Terug naar diensten
Tuinhulp | 2022

Tuinhulp | 2022

Hulp in de tuin gevraagd

Ben je op zoek naar hulp in de tuin omdat je zelf geen groene vingers hebt of omdat je tijd tekort komt? Dan kun je eenmalig of periodiek een tuinhulp boeken die ervoor zorgt dat je tuin er weer prachtig bijstaat. Ook als je iemand kent die zelf niet meer in staat is om diens tuin bij te houden, biedt een tuinhulp de oplossing.

Met de MyGo Matchmaker vind je moeiteloos een geschikte tuinhulp bij jou in de buurt die binnen je budget werkt. Nadat je hebt ingevuld waar je precies naar op zoek bent en in welke buurt, krijg je verschillende opties te zien. Zo kun je een digitaal vragenformulier invullen of offertes bij meerdere tuinhulpen opvragen. Wil je direct contact met een tuinhulp, dan kun je ons nummer 085 106 1600 bellen en verbinden wij je door.

Tuinklus

Veel tuinhulpen kunnen diverse tuinklussen voor je uitvoeren, zowel voor kleine als voor grote tuinen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van klussen die veelal aan een tuinhulp worden uitbesteed:

 • Grasmaaien
 • Schoffelen en harken
 • Bladeren vegen
 • Planten, bomen, struiken en ander groen bemesten
 • Onkruid verwijderen
 • Heggen, bomen en struiken snoeien
 • Bestrating schoonspuiten met een hogedrukreiniger
 • Planten en bloemen bewateren
 • Je tuin volledig zomer- of winterklaar maken

In sommige gevallen wordt er tuinhulp door een tuinman aangeboden voor aanvullende tuin klussen, zoals het schoonmaken van tuinmeubelen en het onderhouden van een vijver. Door van tevoren uitgebreid met de tuinhulp te overleggen, kun je samen vaststellen welke klussen er allemaal moeten worden uitgevoerd en op welke termijn dat moet gebeuren.

Tuin opknappen kosten

Je kunt een tuinhulp dus voor veel verschillende soorten tuinwerk inschakelen, maar wat betaal je daarvoor? Gemiddeld betaal je tussen de 15 en 30 euro per uur als je een tuinhulp inschakelt die er niet professioneel in geschoold is. Besluit je de hulp van een professionele hovenier in te schakelen, dan kun je rekenen op een tarief tussen de 35 en 55 euro per uur. Alle tarieven zijn inclusief 21% btw.

Hoeveel je uiteindelijk voor de werkzaamheden van een tuinhulp betaalt, is van veel verschillende factoren afhankelijk. Het uurloon speelt natuurlijk een grote rol, maar ook je wensen, de grootte van je tuin en de moeilijkheidsgraad van de klus zijn van belang. Die drie factoren bepalen immers hoe lang de tuinhulp bezig is.

In sommige gevallen is het ook zo dat je een minimum aantal uren bij de tuinhulp moet boeken, waardoor je sowieso een bepaald bedrag kwijt bent. Ook is het van belang of je eenmalig of periodiek hulp in de tuin nodig hebt. Tot slot spelen de benodigde materialen een rol: je betaalt minder wanneer de tuinhulp meteen aan de slag kan met je eigen tuingereedschap.

Voordelen tuinhulp

Door een tuinhulp te boeken, weet je ten eerste zeker dat je tuin er het hele jaar door spic en span bij ligt. Daarnaast kennen tuinhulpen de technieken waarmee je tuin optimaal behandeld wordt, waardoor je op onnodig onderhoud bespaart. Bovendien scheelt het tijd, omdat je niet zelf meer aan de gang hoeft en je niet hoeft te verdiepen in tuintechnieken.

Waarop letten bij inschakelen tuinhulp

Voor je een overeenkomst met een tuinhulp aangaat, is het handig om een aantal dingen te checken. Hieronder hebben we een lijst gemaakt van punten waar je op kunt letten om zeker te zijn van een betrouwbare overeenkomst:

 • Kun je een kennismakingsgesprek met de tuinhulp aanvragen, zodat voor beide partijen helder is wat de voorwaarden van samenwerking zijn?
 • Communiceert de tuinhulp op een manier die je bevalt?
 • Zijn er online veel positieve reviews over de tuinhulp te vinden?
 • Beschikt de tuinhulp over de benodigde materialen? Zo niet, is duidelijk wat je zelf allemaal in huis moet hebben/halen?
 • Is duidelijk hoeveel je per uur moet betalen en of er voorrijkosten worden gerekend?
 • Is duidelijk welke garanties je hebt en wie er aansprakelijk is als er problemen optreden?

MyGo helpt je graag

Tuinhulp bij jou in de buurt gezocht? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een geschikte tuinhulp die binnen je budget werkt. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 106 1600.