Terug naar diensten

Snel een gietvloer aanbrengen

Gietvloer aanbrengen

Als je een nieuwe woning betrekt, wil je deze vaak aanpassen aan je eigen smaak. Een van de belangrijkste dingen die daarbij komt kijken is de vloer. Vroeger werd er bijna altijd tapijt gelegd en als men wat geld te besteden had, werd er gekozen voor marmer of een ander soort steen. Later kwam daar hout, parket en zeil bij. Een van de vloeren die de laatste tijd enorm in opkomst is, is de epoxy of polyurethaan gietvloer. De naam verraadt het al: deze vloer wordt gegoten.

Gietvloer betonlook

De gietvloer is de laatste jaren in opkomst. Mensen kiezen namelijk steeds vaker voor duurzame opties. De gietvloer is zo’n duurzame optie. Als hij goed gelegd is, gaat hij namelijk wel 50 jaar mee. Bovendien kun je, als je een andere vloer op het oog hebt, de gietvloer gebruiken als ondervloer. De vloer bestaat uit een aantal lagen die samen niet dikker dan drie millimeter zijn. De eerste laag zorgt voor de hechting tussen de ondergrond en de tweede laag. Deze tweede laag zorgt ervoor dat de vloer luchtdicht en elastisch is, waardoor de laatste oneffenheden uit de vloer gehaald. De derde laag zorgt voor de gewenste kleur en de vierde laag zorgt ervoor dat de kleurlaag slijtvast is. Eventueel kan er dan nog een vijfde laag overheen die de kleur weer omhoog brengt. Omdat die lagen eerst moeten drogen voordat de volgende gegoten kan worden, duurt het wel even voordat het klaar is.

Gietvloer badkamer

Ook in de badkamer is de gietvloer uitstekend te gebruiken. De gietvloer kan makkelijk verwarmd worden en neemt de temperatuur van zijn omgeving snel over. De vloer is verder erg sterk en kan snel schoongemaakt worden. Hij gaat tot wel 50 jaar mee en voelt heerlijk aan de je blote voeten. Daarnaast is het mogelijk om vloerverwarming aan te brengen en kun je er zelfs voor kiezen om kleuraccent aan te brengen. Het is bovendien mogelijk om zelf een vloer te gieten als je een beetje handig bent. Bij Mygo kun je natuurlijk ook een vakman vinden die je hierbij kan helpen.

Gietvloer prijzen

De prijs van een nieuwe gietvloer zal afhankelijk zijn van de materiaalsoort. Een vloer van polyurethaan, met een dikte van 3 tot 5 mm, zal ongeveer 80 tot 150 kosten. Epoxy, met een dikte van 2 tot 3 mm, is iets goedkoper met prijzen van 60 tot 100 euro. Gietvloeren van cement liggen in dezelfde prijsklasse. Bij Mygo kun je snel advies inwinnen over de mogelijkheden. Door goed te vergelijken kun je al snel flink wat geld besparen.

Waarom MyGo?
  • Niet meer zoeken naar bedrijven
  • Niet meer wachten op offertes
  • Geen bedrijven die slecht bekend staan
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Alleen geverifieerde bedrijven
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Onze service team staat voor je klaar!