Terug naar diensten
Springkussen huren

Springkussen huren

Is een van je kinderen jarig en wil je er een onvergetelijk kinderfeestje van maken? Ben je een evenement voor volwassenen aan het organiseren, maar wil je dat de kinderen óók vermaakt zijn? Dan kan een springkussen huren een idee zijn. Met een springkussen kunnen de kinderen er lekker op los stuiteren en weet je zeker dat ze de tijd van hun leven zullen hebben!

Een springkussen huren doe je het voordeligst via de MyGo Matchmaker. Voer in waar je woont en dan zie je automatisch feestverhuurders bij jou in de buurt wiens diensten jij direct en kosteloos met elkaar kunt vergelijken.

Direct een springkussen nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Springkussen huren: wat kost dat?

Springkussens komen in allerlei soorten en maten. De prijs die je betaalt voor een springkussen huren hangt daarom sterk af van het model dat je kiest. Een simpel, klein springkussen (4 x 3 meter, geschikt voor 4 kinderen) kun je vaak huren vanaf 50 euro. Zoek je echter iets bijzonderders en wil je bijvoorbeeld een springkussen met glijbaan huren, dan loopt de prijs al snel op naar 100 euro. Tot slot heb je nog de echte partytopper: het bewegende springkussen. Wil je een springkussen huren met bewegende elementen, dan kun je uitgaan van 250 euro.

Springkussen huren | 2022

Voordelen springkussen huren

Twijfel je nog of een springkussen huren wel een goede besteding is van je geld? Het heeft in ieder geval zeker bepaalde voordelen, die we hieronder voor je hebben opgesomd:

 • Je doet de kinderen er een groot plezier mee. Kinderen willen voornamelijk plezier hebben en met een springkussen geef je ze dat zeker. Bovendien zullen ze er mooie herinneringen aan hebben. Geniet jij ook zo van die breed lachende gezichtjes? Door een springkussen te huren, zijn die zo goed als gegarandeerd.
 • Je feest wordt er zeker bijzonder van. Een springkussen huren is niet iets wat veel ouders voor de feestjes van hun kinderen zullen doen. Wil je dus echt iets bijzonders van het feest maken, dan zit je met een springkussen wel goed. De kinderen zullen het er dagen na het feestje nog over hebben!
 • De kinderen vermaken zich ook op “saaiere” evenementen. Sommige evenementen, zoals bruiloften of een jubileum van opa en oma, zijn nu eenmaal niet zo interessant voor de meeste kinderen. Er is weinig voor hen te doen en ze beginnen zich snel te vervelen, wat storend kan zijn voor de andere gasten. Een springkussen huren kan dan een uitkomst bieden. Zolang de kinderen afgeleid zijn, worden ze niet gauw onrustig. Bovendien kan iedereen zo van het evenement genieten.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct een springkussen in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Springkussen huren: waarmee je rekening moet houden

Ga je een springkussen huren, dan komen daar meer kwesties bij kijken dan je misschien zou denken. Daarom is het verstandig om jezelf de volgende vragen te stellen:

 • Wie gaat het springkussen opblazen? Wil je een springkussen huren maar niet zelf (deels) verantwoordelijk zijn voor de opbouw en het opblazen ervan, lees de kleine lettertjes dan goed. Sommige verhuurders willen namelijk dat de huurder in ieder geval helpt met het uitladen en opzetten van het springkussen. Anderen nemen dit volledig voor hun rekening.
 • Wie gaat toezicht houden? Een springkussen huren betekent niet dat je ook een toezichthouder huurt. Wel moet er altijd een verantwoordelijke volwassene aanwezig zijn om te controleren of er geen gevaarlijk gedrag gaande is en of er geen regels gebroken worden. Natuurlijk kun je deze taak afwisselen, maar dit moet wel duidelijk afgesproken worden.

Springkussen huren | 2022

 • Hoeveel kinderen passen er op het springkussen? Voor springkussens geldt standaard een maximaal aantal kinderen dat er tegelijkertijd op mag springen. Deze limiet is ingesteld voor de veiligheid en mag absoluut niet gebroken worden; gebeurt dat wel en ontstaan er ongelukken, dan is de verhuurder daarvoor niet aansprakelijk. Nu is het natuurlijk niet leuk voor de kinderen als er steeds slechts een klein groepje mag springen en de rest moet toekijken, dus ga je een springkussen huren, kies er dan één dat past bij het aantal kinderen dat op het evenement is.
 • Welke regels hanteert de verhuurder? Ga je een springkussen huren, dan gelden daar vaak enkele regels voor. De meest voorkomende zijn dat je het springkussen niet met schoenen mag betreden, en dat er niet gegeten en gedronken mag worden. Zorg ervoor dat deze regels niet gebroken worden, want anders zal de verhuurder de reparatie- of schoonmaakkosten bij je verhalen.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct een springkussen in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600
 • Wat als het springkussen lek raakt? Wat er gebeurt als je gehuurde springkussen lek raakt, is afhankelijk van de oorzaak. Als je bewijs hebt dat het lek het gevolg is van achterstallig onderhoud, dan zal de verhuurder normaal gesproken de kosten op zich nemen. Is de schade echter het gevolg van onrechtmatig gebruik van het springkussen, dan zullen de reparatiekosten van je waarborgsom afgetrokken worden. Een springkussen huren moet daarom altijd worden voorafgegaan door een uitgebreide check.
 • Voldoet het springkussen wel aan het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen? Ga je een springkussen huren, controleer dan bij de verhuurder of het wel gekeurd is en voldoet aan dit Warenwetbesluit. Zo niet, dan kan het zijn dat het springkussen onveilig is. De vermelding van goedkeuring (het RAS-nummer) kun je meestal vinden op de achterkant van het springkussen.
 • Heb je een vergunning nodig voor je evenement? Vaak als je een springkussen gaat huren, is dat voor een evenement dat plaatsvindt op een openbare locatie, zoals in een park of op straat. Voor dat soort evenementen heb je soms een vergunning nodig, zeker als ze anders de openbare orde verstoren. Bij die vergunning hoort soms het inleveren van een plattegrond met de plaatsing van de verschillende attracties. Ga je een springkussen huren, dan hoort dat op die plattegrond te worden aangegeven.

Springkussen huren | 2022

Springkussen huren? MyGo geeft bespaartips

Als je een feest organiseert, ben je ongetwijfeld altijd op zoek naar manieren om te besparen, zo ook op de huur van een springkussen. Overweeg daarom toch het volgende:

 • Kies een springkussen dat niet te groot is voor het aantal gasten. Een groter springkussen huren kost nu eenmaal meer dan een kleiner springkussen. Wil je een beetje zuinig doen, dan is het slim om geen enorm springkussen te huren voor een groepje van vijf kinderen.
 • Vraag je af hoe extravagant het springkussen echt moet zijn. Een springkussen huren doe je voornamelijk voor het springen. Nu heb je natuurlijk prachtige, bijzondere springkussens met allerlei extra elementen. Weet alleen wel dat de kinderen al die extraatjes echt niet gaan missen als je een eenvoudiger springkussen huurt (in ieder geval zolang je ze geen foto’s hebt laten zien van de verschillende opties). Springkussens zijn bedoeld om te springen en de kinderen zullen al dolblij zijn als je er een hebt gehuurd.
 • Vergelijk verschillende offertes met elkaar. Zo voordelig mogelijk een springkussen huren kun je alleen doen wanneer je weet welke prijzen de verschillende aanbieders op de markt vragen. Daarom is het verstandig om sites te vergelijken en offertes op te vragen. De MyGo Matchmaker is hiervoor een zeer geschikte tool.
Snel een springkussen nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Springkussen huren? MyGo helpt je!

Ga je een springkussen huren, dan vergelijk je met de MyGo Matchmaker automatisch feestverhuurders die die dienst aanbieden. Zo zie je direct waar in je regio jij het goedkoopst aan een springkussen kunt komen. Ook telefonisch kun je ons inschakelen voor het huren van een springkussen. Bel daarvoor naar 085 106 1600.