Terug naar prijzen
Wat kost een verhuizing

Wat kost een verhuizing

Wat zijn de kosten van een verhuizing?

De kosten van een verhuizing kunnen uiteen lopen van 200 euro tot wel 2000 euro. De kosten worden met name bepaald door de hoeveelheid huisraad per m3 die je wilt verhuizen, het uurloon van de verhuizers en de vervoerskosten.

Een verhuisbedrijf kan je helpen om je inboedel veilig en snel van je oude naar je nieuwe adres te verhuizen. In dit artikel lees je meer over de kosten van een verhuizing.

Wanneer je op zoek bent naar een verhuisbedrijf die jouw verhuizing in goede banen kan leiden ben je bij MyGo aan het goede adres. Via de MyGo Matchmaker koppelen we jou aan de verhuizer die het beste aansluit op jouw voorkeuren. Je krijgt een overzicht van alle verhuizers in de regio en we bieden je de mogelijkheid om profielen en reviews te bekijken.

Ben je meer geïnteresseerd in de daadwerkelijke kosten van een verhuizing dan kun je gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen. Liever direct iemand aan de telefoon? Bel dan 085 106 1600. Onze collega’s van de klantenservice helpen je graag verder.

Prijzen verhuizing

De prijs van een verhuizing is met name opgebouwd uit de volgende drie componenten: de omvang van je huisraad in m3, het uurloon van de verhuizers en de vervoerskosten.

  1. Omvang huisraad. De omvang van je huisraad bepaalt grotendeels hoeveel tijd de verhuizing in beslag zal nemen. Op basis van het aantal m3 huisraad maakt het verhuisbedrijf een inschatting hoeveel verhuizers worden ingezet en hoe groot de verhuiswagen moet zijn.
  2. Uurloon verhuizers. Voor iedere verhuizer wordt een uurtarief in rekening gebracht. Soms ben je goedkoper uit met meerdere verhuizers als de verhuizing daardoor sneller verloopt.
  3. Vervoerskosten. Bij een verhuizing betaal je een verhuisbedrijf voorrijkosten en transportkosten. De tarieven verschillen per verhuisbedrijf. De meeste verhuizers bieden voor de transportkosten een aantal ‘vrije kilometers’aan.

Tabel 1 Belangrijkste prijsbepalende componenten verhuizing

Kostenpost

Gemiddelde prijzen

Verhuiswagen 20 m3

€ 120 - € 200 per dag

Verhuiswagen 50 m3

€ 200 - € 350 per dag

Verhuizer

€ 25 - € 35 per uur (excl. materiaal)

Vervoerskosten

€ 0,5 - € 1 per km

Andere factoren die invloed hebben op de kosten van verhuizen

Naast de kosten voor de hoeveelheid huisraad, het uurtarief van verhuizers en de vervoerskosten zijn er nog een aantal andere factoren die invloed hebben op de kosten van een verhuizing. Lees voor meer en uitgebreidere informatie ons artikel kosten verhuizing. (link invoegen)

  • Door met spoed of in het weekend te verhuizen betaal je een toeslag bovenop het gangbare tarief.
  • De toegankelijkheid van beide woningen bepaalt hoe snel de verhuizers kunnen werken.
  • Je betaalt een hogere prijs voor een erkende verhuizer. (link invoegen)
  • Voor extra diensten zoals het demonteren van meubels en inpakwerk wordt een hoger tarief gerekend.

Bespaartips MyGo

  1. Help mee bij de verhuizing. Je kunt besparen op het uurtarief van verhuizers door zelf mee te helpen met sjouwen en bij het inpakpakwerk. Heb je behulpzame vrienden en familie? Hoe meer mensen je mobiliseert hoe sneller de verhuizing zal verlopen.
  2. Kosten verhuizing aftrekbaar. Onder bepaalde omstandigheden zijn de kosten van een lening voor een verhuizing aftrekbaar. Informeer hiernaar bij een financieel adviseur.

Vind een verhuizer met MyGo

MyGo helpt wanneer je op zoek bent naar een verhuisbedrijf voor jouw verhuizing. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan het verhuisbedrijf dat het beste inspeelt op jouw wensen. Voor meer informatie kun je op de website profielen en reviews van verschillende verhuisbedrijven bekijken. Direct één of meerdere offertes aanvragen is ook mogelijk. Dat kan gratis en vrijblijvend. Heb je liever telefonisch contact dan kun je bellen naar 085 106 1600. Onze klantenservice helpt je graag om in contact te komen met een verhuizer uit de buurt.