Terug naar diensten
Wasmachine reparatie

Wasmachine reparatie

Heeft je wasmachine een defect en zoek je een ervaren witgoed monteur om het probleem op te lossen? Ben je op zoek naar een witgoed monteur voor het repareren van jouw wasmachine? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde witgoed monteur bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken. Voor telefonisch, bel 085 106 1600. Voor online, klik op de matchmaker.

Reparatie wasmachine

Bij een wasmachine reparatie kun je denken aan veel verschillende defecten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de volgende problemen:

 • Een verstopte afvoer van je wasmachine
 • Een kapotte deur of deur die niet goed meer sluit
 • Was niet schoon en ruikt niet fris na wasbeurt
 • Water lekt uit wasmachine
 • Wasmachine trilt en maakt veel lawaai

Daarnaast kan een wasmachine ook zelf een storingscode weergeven in het display. Raadpleeg in dat geval eerst de handleiding van je wasmachine voordat je een monteur inschakelt om te kijken wat precies het probleem is en of je het ook eventueel zelf kunt verhelpen. Veelal is er wel een specialistische reparateur nodig voor de wasmachine reparatie.

Samsung wasmachine reparatie

Is jouw Samsung wasmachine defect? Wij beschikken tevens over vakkundige en ervaren Samsung monteurs. Daarnaast kan je apparaat nog onder de garantie vallen. Afhankelijk van het soort probleem kun je dan vaak kosteloos je Samsung wasmachine laten repareren en met originele Samsung onderdelen. Valt je Samsung wasmachine niet meer onder de garantie? Geen probleem! Onze gekwalificeerde monteurs kunnen je Samsung wasmachine voordelig en snel repareren met originele Samsung onderdelen.

Wasmachine reparatie

Wasmachine reparatie kosten

Wasmachine reparatie kost gemiddeld 70 tot 90 euro per uur. De kosten voor je wasmachine reparatie hangen ten eerste uiteraard af van het specifieke probleem. Wanneer de wasmachine monteur ook onderdelen moet vervangen dan speelt het merk wasmachine ook een rol in de prijs. Sommige merken hebben nou eenmaal duurdere onderdelen dan andere. Is je wasmachine verouderd, heeft hij een oud energielabel (B,C of D) of is repareren de moeite niet meer waard? Onze monteur zal dit aangeven. Het kan in dat geval verstandiger zijn een nieuwe wasmachine aan te schaffen in plaats van te kiezen voor wasmachine reparatie. De kosten hangen samengevat af van de volgende scenario’s:

 • Wat kost het onderdeel? Is het onderdeel wat vervangen moet worden erg prijzig? In dit geval kan het verstandiger zijn om te kiezen voor een compleet nieuwe wasmachine. Heb je slechts een klein defect en moet een goedkoop onderdeel vervangen worden? Een wasmachine reparateur kan dit doorgaans voordelig en eenvoudig voor je oplossen.
 • Kan een algemeen onderdeel gebruikt worden? Sommige merken wasmachine kunnen worden gerepareerd worden met algemene onderdelen. Andere merken kunnen slechts worden gerepareerd met onderdelen van het eigen merk. Kies, indien mogelijk, altijd voor een universeel onderdeel. Je betaalt dan vaak slechts een fractie van de prijs en de kwaliteit is doorgaans gelijk.
 • Specialistische of algemene monteur? Wanneer je wasmachine een specifiek defect heeft wat eigen is aan dat merk kan het verstandiger zijn een monteur in te schakelen die verstand heeft van dat merk wasmachine. Deze monteur zal meer ervaring hebben en het onderdeel gemakkelijker kunnen vervangen
 • Kan de reparatie aan huis worden gedaan? In sommige gevallen moet je wasmachine mee worden genomen. Je betaalt in dat geval extra kosten voor reparatie en vervoer.

Wasmachine reparatie

Gemiddelde kosten wasmachine reparatie

De gemiddelde prijs voor wasgoed reparatie varieert dus enorm, afhankelijk van het merk en het soort defect. In onderstaande tabel zie je een aantal voorbeelden van kosten voor wasmachine reparatie. Let er wel op dat dit slechts prijsindicaties zijn, de werkelijke kosten kunnen verschillen.

Soort wasmachine reparatie

Gemiddelde kosten

Wasmachine manchet vervangen

€ 100 - € 120

Wasmachine slang vervangen

€ 80 - € 120

Daarnaast hanteren monteurs vaak een vast starttarief voor wasmachine reparatie. Denk hierbij een voorrijkosten en vaststellen wat er precies defect is aan je wasmachine. Wanneer een wasmachine reparateur nog een keer terugkomt zal hij meestal geen voorrijkosten rekenen maar een uurloon van zo’n 70 tot 90 euro per uur. Daarnaast bepaalt dus het merk en de kosten van de eventuele onderdelen die vervangen moeten worden de verdere prijs.

Waarmee rekening houden?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden:

 • Garantie? Zit er nog garantie op je wasmachine? Het kan dan mogelijk zijn om kosteloos je wasmachine te laten repareren. Controleer via het typenummer van je wasmachine of het bonnetje of je apparaat nog onder de garantie valt.
 • Geef zoveel mogelijk informatie door. Geef de foutcode, het typenummer en merk van je wasmachine door aan de monteur. Hij kan je dan doorgaans meteen al zeggen wat het probleem is en wat de kosten gaan zijn.

Wasmachine reparatie

Bespaartips van MyGo

Je kunt op de volgende manieren de kosten voor wasmachine reparatie drukken:

 • Vergelijk offertes van meerdere monteurs. Vraag bij verschillende wasmachine reparateurs offertes op. Je kunt deze vervolgens vergelijken om zo de beste monteur binnen jouw budget te vinden.
 • Kies een lokale wasmachine reparateur. Kies voor een vakman uit de buurt. Deze zal minder (soms zelfs helemaal geen) voorrijkosten in rekening brengen.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de best passende monteur bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.