Terug naar diensten
Stormbaan huren

Stormbaan huren

Een stormbaan is een soort hindernisbaan waarbij de deelnemers over en onder allerlei obstakels moeten klimmen, klauteren en kruipen. Je ziet ze vaak op sportdagen, maar ook op bepaalde, vaak kindvriendelijke evenementen. Ga jij zo’n evenement organiseren? Dan kan een stormbaan huren een leuk idee zijn.

Een stormbaan huren doe je via de MyGo Matchmaker. Deze tool stelt je in stelt om verschillende feest- en attractieverhuurbedrijven bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken, zodat je eenvoudig kunt zien waar jij zo voordelig mogelijk aan een stormbaan kunt komen.

Direct een stormbaan nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Stormbaan huren: wat kost dat?

Hoeveel een stormbaan huren je gaat kosten, is ervan afhankelijk om je losse stormbaandelen wilt huren of een complete stormbaan in één keer. Hiervoor worden verschillende pakketten aangeboden. In de tabel hieronder geven we enkele prijzen van zowel losse stormbaandelen als het huren van een complete stormbaan.

Losse stormbaandelen

Prijs

Klimwand met glijbaan

€ 125

Klimwand met tunnels

€ 125

Evenwichtsbrug

€ 125

Zigzag-hindernisbaan

€ 150

Klim-en-kruipsurvivalbaan

€ 250

Complete stormbaan

Prijs

Eenvoudige hindernisbaan (10 – 12 meter)

€ 160 - € 250

Uitgebreidere hindernisbaan (17 – 27 meter)

€ 250 - € 450

Zeer uitdagende stormbaan (40+ meter)

€ 700+

Stormbaan huren | 2022

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een stormbaan in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Waarom een stormbaan huren?

Er zijn eigenlijk veel situaties waarin een stormbaan huren een goed idee kan zijn, zolang je maar buiten bent en voldoende ruimte hebt om hem op te zetten. Hoewel stormbanen vaak worden gebruikt als sportdagactiviteit voor kinderen, vormen ze ook een geweldig sportief element voor bijvoorbeeld een familiefeest. Een stormbaan lokt een bepaald competitiegevoel uit, waardoor mensen al snel tegen elkaar zullen gaan strijden om de snelste tijd te behalen. Hierdoor is het een speelse activiteit voor jong en oud. Bovendien is klimmen en racen in een stormbaan zeer gezond en kun je er zeker van zijn dat je hartslag erdoor zal stijgen.

Stormbaan huren: hier moet je rekening mee houden

Wil je een stormbaan huren, dan zijn er veel vragen die je jezelf zult moeten stellen om ervoor te zorgen dat zowel het huurproces als de dag zelf goed verloopt. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

 • Losse stormbaandelen of een standaard stormbaan? Je kunt een kant-en-klare stormbaan huren, maar je kunt er ook voor kiezen om er zelf een samen te stellen. Let er dan alleen wel op dat alle delen goed op elkaar aansluiten én dat ze niet halverwege de activiteit beginnen te verschuiven, want dat zou gevaarlijke situaties kunnen opleveren. Het nadeel van een complete stormbaan huren ten opzichte van losse onderdelen is echter wel dat je minder variatie hebt, en dat je niet handig gebruik kunt maken van de losse onderdelen om oneffenheden in het terrein te omzeilen.
 • Hoeveel begeleiders moeten er aanwezig zijn? Ga je een stormbaan huren, dan eisen verhuurders vaak dat er meerdere begeleiders aanwezig zijn. Zij moeten controleren of iedereen zich aan de regels houdt en of de veiligheid op de stormbaan gehandhaafd wordt. Zorg dus ook dat je mensen aanwijst om de rol van begeleider op zich te nemen, zodat je niet halverwege opeens ontdekt dat alle begeleiders zélf op de stormbaan zijn geklommen.
 • Is het weer wel geschikt voor een stormbaan? Als je tot een bepaald aantal dagen van tevoren ziet dat het op de dag waarop je de stormbaan gaat huren echt slecht weer gaat worden, dus met storm of onweer, dan staan verhuurders je vaak toe om last-minute te annuleren. Wel geldt daarbij vaak de voorwaarde dat het evenement naar een andere dag wordt verplaatst en dat de huur dus wel doorgaat. Belangrijk hierbij is daarom om de weersvoorspelling goed in de gaten te houden, zodat je niet op de dag zelf nog ontdekt dat je hele stormbaanevenement in het water is gevallen.
 • Is er wel een stroomvoorziening in de buurt? Stormbanen moeten worden opgeblazen en om ze opgeblazen te houden is stroom nodig. Het kan nodig zijn om een aggregaat te huren als het dichtstbijzijnde stroompunt anders te ver weg is. Deze kosten komen boven die van de huur van de stormbaan op, dus houd hier rekening mee.
 • Op wat voor ondergrond wil je de stormbaan neerzetten? Sommige verhuurders willen hun stormbanen eigenlijk alleen op gras neerzetten, zodat ze die goed in de grond kunnen verankeren. Andere bedrijven zijn wel bereid om een stormbaan op een betonnen ondergrond neer te zetten, maar hanteren daar extra voorwaarden voor om te kunnen garanderen dat de stormbaan veilig staat.
 • Welke regels hanteert de verhuurder? Ga je een stormbaan huren, dan gelden daar vaak enkele regels voor. De meest voorkomende zijn dat de stormbaan niet met schoenen mag worden betreden, en dat er niet gegeten en gedronken mag worden. Stormbanen die je kunt huren zijn namelijk standaard gemaakt van opblaasbaar materiaal, wat wel stevig is maar wat ook beschadigd kan raken. Zorg ervoor dat deze regels niet gebroken worden, want anders zal de verhuurder de reparatie- of schoonmaakkosten bij je verhalen.
 • Wat als het springkussen lek raakt? Wat er gebeurt als je gehuurde stormbaan lek raakt, is afhankelijk van de oorzaak. Als je bewijs hebt dat het lek het gevolg is van achterstallig onderhoud of anderzijds te wijten is aan de verhuurder, dan zal de verhuurder de kosten op zich moeten nemen. Is de schade echter het gevolg van onrechtmatig gebruik van de stormbaan, dan zullen de reparatiekosten van je waarborgsom afgetrokken worden. Een stormbaan huren moet daarom altijd worden voorafgegaan door een uitgebreide check van de attractie.  
 • Heb je een vergunning nodig om de stormbaan neer te mogen zetten? Ga je een stormbaan huren voor je evenement, dan vindt dat evenement waarschijnlijk op een openbare locatie plaats. Mocht het zo zijn dat je evenement de openbare orde kan verstoren, dan heb je een vergunning nodig die je moet aanvragen bij de gemeente. Bij het aanvragen van die vergunning vereisen veel gemeentes dat je exact aangeeft waar je bepaalde attracties, waaronder een stormbaan, gaat neerzetten. Pas dan kunnen je opzet en je plannen namelijk goedgekeurd worden.
 • Voldoet de stormbaan wel aan het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen? Ga je een stormbaan huren, controleer dan bij de verhuurder of deze wel gekeurd is en voldoet aan het Warenwetbesluit. Zo niet, dan kan het zijn dat de stormbaan onveilig is. De vermelding van goedkeuring (het RAS-nummer) kun je meestal vinden op de achterkant van de attractie. Bij losse onderdelen kan dit wat lastiger zijn; raadpleeg dan zeker de verhuurder voor advies.

Stormbaan huren | 2022

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een stormbaan in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Stormbaan huren? MyGo geeft bespaartips

Een stormbaan huren is natuurlijk nog leuker als je het tegen een relatief voordelige prijs kunt doen. Tenslotte voelt teveel uitgeven nooit goed. Om dus te besparen op de huur van je stormbaan, hebben we de volgende tips verzameld:

 • Huur een complete stormbaan in plaats van losse onderdelen. Een complete stormbaan huren houdt in dat je direct kunt zien hoeveel je moet betalen. Zo’n stormbaan is daarnaast ook ontworpen om compleet aan te voelen, zodat je niet het idee hebt dat er echt iets mist. Als je losse onderdelen huurt, kun je de neiging krijgen om steeds meer onderdelen aan je pakket toe te voegen, wat de kosten flink kan doen stijgen.
 • Ga voorzichtig met de stormbaan om. Een stormbaan huren houdt vaak in dat je van tevoren een waarborgsom moet betalen voor het geval dat de attractie beschadigd raakt. Daardoor is je waarborgsom terugkrijgen een deel van de kostenbesparing. Houd scherpe objecten weg van de stormbaan en draag geen schoenen.
 • Haal de stormbaan zelf op bij de verhuurder. De meeste verhuurbedrijven hebben een breng- en haalservice waar ze een bepaald bedrag voor vragen, maar heb je zelf een aanhangwagen of een grote bestelbus, dan kan het soms mogelijk zijn om je stormbaan zelf op te halen. Daarmee bespaar je op de breng- en haalkosten. Niet alle verhuurders staan dit echter toe, dus vraag dit wel na.
 • Kies voor een regionale verhuurder. Ga je een stormbaan huren en laat je hem wel brengen en halen, dan is het verstandig om voor een regionale verhuurder te kiezen om op de voorrijkosten te besparen. Die kunnen namelijk tussen de 25 cent en de 1 euro per kilometer liggen, waardoor een stormbaan huren je in het ergste geval opeens 300 euro extra kan kosten als je een verhuurder kiest die helemaal aan de andere kant van het land zit.
 • Vergelijk offertes van verschillende verhuurders met elkaar. Een stormbaan huren kun je alleen zo voordelig mogelijk doen als je weet welke prijzen verschillende verhuurders hanteren. Offertes aanvragen bij verhuurders van stormbanen bij jou in de buurt doe je eenvoudig via de MyGo Matchmaker.
Snel een stormbaan nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Stormbaan huren? MyGo helpt je graag

Wil jij nu een stormbaan huren? Maak dan gebruik van de online MyGo Matchmaker om gratis en vrijblijvend 24/7 verschillende verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken. Geef je de voorkeur aan telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600 en dan zoeken wij de voordeligste feestverhuurder in jouw regio voor je.