Terug naar diensten
Zolder verbouwen

Zolder verbouwen

Wil je graag wat extra ruimte in je zolder creëren door je zolder te verbouwen tot kantoor, kinderkamer en hobbykamer. MyGo helpt je graag met het vinden van de beste aannemer voor de verbouwing van je zolder. Je kunt de MyGo Matchmaker 24 uur per dag, 7 dagen per week online gebruiken. Op deze pagina vind je alle informatie over de werkzaamheden en gemiddelde kosten van zolder verbouwen

Zolder verbouwing

Een zolder verbouwing is een perfecte manier om extra ruimte in je woning te maken. Afhankelijk van de omvang van je zolder kun je een zolder ombouwen tot extra kantoorruimte of hobbykamer. Het verbouwen van je zolder voegt ruimte en waarde toe aan je woning.

Zolder verbouwen kosten

Een zolder laten verbouwen kost gemiddeld rond de 14.000 euro. De prijs hangt uiteraard af van jouw specifieke wensen en behoeften. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde kosten voor zolder renoveren.

Zolder renovatie

Gemiddelde kosten (incl. arbeid, materiaal, btw)

Vloer leggen (15m2 – 30m2)

€ 300 - € 600

Elektra aanleggen

€ 800

Gipswand plaatsen (10m2 –15m2)

€ 600 - € 1.200

Vaste trap plaatsen

€ 1.300 - € 1.800

Centrale verwarming

€ 1.200 - € 1.400

Gipsplaten aanbrengen (50m2, wanden + plafond)

€ 600 - € 700

Dakisolatie plaatsen (50m2 – 100m2)

€ 2.000 - € 3.500

Dakraam plaatsen

€ 600 - € 1.200

Dakkappel plaatsen

€ 4.000 - € 5.500

Naast bovenstaande werkzaamheden heb je tevens de keuze uit een aantal extra opties voor de zolder renovatie:

Extra opties

Gemiddelde kosten (incl. installatie, materiaal, btw)

Screens (elektrisch)

€ 600 per m2

Screens (handmatig)

€ 150 per m2

Kunststof rolluik (elektrisch)

€ 400 per m2

Airco (2.5 kW tot 70m3)

€ 1.400

Airco (3.5 kW tot 120m3)

€ 1.900

Let er wel op dat bovenstaande prijzen slechts indicatie kosten voor zolder laten verbouwen zijn. Als je twee luxe ruimtes wilt maken met een nokverhoging en alles netjes wilt laten afwerken dan kunnen de prijzen wat hoger uitvallen.

Zolder verbouwen

Zolder verbouwen tot slaapkamer

Wil je graag op zolder slapen en je zolder uitbouwen tot slaapkamer. Je kunt de beperkte ruimte eenvoudig uitbreiden door een dakkapel te laten plaatsen of de nok te verhogen. Een nok verhogende dakkapel, ook wel nokverhogings dakkapel of nokdakkapellen genoemd, vereist wel een bouwvergunning omdat het valt onder dakopbouw. Als je de nok laat verhogen heb je meer sta ruimte en creëer je ook meer licht in je zolder. Tevens zorgen schuine daken ervoor dat je een unieke slaapkamer kunt creëren.

Zolder verbouwen tot slaapkamer kosten

De kosten voor het verbouwen van je zolder tot slaapkamer hangt dus vooral af van je wensen. Wanneer je kiest voor twee ruimtes, met bijvoorbeeld een kleine hal en een slaapkamer, met een vaste trap, een kunststof dakkapel, dakisolatie, aanleg elektra, centrale verwarming en nette afwerking van de slaapkamer dan ben je gemiddeld tussen de 9.000 en 15.000 euro kwijt.

Voordelen zolder verbouwen

Het laten verbouwen van je zolder door een professionele aannemer brengt erg veel voordelen met zich mee:

  • Je creëert meer woonruimte in je woning
  • Je woningwaarde stijgt
  • Een zolder dakkapel heeft vaak een mooi uitzicht
  • De aannemer zorgt ervoor dat alles netjes afgewerkt wordt
  • Meer woongenot

Zolder verbouwen

Waarmee rekening houden?

Houd er rekening mee dat je als je de nok wilt verhogen je een vergunning nodig hebt. Ook kun je het laten plaatsen van een dakkapel wellicht tegelijk doen met de installatie van zonnepanelen. Woon je in een 2 onder 1 kap? Wellicht zitten je buren ook te denken aan een nokverhoging, dan kun je dit samen met de buren doen.

Bespaartips van MyGo

Je kunt op een aantal manier geld besparen op de zolder verbouwing:

  • Vergelijk offertes. Vraag bij verschillende aannemers een prijsopgave of offerte op. Deze kun je vervolgens met elkaar vergelijken om zo de beste aannemer binnen jouw budget te kiezen.
  • Kies een lokale aannemer. Kies een aannemer uit de buurt om te besparen op de voorrijkosten.
  • Samen met buren. Wellicht zitten je buren ook te denken aan zolder renovatie en kun je dit tegelijk met hun doen.
  • Doe deelwerk zelf. Je kunt soms een deel van het voorbereidend (sloop)werk al zelf doen om zo de kosten te drukken.

MyGo helpt je graag

MyGo helpt je graag met het vinden van de meeste geschikte aannemer voor jouw zolder renovatie. Maak gebruik van de 24/7 online Matchmaker om direct met een aannemer uit de buurt gematcht te worden. Liever direct telefonisch contact? Dat kan! Bel ons dan tijdens kantoortijden op 085 106 1600, dan kunnen wij je direct doorverbinden of een terugbelverzoek voor je indienen.