Terug naar diensten
Tapijt laten reinigen

Tapijt laten reinigen

Tapijt laten reinigen

Als je tapijt in je huis hebt liggen, zul je na verloop van tijd waarschijnlijk vlekken zien verschijnen. Vaak zijn die afkomstig van gemorste drankjes, etensresten of viezigheid onder je schoenen. Dat is natuurlijk geen gezicht en het is ook nog eens niet hygiënisch, dus dan is je tapijt laten reinigen wel zo’n goed idee.

Wil jij je tapijt laten reinigen, dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. Via de MyGo Matchmaker vind jij schoonmaakbedrijven en tapijtreinigers die alles weten van tapijt reinigen. En wil je een los vloerkleed laten reinigen? Vaak komen ze het dan ook nog eens voor je ophalen!

Wat kost een tapijt laten reinigen?

Gemiddeld kun je een tapijt laten reinigen voor 5 euro per vierkante meter. Wel betaal je meer voor een echt vies tapijt met zeer hardnekkige vlekken. Nu geven sommige bedrijven wel korting op die 5 euro per meter bij een groter tapijt, maar dit is een basisrichtlijn waar je van uit kunt gaan. Afhankelijk van het bedrijf betaal je hier nog voorrijkosten bovenop.

Wil je gebruikmaken van een haal- en brengservice om een vloerkleed te laten reinigen, dan bedraagt de prijs daarvoor gemiddeld rond de 30 euro.

Tapijt laten reinigen

Tapijt of vloerkleed laten reinigen?

Een tapijt of vloerkleed laten reinigen is niet hetzelfde. Een tapijt zit standaard vast, dus als je dat wilt laten schoonmaken, moet het schoonmaakbedrijf of de tapijtreiniger op locatie langskomen. Het is namelijk niet waarschijnlijk dat je bereid bent je tapijt voor het schoonmaken volledig van de vloer te verwijderen.

Aan de andere kant ligt een vloerkleed los op de vloer. Wil je dus een vloerkleed laten reinigen, dan kun je het ook zelf langsbrengen bij de tapijtreiniger. Anders zit bij deze dienst vaak een haal- en brengservice inbegrepen, hoewel het kan zijn dat je daar meer voor moet betalen.

Waar kan ik mijn tapijt laten reinigen?

Je kunt een tapijt laten reinigen door een schoonmaakbedrijf of een speciaal tapijtreiniging bedrijf. Daarbij heeft een tapijtreiniging bedrijf als voordeel dat het speciale tapijtreiniging apparatuur heeft om jouw tapijt helemaal schoon én weer lekker zacht te maken.

Als je een schoonmaakbedrijf inschakelt om je tapijt te reinigen, zul je waarschijnlijk ook andere delen van je huis laten schoonmaken. Bij een tapijtreiniging bedrijf is dat niet het geval; die zijn alleen gespecialiseerd in het reinigen van vloerbedekking. Wel hebben sommige tapijtreiniging bedrijven ook apparatuur om bijvoorbeeld parket schoon te maken (en dus niet alleen tapijt).

Tapijt laten reinigen

Hoe kan ik zelf mijn tapijt reinigen?

Als je vlekken in je tapijt hebt, maar je wilt daarvoor geen professional inschakelen, dan kun je proberen je tapijt te reinigen met onderstaande tips. Zorg er wel altijd voor dat je je tapijt eerst stofzuigt, zodat het zo schoon mogelijk is. Daarna kun je de vlekken gaan verwijderen.

Tapijt reinigen met een stoomapparaat

Een stoomapparaat is de beste manier om hardnekkige vlekken uit een tapijt te verwijderen. Dit kun je vaak huren bij een bouwmarkt of een schoonmaakspecialist. Met een stoomapparaat wordt je tapijt reinigen een fluitje van een cent, maar je betaalt hier wel wat voor.

Tapijt reinigen met bakpoeder

Een plaatselijke vlek in je tapijt kun je verwijderen met behulp van bakpoeder. Wees daar wel snel mee, want anders trekt de vlek teveel in. Strooi het bakpoeder over de vlek, eventueel met wat water, en laat het goed intrekken. Na enkele uren dep je het bakpoeder weer op. Mocht de vlek nog niet helemaal weg zijn, dan kun je het nog eens proberen. Heeft dit niet gewerkt, probeer dan een andere methode voor tapijtreiniging.

Tapijt reinigen met zuiveringszout

Je tapijt reinigen met zuiveringszout is een goede manier om van vlekken én stank af te komen. Net als bakpoeder moet je het zuiveringszout enkele uren laten intrekken, bij voorkeur een hele nacht lang. Daarna kun je je tapijt stofzuigen om het zuiveringszout te verwijderen.

Tapijt reinigen met speciale tapijtreiniger

Uiteindelijk gaat een tapijt reinigen met speciale tapijtreiniger het snelst, hoewel dit wel een chemisch middel is. Je betaalt hier wat meer voor dan voor zuiveringszout of bakpoeder, maar zeker minder dan voor een stoomapparaat. Om je tapijt met tapijtreiniger schoon te maken, volg je de instructies op de verpakking op.

Tapijt laten reinigen

Tapijt laten reinigen? MyGo geeft tips

Probeer het eerst zelf. Zoals bij de meeste schoonmaakklussen wordt je tapijt reinigen goedkoper als je het eerst zelf probeert. Wie weet krijg je die hardnekkige vlek met speciale tapijtreiniger wel losgeweekt en heb je geen specialist meer nodig!

Houd de voorrijkosten in gedachten. Als een bedrijf op locatie moet langskomen, betaal je daar vaak extra voor. Dit geldt ook voor een haal- en brengservice. Wil je dus een vloerkleed of tapijt laten reinigen, vraag je dan af of het zelf langsbrengen ook een optie is. Bij tapijt zal dit vaak niet het geval zijn, maar bij vloerkleed mogelijk wel. Ook is het slim om een tapijtreiniging specialist in de regio te kiezen, want hoe minder kilometers hij moet rijden om jouw tapijt te reinigen, hoe goedkoper je uit zult zijn.

Vergelijk offertes met elkaar. Om je tapijt zo voordelig mogelijk te laten reinigen, is het slim om offertes van schoonmaakbedrijven en tapijtreiniging specialisten met elkaar te vergelijken. MyGo helpt je daarbij. Met de MyGo Matchmaker vergelijk je namelijk eenvoudig verschillende bedrijven bij jou in de regio met elkaar, zodat je snel ziet welke het beste bij jou past.

Tapijt laten reinigen? Vind het voordeligste bedrijf met MyGo

Wil jij nu je tapijt laten reinigen door een specialist? Maak dan gebruik van de online MyGo Matchmaker om een tapijtreiniging bedrijf bij jou in de buurt te vinden! Bel je liever? Ook dat kan! Bel dan naar 085 106 1600 en dan matchen wij je met een schoonmaakbedrijf dat voldoet aan jouw wensen.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!