Terug naar diensten

Snel je eiken vloer leggen

Eiken vloer leggen

In veel opzichten wonen wij anders dan 50 of 100 jaar geleden. Keukens zijn groter geworden, woonkamers lichter, en een wasmachine is inmiddels verplichte kost. De eiken vloer is echter nog steeds erg populair. Dit vloertype heeft verschillende voordelen die het erg geliefd maken, zowel in woningen als mooie bedrijfspanden. Voordat je begint met een eiken vloer leggen is het echter wel belangrijk om een goed beeld te krijgen van het product. Hieronder vind je nuttige informatie, die je zal helpen om de juiste beslissing te maken.

Een eiken vloer wordt doorgaans geschaard onder de parapluterm massieve houten vloeren. Het grootste voordeel van dit type vloer is misschien wel de uitstraling. Een eiken vloer is zowel statelijk als gezellig, en kan de sfeer van iedere kamer naar een hoger niveau tillen. Een ander belangrijk voordeel is de duurzaamheid. Doordat massieve houten vloeren veel geschuurd kunnen worden, is het mogelijk om steeds weer te renoveren. Een eikenhouten vloer gaat vaak een leven lang mee.

Eiken vloer vervangen

Mocht je een eiken vloer toch willen vervangen, dien je allereerst aan een goede ondergrond te denken. Een vochtige, hobbelige ondergrond kan grote schade aanrichten aan het hout. Een eiken vloer laten leggen doe je dan ook altijd met een ervaren expert. Die kan snel inschatten of er een beschermende coating tussen het eikenhout en de ondergrond moet komen. Je kunt bijvoorbeeld ook geen vloerverwarming aanleggen bij een eikenhouten vloer. Het hout kan door de temperatuurverschillen namelijk uitdrogen en vervormen. Bij Mygo kun je snel nuttig advies inwinnen over een eiken houten vloer leggen.