Vloerenlegger

Vloerenleggers bij jou in de buurt

Vind eenvoudig de beste vloerenlegger

Zoek je een vloerspecialist die een vloer voor je kan leggen, onderhouden of vervangen? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde vloerspecialist bij jou in de buurt.

Je kunt de Matchmaker zowel online als telefonisch gebruiken. Voor online, klik op de Matchmakerknop. Voor telefonisch, bel naar 085 106 1600.

Vloer laten leggen

Veelgestelde vragen

Wat doet een vloerenspecialist?

Je kunt bij een vloerenspecialist terecht als je een (nieuwe) vloer wilt laten leggen. Het verschil per specialist met welke materialen er gewerkt wordt, maar in veel gevallen kun je onder andere een pvc vloer, een parketvloer, plavuizen en laminaat laten leggen.

Vloerenspecialisten werken echter niet alleen met nieuwe vloeren, maar kunnen ook vloeronderhoud uitvoeren bij bestaande vloeren. Zo kun je onder andere je vloer laten schuren, opnieuw laten lakken of laten egaliseren zodat hij weer als nieuw is. Daarnaast kunnen vloerspecialisten je vloer reinigen, coaten, oliën, polijsten en indien nodig ophogen. Is een vloer al oud of is onderhoud om een andere reden niet voldoende, dan kunnen vloerenspecialisten je vloer vervangen.

De tabel hieronder toont een overzicht van onze pagina’s over de werkzaamheden van vloeren specialisten. Daar kun je naar doorklikken als je meer wilt weten. Wil je direct in contact gebracht worden met een vloeren specialist in jouw omgeving? Raadpleeg dan onze Matchmaker of bel naar 085 106 1600.

Vloersoorten

Gietvloer aanbrengen

Vloer renoveren

Vloer leggen

Vloer onderhoud

Vloer lakken

Laminaat leggen

Parket onderhoud

Vloer reinigen

Pvc leggen

Natuursteen onderhoud

Vloer reparatie

Parket leggen

Vloer schuren

Vloer ophogen

Plavuizen leggen

Parket schuren

Vloer coaten

Linoleum leggen

Houten vloer schuren

Vloer oliën

Natuursteen leggen

Natuursteen polijsten

Houten vloer vervangen

Tegels leggen

Vloer egaliseren

Lekkage vloer

Egaliseren van de vloer

Wat kost een vloerenspecialist?

Vloerenleggers werken met een vaste prijs per m2 of met een uurtarief. Betaal je een uurtarief, dan ligt dat gemiddeld tussen de 30 en 65 euro per uur. Betaal je een vast bedrag per m2, dan verschilt dat behoorlijk per materiaal. Voor een laminaat vloer leggen betaal je gemiddeld tussen de 15 en 55 euro per m2; pvc laten leggen kost gemiddeld tussen de 25 en 110 euro per m2 en parket laten leggen tussen de 40 en 160 euro per m2.

We hebben meerdere pagina’s waarop je informatie over de kosten voor een nieuwe vloer en diverse andere vloerwerkzaamheden kunt vinden. Hieronder hebben we die pagina’s voor je in een tabel gezet.

Kosten vloer leggen

Kosten marmoleum leggen

Kosten laminaat leggen

Kosten marmeren vloer leggen

Kosten pvc leggen

Kosten visgraat vloer leggen

Kosten linoleum leggen

Kosten vloer isoleren

Kosten natuursteen leggen

Kosten vloer egaliseren

Kosten houten vloer leggen

Kosten vloer coaten

Kosten tegelvloer leggen

Kosten vloer oliën

Kosten gietvloer aanbrengen

Kosten vloer vervangen

Kosten granito vloer leggen

Kosten vloerlekkage oplossen

Kosten bamboe vloer leggen

Kosten houten vloer schuren

Vloer laten leggen

Welke factoren bepalen de kosten van een vloerenspecialist?

De totale kosten voor een vloer worden bepaald door verschillende factoren. Allereerst spelen het materiaal en de afwerking van de vloer een rol bij de prijs: voor een pvc vloer betaal je meer dan voor een vloer van laminaat en het coaten van een vloer is duurder dan een oliebehandeling. Daarnaast zijn de oppervlakte en de vorm van de vloer kostenbepalend. Moet er een vloer gelegd worden in een kamer met veel hoeken, dan kost dat meer manuren (en dus meer geld).

Een andere belangrijke factor bij de totaalprijs is de benodigde voorbereiding. Moet er bijvoorbeeld eerst een oude vloer worden verwijderd of moet de ondergrond nog geëgaliseerd worden, dan betaal je daar extra voor. Ook voor het leggen van een ondervloer wordt een meerprijs gerekend. Tot slot zijn de leeftijd van je woning. Is je woning namelijk ouder dan 2 jaar, dan betaal je maar 9% btw (in plaats van 21%) over de vloerwerkzaamheden.

Eenvoudig prijzen van vloerenspecialisten vergelijken?

Wil je tarieven van vloerenspecialisten met elkaar vergelijken om de optie te vinden die het beste binnen je budget past? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om verschillende contactopties aan te klikken, waaronder de optie voor het aanvragen van offertes of prijsopgaven bij meerdere schilders.

Wil je liever direct een vloeren specialist spreken die je meer kan vertellen over de prijzen die hij of zij berekent? Dan kun je ons Matchmaker telefoonnummer 085 106 1600 bellen of in de online Matchmaker de optie voor telefonisch contact kiezen. Ook kun je een terugbelverzoek plaatsen, zodat je wordt teruggebeld op een moment dat jou uitkomt.

Laminaat laten leggen door specialist

Welke voordelen biedt een vloerenspecialist?

Het inschakelen van een vloerenspecialist of vloerenlegger biedt verschillende voordelen. Je weet allereerst zeker dat er een grondige inspectie van de vloer wordt uitgevoerd voor de vloeren specialist aan de slag gaat. Daarbij wordt vastgesteld of er eerst nog iets moet gebeuren voor de vloer kan worden gelegd (schimmels verwijderen, vloer egaliseren, vochtpercentage van de ondervloer omlaag krijgen).

Een ander voordeel is dat vloerenspecialisten over veel kennis en ervaring beschikken, waardoor ze de klus snel en zorgvuldig kunnen klaren. Het inschakelen van een professionele vloeren specialist zorgt er dus voor dat je tijd (en daarmee geld) bespaart. Bovendien scheelt het je veel frustratie omdat je niet zelf aan de gang hoeft en ben je verzekerd van een vlekkeloos eindresultaat.

In de meeste gevallen krijg je bij vloerenspecialisten garantie op de uitgevoerde werkzaamheden en de materialen die daarbij zijn gebruikt, wat ook een groot voordeel is. Tot slot kun je bij een vloeren specialist terecht voor gedegen advies over de meest geschikte vloer voor jouw situatie.

Waarop letten bij het inschakelen van een vloerenspecialist?

Als je besluit om een vloer specialist in te schakelen, is het verstandig om een aantal dingen helder te hebben. Stel jezelf daarom de volgende vragen voor je met een vloerenbedrijf in zee gaat:

 • Werkt het vloerenbedrijf met heldere tarieven, garantieregelingen en voorwaarden? Is duidelijk wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen (bijvoorbeeld btw, voorrijkosten en materiaalkosten)?
 • Liggen de tarieven van het vloerenbedrijf in het verlengde van de tarieven van concurrenten?
 • Is voor beide partijen helder hoe de samenwerking eruit gaat zien en wat de planning is?
 • Communiceert de vloeren specialist op een manier die je prettig vindt?
 • Hebben mensen in je omgeving goede ervaringen met het vloerenbedrijf of zijn er veel positieve online reviews over het bedrijf te vinden?
 • Kun je offertes bij de vloerenspecialist opvragen en zo ja, bevatten die offertes alle benodigde informatie (startdatum voor de klus, btw, materiaalkosten, voorrijkosten, garantievoorwaarden)?

Hoe vind je direct de meest geschikte vloerenlegger?

MyGo kan je helpen bij de zoektocht naar de best passende vloeren specialist voor jouw situatie. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan een vloer specialist bij jou in de buurt die aan al je wensen voldoet. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 106 1600.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!