Terug naar diensten
Renovlies behanger

Renovlies behanger

Ben je op zoek naar een professionele renovlies behanger? Renovlies behang is zeer stevig en brandveilig. MyGo helpt je graag met het vinden van de juiste behanger voor jouw klus. Je kunt gebruikmaken van de 24/7 Matchmaker om direct gematcht te worden met een renovlies behanger bij jou in de buurt. Liever bellen? Bel ons op 085 106 1600.

Kosten renovlies behanger

De gemiddelde kosten voor renovlies laten behangen ligt tussen de 20 en 30 euro per vierkante meter. Je betaalt vaak een prijs per vierkante meter voor het aanbrengen van renovlies behang. Ook kan het zijn dat de behanger in uurloon in rekening brengt. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten van renovlies laten behangen. We gaan in de tabel uit van een gemiddelde prijs van 25 euro per vierkante meter

Soort ruimte

Gemiddelde kosten (uitgaande van 25,- per m2)

Renovlies behangen 20 m2

€ 500

Renovlies behangen 50 m2

€ 1.250

Renovlies behangen 100 m2

€ 2.500

Bovenstaande prijzen zijn inclusief btw, voorrijkosten, arbeidskosten, lijm, latex en kit. Ook is het vaak mogelijk om van tevoren een vast bedragen af te spreken met de renovlies behanger. Als de behanger er dan onverhoopt langer over doet dan kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Uiteraard is dit ook het geval wanneer je een vast prijs per vierkante meter afspreekt. Houd er tevens rekening mee dat bovenstaande prijzen slechts indicaties zijn, afhankelijk van waar je woont en de moeilijkheidsgraad van jouw specifieke klus kunnen de prijzen verschillen op de offerte.

Renovlies behanger

Wat is renovlies behang?

Renovlies behang is een zeer stevig behang dat bestaat uit samengeperste glasvezels gecombineerd met een cellulose laag, polyester, of gerecycled papier met textielvezels. Dit soort behang wordt veelal gebruikt bij wandafwerking of renovatie. Met renovlies behang kun je krimpscheuren, scheuren en oneffenheden in de muren verbergen, tevens is renovlies behang brandveilig.

Soorten renovlies behang

Renovlies behang is beschikbaar in verschillende diktes. Hoe meer oneffenheden de muur heeft, hoe dikker het renovlies behang dient te zijn. Doorgaans heb je de keuze uit renovlies 130 gram, renovlies 150 gram en renovlies 200 gram qua diktes. Daarnaast heb je nog de keuze het soort behang, denk hierbij aan voorgeschilderd renovlies behang, anti-allergisch, geluidsabsorberend en energiebesparend.

Voordelen renovlies behang

Renovlies behang is een zeer stevige behangsoort dat ontzettend veel voordelen heeft:

 • Kras- en stootbestendig
 • Makkelijk over te schilderen
 • Verbergt haarscheuren, krimpscheuren en kleine gaten in de muur
 • Brandveilig
 • Krimpvrij
 • Ziet eruit als stucwerk
 • Goedkoper dan stucwerk
 • Laat geen schimmelvorming of vochtvlekken zien
 • Ademend

Renovlies behanger

Waarmee rekening houden?

Houd er rekening mee dat renovlies behang alleen bedoeld is om kleine haarscheuren en krimpscheuren te verbergen. Heb je grote scheuren in je muur? Dan kan het verstandiger zijn om de muur te laten stuccen. Overleg met de behanger wat in jouw situatie het beste is.

Budget tips van MyGo

Je kunt op een aantal manieren geld besparen bij het inschakelen van een renovlies behanger:

 • Doe deel van het werk zelf. Je kunt zelf alvast je eventuele oude behang verwijderen en meubels aan de kant zetten voor de behanger. Dit scheelt hem tijd en jou geld.
 • Kies een lokale renovlies behanger. Kies een behanger uit de buurt om te besparen op de voorrijkosten.
 • Vergelijk offertes. Vraag bij meerdere behangers offertes of prijsopgaven op. Vervolgens kun je deze eenvoudig vergelijk om zo de beste renovlies behanger binnen jouw specifieke budget te vinden.

MyGo helpt je graag

Maak online gebruik van de MyGo Matchmaker om direct gematcht te worden met de meest geschikte renovlies behanger voor jouw klus bij jou in de buurt. De Matchmaker van MyGo is online 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Wil je liever direct telefonisch contact? Ook dat is mogelijk! Bel ons op 085 106 1600, dan kunnen we je direct doorverbinden met de desbetreffende behanger of een terugbelverzoek voor je indienen.