Terug naar diensten
Vaatwasser reparatie

Vaatwasser reparatie

Is je vaatwasser kapot? Dan wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk weer gemaakt wordt. Een reparatie van je vaatwasser hoeft niet duur te zijn, en je vaatwasser kan vervolgens weer jaren mee.

Ben je op zoek naar een vaatwasser monteur voor jouw vaatwasser reparatie? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde vaatwasser specialist bij jou in de buurt.

Reparatie vaatwasser

Vaatwasser gaan over het algemeen niet snel kapot. Garantieperiodes van vaatwassers variëren van één tot wel acht jaar. Wanneer je vaatwasser toch kapot gaat is dit erg vervelend. Je wilt daarom zo snel mogelijk de vaatwasser laten repareren door een ervaren witgoedspecialist. Tijdens een vaatwasser reparatie zal een vaatwasser monteur doorgaans de volgende stappen doorlopen:

  • Probleem vaststellen. Je hebt de storing gemeld aan de specialist. Het kan zijn dat je vaatwasser een foutcode of melding geeft. Geef dit zo duidelijk mogelijk door aan de monteur over de telefoon, dan is hij beter voorbereid, en soms hoeft hij niet eens eerst langs te komen om te onderzoeken wat het probleem is. Normaliter komt de monteur eerst langs om het probleem vast te stellen van je vaatwasser.
  • Prijsindicatie. Nadat de monteur het defect heeft gevonden zal hij je een indicatie kunnen geven van de kosten van de vaatwasser reparatie. Het kan zijn dat hij tijdens de reparatie nog op onverwachte problemen stuit. De kosten kunnen dan iets hoger liggen, Houd hier dus rekening mee.
  • Wel of niet vaatwasser repareren? Je kunt vervolgens zelf besluiten of je wilt dat de monteur een vaatwasser reparatie uitvoert. Ook zal de monteur aangeven of het rendabel is. Soms, wanneer je bijvoorbeeld een oude vaatwasser hebt, kan het verstandiger zijn een compleet nieuwe vaatwasser aan te schaffen in plaats van te kiezen voor reparatie van je vaatwasser. Vandaag de dag heb je voor zo’n 400 euro al een nieuwe vaatwasser terwijl een reparatie al gauw 150 euro kan kosten.

Soms kan het ook slechts een klein mankementje zijn aan de vaatwasser. Dan hoeft slechts één klein onderdeel vervangen te worden of is er alleen sprake van achterstallig onderhoud. Een monteur kan onder andere de volgende vaatwasser reparaties uitvoeren:

  • Vaatwasser wordt niet warm. Als de vaatwasser niet warm wordt zal u servies minder goed schoongemaakt worden. In dit geval zal er dan een defect zitten in de temperatuursensor of het verwarmingselement.
  • Pomp vaatwasser defect. Wanneer water niet meer goed wordt af- of aangevoerd en je vaatwasser is niet verstopt dan is de pomp van je vaatwasser defect. Dit is te repareren, echter kan het in dit geval voordeliger en verstandiger zijn om de vaatwasser te vervangen in plaats van te laten repareren.
  • Vaatwasser stopt halverwege. Stopt je vaatwasser halverwege het wasprogramma en begint hij te knipperen? Dan heb je waarschijnlijk een defecte toevoerslang. Deze voert water aan naar de vaatwasser. Dit is doorgaans eenvoudig te vervangen door een monteur.
  • Water spoelt de afwas niet goed af. Komt een gedeelte van je vaat er half schoon en droog uit? Dan kan het zijn dat de sproeier niet meer goed werkt of verstopt zit. Dit kan komen door vuil of kalk. In dit geval zou je zelf de sproei arm kunnen vervangen.

Vaatwasser reparatie

Kosten vaatwasser reparatie

De kosten voor een vaatwasser reparatie zijn gemiddeld niet heel duur. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen voor vaatwasser reparatie:

Soort vaatwasser reparatie

Gemiddelde kosten

Voorrijkosten vaatwasser monteur

€ 60 - € 70

Uurtarief witgoed monteur

€ 70 - € 90

Sproeiarm (per stuk, exclusief montagekosten)

€ 30 - € 60

Pomp (per stuk, exclusief montagekosten)

€ 60 - € 260

Verwarmingelement (per stuk, exclusief montagekosten)

€ 40 - € 70

Toevoerslang (per stuk, exclusief montagekosten)

€ 15 - € 25

Bespaartips van MyGo

Je kunt op de volgende manier besparen op vaatwasser reparatie:

  • Kies een lokale monteur. Kies voor een witgoed reparateur uit de buurt. Zo zul je besparen op de voorrijkosten. Sommige witgoed specialisten rekenen zelfs helemaal geen voorrijkosten.
  • Vergelijk offertes. Vraag offertes op bij verschillende reparateurs. Zo kun je prijzen vergelijken en de beste vakman binnen jouw budget vinden.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de best passende witgoed reparateur bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.