Terug naar prijzen
Visgraat vloer prijs

Visgraat vloer prijs

Wat kost het leggen van een visgraat vloer?

De gemiddelde prijs van het laten leggen van een visgraat patroon vloer ligt tussen de 140 en 160 euro per vierkante meter, inclusief leggen en btw. Deze prijs is voor een massief houten vloer. Je kunt ook kiezen voor een goedkopere visgraat laminaat vloer. Visgraat is vooral populair bij massieve parketvloeren. Visgraat parket dankt zijn naam aan het legpatroon, dat lijkt op visgraten. Een visgraat patroon is traditioneel en tijdloos en geeft je kamer een luxe, klassieke uitstraling. Op deze pagina vind je alle informatie over de kosten van het leggen van een visgraat patroon vloer.

Ben je ook benieuwd naar de kosten van het leggen van een visgraat vloer? MyGo matcht! Maak gebruik van de MyGo Matchmaker om de vakman te vinden die aan jouw specifieke wensen voldoet. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600, we kunnen je dan direct doorverbinden met een vakman bij jou in de buurt.

Wat bepaalt de prijs van een visgraat vloer?

Het visgraat patroon is verkrijgbaar in meerdere soorten vloer zoals vinyl, laminaat, parket en massief hout. De prijs variëren aan de hand van je keuzes.

Wat kost om een vloer in visgraat motief te laten leggen?

Afbeelding 1: Ook steen kan in een visgraat patroon worden gelegd.

Legkosten

De legkosten zullen verschillen per vloersoort en vakman en het aantal vierkante meters.

Ondervloer

Afhankelijk van het soort vloer en de bodemvloer kan het zijn dat er een ondervloer geplaatst moet worden of dat je huidige ondervloer aangepast of vervangen moet worden.

Egaliseren ondervloer

Houd er rekening mee dat wanneer de ondervloer niet egaal is deze geëgaliseerd moet worden. Of er moet een nieuwe ondervloer op geplaatst worden om eventuele oneffenheden te egaliseren.

Afwerking

De kleur en de afwerking van je vloer bepalen ook de uiteindelijke totaalprijs. Kies je voor een hoge of lage plint? Wanneer je bij een houten vloer voor een donkere kleur kiest moet de vloer meerdere malen gelakt worden.

Wat kost het leggen van een houten visgraat vloer?

Wanneer je kiest voor het laten leggen van een houten visgraat vloer dan kan deze alleen verlijmd gelegd worden. Gemiddeld betaal je voor verlijmd leggen tussen de 140 en 160 euro per vierkante meter, inclusief materiaal en btw.

Kosten visgraat vinyl leggen

Vinyl is veruit de goedkoopste optie met een visgraat opdruk. De gemiddelde prijs van visgraat vinyl ligt tussen de 15 en 60 euro per vierkante meter. De legkosten zullen per vakman verschillen. Vergelijk daarom meerdere offertes om de beste vakman te vinden binnen jouw budget.

Kosten visgraat laminaat leggen

Het laten leggen van visgraat laminaat is aanzienlijk voordeliger dan massief hout. Voor visgraat laminaat betaal je gemiddeld tussen de 25 en 60 euro per vierkante meter inclusief leggen.

Wat kost om een vloer in visgraat motief te laten leggen?

Afbeelding 2: Een mooi voorbeeld van de uitstraling die een visgraat vloer kan bieden.

Verschil tussen visgraat en Hongaarse punt

De visgraat vloer bestaat uit korte planken die schuin en haaks op elkaar worden gelegd. Hierdoor krijg je een mooi trapsgewijs patroon in de vloer die lijkt op een visgraat. Het verschil tussen het visgraat patroon en de Hongaarse punt is dat bij de Hongaarse punt de planken schuin afgezaagd zijn. Hierdoor krijg je stroken van parallellogrammen afgebakend met rechte lijnen. De Hongaarse punt heeft daardoor een iets rustigere uitstraling dan een visgraat patroon.

Verschil parket en massief hout

Een massief houten vloer is doorgaans wat duurder en lastiger te leggen. Tevens is een massief houten vloer niet geschikt in combinatie met vloerverwarming. Door de dikte van de vloer beschikt deze over een slechte warmtegeleiding. Visgraat parket daarentegen bestaat uit meerdere lagen met een toplaag van massief hout. Door deze meerdere lagen beschikt visgraat parket over een betere warmtegeleiding en is daarom zeer geschikt voor vloerverwarming.

Voordelen visgraat vloer

  • Sfeervolle, luxe uitstraling
  • Duurzaam
  • Unieke, authentieke uitstraling (vooral bij massief hout)
  • Zowel traditioneel als modern

Bespaartips van MyGo

  1. Bespaar op de voorrijkosten. Kies een vakman bij jou uit de buurt en bespaar zo op de voorrijkosten.
  2. Verwijder oude vloer zelf. Verwijder zelf de oude vloer en lever de kamer leeg op. Hierdoor kan de vakman meteen beginnen met werken en zal je kosten schelen.
  3. Voordelig alternatief. Kies voor een vinyl of laminaat vloer met visgraat patroon wanneer je een beperkt budget hebt. Uiteraard zal je vloer niet dezelfde tijdloze, authentieke uitstraling hebben maar als je perse een visgraat patroon wilt is dit een goedkoop alternatief.

Waarmee rekening houden?

Effen ondervloer

Wanneer je een houten visgraat patroon vloer laat plaatsen is het van belang dat de ondervloer effen en droog is. Het is vooral belangrijk dat de vloer helemaal effen is omdat er zoveel kleine planken gelegd moeten worden.

MyGo helpt je graag

MyGo Matcht! Maak gebruik van de MyGo Matchmaker om meteen de beste vakman te vinden voor jouw specifieke klus en die aan jouw specifieke wensen voldoet. Ook kun je online meerdere offertes opvragen en vergelijken. Wil je liever telefonisch contact? Ook dat kan. Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600, we kunnen je dan doorverbinden met een vakman bij jou in de buurt.