Terug naar diensten
Zeilboot huren

Zeilboot huren

Wil je graag gaan zeilen, maar vind je een zeilboot kopen toch echt te duur? Dan kan een zeilboot huren gelukkig een uitkomst bieden! Zo kun je nog steeds genieten van de kalmte van de Nederlandse wateren zonder dat je in een keer te diep in je buidel hoeft te tasten.

Wie een zeilboot wil huren, kan gebruikmaken van de online MyGo Matchmaker om in contact te kopen met verschillende verhuurbedrijven. Hierbij kun je zelf selecteren in welke regio je je zeilboot wilt huren, zodat je nooit op de verkeerde plaats zoekt. Of, als je ons tijdens kantoortijden belt op 085 106 1600, zoeken wij een botenverhuurbedrijf dat bij jouw wensen past.

Direct een zeilboot in jouw omgeving?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Een zeilboot huren: wat kost dat?

Hoeveel een zeilboot huren kost, is sterk afhankelijk van de grootte en het type van de zeilboot die je in gedachten hebt. Daardoor kunnen prijzen variëren van 150 tot 3000 euro per dag! Daarbij krijg je voor 150 euro een eenvoudige 4-persoonsboot, terwijl je voor 3000 euro eerder een ware watervilla óf enorme groepsaccommodatie huurt.

Vanwege deze sterk variërende prijzen raden we je sterk aan veel verhuurders en opties met elkaar te vergelijken voor je een zeilboot huurt. De MyGo Matchmaker is een handige manier is dit te doen.

Redenen om een zeilboot te huren

Overweeg je om een zeilboot te huren, dan houd je waarschijnlijk al van zeilen of ben je juist benieuwd naar hoe het is om iets nieuws te proberen. Ben je nog niet helemaal overtuigd? Kijk dan eens naar onderstaande redenen om te zien of een zeilboot huren iets voor jou is – of dat je misschien toch liever een ander vaartuig huurt.

  • Zeilen is een actieve en toch ontspannende bezigheid. Als je gaat zeilen, bijvoorbeeld in een prachtig natuurgebied, ben je er even helemaal uit. Je kunt je hoofd leegmaken terwijl je de boot bestuurt en genieten van het geluid van de wind, de vogels of de boot die het water doorkruist. Vind je dit aanlokkelijk klinken? Dan zul je door een zeilboot te huren waarschijnlijk helemaal tot rust komen.
  • Op een zeilboot kun je een gezellig feest geven. Huur je een enorme zeilboot, dan heb je alle ruimte om met een grote groep mensen te genieten van het open water. Schenk wat lekkere drankjes, laat de kapitein het vaarwerk doen en beleef een fantastische ervaring. Op een mooie zomerdag kun je je gasten zelfs laten zwemmen! Zo is een zeilboot huren een prima optie voor een bijzonder feest.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct een zeilboot verhuurbedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600
 • Een zeilboot huren is een mooi begin van een vakantie. Een zeilboot kun je natuurlijk ook voor langere tijd huren, aangezien er vaak voldoende plek is om te overnachten. Zo kun je ook een heerlijke vakantie doorbrengen op je zeilboot, en gewoon van plek naar plek varen. Wil je nog wat leuke dorpjes zien, of vooral van de natuur genieten? Het kan allemaal!
 • Ten opzichte van een motorboot is een zeilboot heerlijk stil. Misschien wil je een boot huren, maar je weet nog niet wat voor boot. In dat geval is een voordeel van een zeilboot dat deze erg stil is, waardoor je toch net iets meer tot rust komt dan wanneer je bijvoorbeeld een motorboot zou huren. Bovendien verstoor je de natuur niet met een zeilboot, waardoor je op meer plekken mag komen.

Zeilboot huren? Hier moet je rekening mee houden

Wil je een zeilboot huren, dan zijn er een aantal vragen die je jezelf zult moeten stellen voordat je overgaat tot de daadwerkelijke huur. Welke vragen dat zijn, zie je hieronder.

  • Heb je weleens zeillessen genomen? Mogelijk wil je een zeilboot huren en denk je: ik kom er daar toch wel achter hoe dat werkt? Iemand legt het mij toch wel uit? Dat is misschien alleen niet de meest verstandige insteek. Voor je een zeilboot huurt is het namelijk wel prettig om enige ervaring met zeilen te hebben; anders ga je vermoedelijk geen leuke tijd beleven.
  • Wil je de zeilboot met of zonder kapitein huren? Sommige zeilboten kun je alleen met kapitein huren, andere juist alleen zonder – en bij weer andere heb je de keuze of je een kapitein wilt. Nu is een zeilboot met kapitein huren natuurlijk duurder, maar als je vooral wilt genieten van het water en je je niet wilt bezighouden met het varen zelf, is dit de ontspannenere optie. Wil je juist een zeilboot huren vanwege het zeilaspect, laat die kapitein dan vooral achterwege!
  • Wat is de diepgang van de zeilboot? De diepgang van de zeilboot bepaalt op welke plekken je kunt varen. Des te ondieper je boot is, op des te meer mooie plekken je kunt komen. Daarvoor moet je alleen wel aan (slaap)ruimte inleveren. Zoek dus uit welke diepgang ideaal is voor de route die jij voor ogen hebt voordat je een zeilboot huurt.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct een zeilboot verhuurbedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600
 • Heb je plannen om in de zeilboot te overnachten? Wil je een zeilboot huren om erin te overnachten, dan is het belangrijk dat je voor een boot kiest die voldoende plek te bieden heeft voor iedereen die blijft slapen. Als het goed is, staat dit duidelijk aangegeven. Wees je er alleen wel van bewust dat zeilboten erg krap kunnen zijn, dus als er staat dat er slaapplek is voor 4 personen, is er ook echt alleen plek voor 4 personen!
 • Heb je een vaarbewijs nodig om in de zeilboot te mogen zeilen? Wil je met je zeilboot op zee varen, dan heb je sowieso een vaarbewijs nodig. Anders hangt dit ervan af hoe lang je zeilboot is. Als je met een zeilboot korter dan 15 meter op de binnenwateren wilt varen, heb je in principe geen vaarbewijs nodig! Wil je echter toch een langere zeilboot huren dan 15 meter, dan is een vaarbewijs zeker een vereiste.
 • Zitten er regels gebonden aan de leeftijd van degene die de zeilboot bestuurt? Hoe oud degene die de zeilboot bestuurt moet zijn, hangt af van de lengte van de boot. Een zeilboot tot 7 meter lang mag door iedereen bestuurd worden. Is de zeilboot tussen de 7 en 15 meter lang, dan mag iedereen ouder dan 16 jaar hierin varen. Vanaf een lengte van 15 meter heeft de kapitein van de zeilboot een vaarbewijs nodig en moet deze persoon 18 jaar of ouder zijn.
 • Mag je wel zeilen op de plek die je in gedachten hebt? Niet op alle plekken mag je met een (ongemotoriseerde) zeilboot komen. Bepaalde natuurgebieden staan varen bijvoorbeeld niet toe, terwijl het op andere plekken, zoals in sommige kanalen of grachten, simpelweg te gevaarlijk is om te gaan zeilen. Stippel van tevoren dus goed uit welke route je van plan bent te gaan varen met je zeilboot, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Zeilboot huren? MyGo geeft (bespaar)tips

Voorkom dat je illegaal gaat zeilen. Zoals je hebt kunnen lezen, kun je niet zomaar overal met je zeilboot komen. Er is een goede reden dat we dit nog eens onder onze bespaartips willen herhalen: als je namelijk ergens gaat zeilen waar dat helemaal niet mag, heb je voor je het weet een bekeuring! Helaas wordt het huren van een zeilboot daar niet leuker van.

Laat het huren van een kapitein afhangen van of je ervaring hebt met zeilboten. Vaak kun je een zeilboot huren met of zonder kapitein. Nu is een zeilboot zonder kapitein over het algemeen goedkoper, maar dat gaat alleen op als je weet hoe je met een zeilboot om moet gaan. Besluit je namelijk zelf te gaan zeilen en slaag je erin om de zeilboot te beschadigen, dan zul je voor die kosten opdraaien. In dat geval is het verstandiger om een zeilboot mét kapitein te huren.

Kies een zeilboot die past bij het doel dat je voor ogen hebt. Zeilboten kun je huren in allerlei soorten en maten. Wil je gewoon een stukje gaan zeilen met je gezin, dan heb je waarschijnlijk voldoende aan een klein zeilbootje. Die zijn vaak relatief goedkoop, dus kun je de kosten op die manier sterk drukken. Wil je echter een zeilboot huren voor een grote groep, bepaal dan of je ook verwacht dat iedereen op de zeilboot blijft overnachten. Het aantal slaapplaatsen heeft namelijk ook invloed op de prijs.

Vergelijk verschillende verhuurbedrijven met elkaar. Zo goedkoop mogelijk een zeilboot huren kun je alleen doen als je weet welke opties en verhuurders er zijn. Beperk je daarom niet tot één verhuurbedrijf, maar maak bijvoorbeeld gebruik van de MyGo Matchmaker om te zien waar een zeilboot huren voor jou het voordeligst is.

Snel een zeilboot in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Een zeilboot huren doe je via MyGo

Heb jij op basis van deze informatie besloten om een zeilboot te gaan huren? Gebruik dan de online MyGo Matchmaker om 24/7 een botenverhuurbedrijf te vinden in jouw favoriete vaarregio, of bel naar 085 106 1600 om het zoekwerk aan ons over te laten!