorkom je teleurgestelde gasten én hoef je niet meer te betalen dan nodig is.

 • Pakketpost, afhalen of laten leveren? De meeste feestverhuurders versturen hun silent disco sets per pakketpost. Hiervoor betaal je gewoonlijk 6,95 euro aan verzendkosten. Je pakket laten leveren is hoe dan ook duurder, als die optie wordt aangeboden. Tenslotte kun je kijken of je het pakket niet gewoon kunt afhalen bij de feestverhuurder, zolang dat een regionaal bedrijf is.
 • Hoelang mag je het pakket huren? Slechts één dag een silent disco huren is goedkoper dan wanneer je ervoor kiest het pakket meerdere dagen te houden. Eén dag huren betekent hierbij overigens dat je het pakket de volgende werkdag weer op de post doet; daar zit dus wel enige haast achter. Controleer dit goed wanneer je je huurperiode aangeeft zodat je niet opeens een boete hoeft te betalen.
 • Hoeveel koptelefoons heb je nodig? Wil je een silent disco huren, dan wil je natuurlijk ook dat je gasten het naar hun zin hebben én dat ze allemaal een koptelefoon hebben. Huur dus genoeg koptelefoons voor al je gasten, plus eventueel een aantal reserves voor willekeurige bezoekers en voor het geval dat een van de koptelefoons het opeens niet blijkt te doen.
 • Hoeveel zenders heb je nodig? Hoeveel zenders je nodig hebt voor je silent disco is afhankelijk van hoeveel verschillende kanalen je wilt hebben. Hebben je gasten zeer uiteenlopende muzieksmaken, dan kan het fijn zijn om drie verschillende zenders te huren. Wil je gewoon een feestje geven met één bepaald thema, dan is één zender voldoende.
 • Wat is de levensduur van de apparatuur voor je silent disco? Gemiddeld gaat de apparatuur die je krijgt als je een silent disco huurt 8 uur mee. Daarna moet deze worden opgeladen of moeten de batterijen worden vervangen. Ben je van plan de hele nacht te feesten en begin je al om 8 uur, weet dan wel dat je koptelefoons op een gegeven moment uit kunnen vallen.
 • Hoe kom je aan de muziek voor je silent disco? Vaak is het het eenvoudigst om gewoon een aantal zenders voor je silent disco te huren en die met behulp van een audiokabel op verschillende streamingdiensten aan te sluiten. Dan gebruik je meerdere telefoons met Spotify, YouTube of een andere dienst om te bepalen wat er op iedere zender wordt gedraaid. Soms is een DJ echter ook een optie voor een silent disco. In dat geval moet de zender worden aangesloten op de DJ-apparatuur. Of dit mogelijk is, hangt sterk af van de feestverhuurder, de apparatuur en natuurlijk je budget.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct een silent disco verhuurbedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Silent disco huren? MyGo geeft bespaartips

Ook hebben we enkele specifieke bespaartips voor je als het aankomt op een silent disco huren. Die luiden als volgt:

 • Onderzoek of je een voordelig pakket kunt krijgen. De meeste feestverhuurders waar je een silent disco kunt huren bieden pakketten aan waarmee je voordeliger uit zou moeten zijn. Reken dat wel even na, want soms betaal je voor zo’n pakket exact hetzelfde als voor losse koptelefoons en zenders – het is alleen iets eenvoudiger. Toch bespaar je met een pakket wel snel het meest.
 • Check goed langs welke weg je de silent disco gaat ontvangen. Ga je een silent disco huren, dan wordt die meestal verzonden met de pakketpost. Standaard betaal je daar 6,95 euro voor. Dit is een vast, relatief laag bedrag. Nu zal echter niet elke feestverhuurder het pakket op deze manier naar je opsturen; mogelijk zullen sommigen het liever bij je langsbrengen of zullen ze willen dat je het pakket zelf ophaalt. In de meeste gevallen is de pakketpost wel het voordeligst.
 • Ontvang je je pakket via de pakketpost, controleer dan de retourtermijn. Vaak is de retourtermijn van een silent disco huren één werkdag na afloop van je verhuurtermijn. Dat betekent dat het pakket ook echt uiterlijk de dag na je feest moet zijn verstuurd en dat het dus vóór 15:00 uur (afhankelijk van wanneer het wordt opgehaald) bij het pakketpunt moet zijn afgegeven. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je een boete moet betalen.
 • Houd het bij één of twee zenders. Zenders zijn niet per se heel duur, maar geef je een klein feestje, dan kan de prijs van meerdere zenders al snel relatief hoog uitvallen. Tenslotte betaal je per zender wel ongeveer 20 euro. Weet je dat je gasten allemaal wel ongeveer dezelfde smaak hebben, dan kan het erg voordelig zijn om voor je silent disco slechts één zender te huren.
 • Kijk niet alleen naar feestverhuurders in je regio. Hoewel wij van MyGo over het algemeen stellen dat regionale dienstverleners goedkoper zijn, gaat dit bij aanbieders waar je een silent disco kunt huren niet op! De pakketten worden namelijk meestal via de pakketpost verzonden, waardoor de prijs altijd gelijk blijft, ongeacht van waar in Nederland je bent. Vergelijk daarom gerust feestverhuurders door het hele land om uit te vinden waar een silent disco huren het goedkoopst is.
 • Vergelijk verschillende feestverhuurders met elkaar. Zo goedkoop mogelijk een silent disco huren kan alleen als je weet wat je opties zijn. Maak daarom gebruik van de MyGo Matchmaker om eenvoudig feestverhuurders met elkaar te vergelijken en het perfecte silent disco pakket voor jouw feest te huren.
Snel een silent disco nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Een silent disco huren doe je via MyGo

Wil jij nu een silent disco huren? Gebruik dan de MyGo Matchmaker om verschillende feestverhuurders die deze dienst aanbieden met elkaar te vergelijken. Zo zie je direct waar een silent disco huren voor jou het voordeligst is.

Ook bellen is een optie. Bel daarvoor naar 085 106 1600 en dan matchen wij je met een feestverhuurder die silent disco pakketten aanbiedt. Welke optie je ook kiest, het zal een onvergetelijk feest worden voor je gasten!