Tegelzetter

Deze pagina geeft je inzicht op de kosten en werkzaamheden van een tegelzetter. Lees dus uitgebreid over wat een tegelzetter voor jou kan doen, hoe hij dit doet en wat de gemiddelde kosten van jouw klus zijn. Vind bovendien direct een gekwalificeerde tegelzetter bij jou in de buurt met de MyGo Matchmaker.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken.
Voor telefonisch, bel 085 106 1600. Voor online, klik op de Matchmaker knop

Betegelen badkamer

Tegelzetter: kosten en prijzen

Wat kost een tegelzetter?

De kosten van een tegelzetter liggen ongeveer tussen de 25 en 40 euro per vierkante meter tegels. Een tegelzetter verdient gemiddeld tussen de 30 en de 40 euro per uur. Het is verstandig om van tevoren een afspraak te maken over de maximale kosten van het project. Zo weet je zeker dat je niet meer hoeft te betalen wanneer de klus wat langer blijkt te duren dan verwacht.

Gemiddelde kosten woning laten betegelen

Als je je gehele woning wilt laten betegelen kan dat best wel wat kosten. Bij een gemiddelde woning kost dit meestal tussen de 2.600 en de 3.800 euro. De prijs die mensen gemiddeld kwijt zijn voor het laten betegelen van hun woning is 3.200 euro.

Prijsvoorbeeld 1

Stel dat je alleen je keukenwand van ongeveer 7 vierkante meter wilt laten betegelen, en je kiest niet te dure tegels, bijvoorbeeld van 16 euro per vierkante meter. Dan kost dat meestal zo’n 450 euro, inclusief het uurloon van de tegelzetter en de materialen.

Prijsvoorbeeld 2

Als je een vrij grote badkamer wilt laten betegelen, van 35 vierkante meter aan tegels, en je kiest wat luxere tegels van ongeveer 45 euro per vierkante meter, dan ben je al gauw zo’n 2.800 euro kwijt aan het betegelen.

Prijsvoorbeeld 3

Wanneer je een groter oppervlakte wilt laten betegelen, zoals de hal, de overloop, en de eetkamer, van bijvoorbeeld ongeveer 90 vierkante meter, en je kiest hiervoor wat duurdere tegels van zo’n 55 euro per vierkante meter, dan kunnen de kosten van jouw klus al oplopen naar zo’n 10.000 euro.

Tegelzetter plaatst natuursteen tegels

Soorten tegels

Wanneer je tegels wilt laten zetten, krijg je te maken met een aantal keuzes. Zo is het materiaal van de tegels erg belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit natuursteen en keramiek. Als je op zoek bent naar de goedkoopste tegels, dan is keramiek de beste keuze. Keramiek is goedkoper, omdat het een licht materiaal is dat gemakkelijk te plaatsen is.

Natuursteen is een wat zwaarder materiaal dan keramiek en kan ook sneller beschadigd raken. Daardoor moet er voorzichtiger omgegaan worden met natuursteen, waardoor het wat duurder is om te laten aanleggen. Vaak kun je al vanaf zo’n 10 euro per vierkante meter keramische tegels kopen. Deze prijs kan echter oplopen tot ongeveer 80 euro per vierkante meter. De prijzen voor natuursteen liggen wat hoger. Natuursteen kun je meestal krijgen vanaf 24 euro per vierkante meter, maar de prijzen kunnen maar zo de 160 euro per vierkante meter aantikken.

Bijzondere legverbanden

Met behulp van bepaalde legverbanden kun je tegels in een bijzonder patroon laten leggen. Bij een legverband moet de tegelzetter de tegels van tevoren snijden, zodat ze in een bepaald verband geplaatst kunnen worden. Dit betekent dat een speciaal legverband extra werk kost voor de tegelzetter. Hoe ingewikkelder het legverband, des te hoger het uurloon van de tegelzetter meestal wordt. Hiermee moet je dus rekening houden wanneer je kiest voor een bepaald legverband.

Meestal zijn de kosten per uur voor een tegelzetter bij bijzondere legverbanden minimaal 40 euro per uur. Ook kost het meer tegels om de tegels in een verband te leggen, omdat de tegels in de juiste vorm gesneden moeten worden. Je betaalt dan dus ook meer voor de materialen. Ook geldt dat hoe groter de tegels zijn, hoe zwaarder het werk is voor de tegelzetter. Daarom betaal je voor grotere tegels vaak meer dan voor kleine tegels.

Een deskundige tegelzetter inhuren

Je kunt je tegels laten zetten door een gekwalificeerde tegelzetter van MyGo. Vind de tegelzetter die het best bij jouw wensen past snel en gemakkelijk via de MyGo Matchmaker. Als je liever belt kan dat ook, via 085 106 1600. Als je nog niet precies weet wat voor tegels je wilt kun je uiteraard ook eerst een adviesgesprek aanvragen met een professionele tegelzetter.

Bovendien kun je altijd eerst een gratis offerte aanvragen, zodat je weet wat jouw mogelijkheden zijn en hoeveel dat gaat kosten. Als je twijfelt welke tegelzetter het meest geschikt is voor jouw klus, dan kun je bij meerdere tegelzetters een offerte aanvragen. Zo weet je zeker dat jij de beste deal te pakken hebt en dat je tegels zo zorgvuldig mogelijk worden geplaatst.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!