Administratiekantoor

Administratiekantoren in Nederland | 2021

Administratiekantoor gezocht

Ben je op zoek naar een administratiekantoor waaraan je de administratie kunt uitbesteden? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerd administratiekantoor bij jou in de buurt. Je kunt de Matchmaker online gebruiken door op de Matchmakerknop te klikken. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 432 00 32.

Zzp administratiekantoor

Ben je zzp’er en zoek je een administratiekantoor dat ervaring heeft met jouw type onderneming? Ook dan zit je bij MyGo goed. Je kunt via de Matchmaker niet alleen contact krijgen met grote administratiekantoren, maar ook met kleine zzp-administratiekantoren die als geen ander weten wat er bij zzp-administratie komt kijken.

Aan het werk op administratiekantoor

Veelgestelde vragen

Wat doet een administratiekantoor?

Een administratiekantoor verwerkt en controleert alle gegevens en documenten van een particulier of een bedrijf. Als je administratie goed wordt bijgehouden, zorgt dat onder andere voor meer inzicht in je (bedrijfs)financiën. Een administratiekantoor kan de volgende taken voor je uitvoeren:

 • Belastingaangifte doen
 • De jaarrekening en het jaarverslag opstellen aan het eind van elk boekjaar
 • Financiële rapportages opstellen
 • Het debiteuren- en crediteurenbeheer regelen
 • Salarisadministratie bijhouden
 • Contracten, afspraken en databestanden controleren

Wat is het verschil tussen een boekhoud- en een administratiekantoor?

Boekhoud- en administratiekantoren worden vaak met elkaar verward. Er is echter en duidelijk verschil te bespeuren. Een administratiekantoor houdt zich bezig met alle gegevens en documenten van een onderneming of particulier; een boekhoudkantoor houdt zich alleen met het financiële gedeelte bezig. Boekhouding maakt dus onderdeel uit van administratie.

Onder boekhouding vallen onder meer facturen en bankafschriften. Administratie is breder dan dat: het behelst alle boekhoudwerkzaamheden plus het controleren van onder andere verzekeringspolissen, databestanden en contracten. Meer informatie over het verschil tussen administratie en boekhouding vind je hier.

Wat zijn de tarieven van een administratiekantoor?

Administratiekantoren werken doorgaans met pakketten waar je een vaste prijs per maand voor betaalt. Wat je voor die vaste prijs per maand krijgt, verschilt per administratiepakket. Op deze pagina vind je meer informatie over de tarieven van administratiekantoren.

De administratie wordt gedaan

Prijzen van administratiekantoren vergelijken?

Als je prijzen van verschillende administratiekantoren wilt vergelijken om de optie te vinden die het best binnen je budget past, ben je bij MyGo aan het goede adres. Je kunt de gewenste administratiewerkzaamheden in de zoekbalk van de MyGo Matchmaker invullen en een contactoptie selecteren, waaronder het aanvragen van offertes bij meerdere administratiekantoren.

Het kan ook zijn dat je direct iemand wilt spreken voor meer informatie over tarieven van administratiekantoren. Je kunt bij de contactopties aanvinken dat je telefonisch doorverbonden wilt worden met een administratiekantoor of dat je op een later moment wilt worden teruggebeld. Voor deze opties hoef je niet per se eerst online de Matchmaker te raadplegen en vervolgens te bellen: je kunt ook meteen contact opnemen via  085 432 00 32.

Wat zijn de voordelen van een administratiekantoor?

Het inschakelen van een administratiekantoor biedt vele voordelen, zowel voor je gemoedsrust als voor je financiën. We hebben die voordelen hieronder voor je op een rij gezet en lichten ze kort toe.

Tijd en geld overhouden

Om administratieve zaken zo snel en efficiënt mogelijk te regelen, is behoorlijk wat achtergrondkennis nodig. Als je zelf met je administratie aan de slag gaat, kan dat om die reden veel tijd kosten. Door een administratiekantoor in te schakelen, bespaar je veel uren die je bijvoorbeeld kunt besteden aan het uitbreiden van je bedrijf.

Daarnaast zijn administratiekantoren altijd op de hoogte van recente ontwikkelingen binnen hun vakgebied, ook wat belastingen betreft. Ze kunnen ervoor zorgen dat je nooit meer te veel belasting betaalt en dat je profiteert van gunstige regelingen.

Een helderder beeld van je financiën

Goed gestructureerde administratie zorgt voor meer inzicht in je financiën. Dat inzicht kan je helpen om de juiste financiële keuzes te maken en zorgt ervoor dat je minder snel voor verrassingen komt te staan.

Geen zorgen meer om belastingboetes en -deadlines

Wordt je belastingaangifte te laat of incompleet doorgegeven, dan kun je op een boete van de Belastingdienst rekenen. Daar hoef je je niet meer druk om te maken als je de hulp van een administratiekantoor inschakelt: je belastingaangifte wordt dan altijd op tijd ingediend en voldoet aan alle regels.

Administratie op kantoor

Waarop letten bij het kiezen van een administratiekantoor?

Administratie is per huishouden of bedrijf verschillend. Het is handig om voor jezelf helder te hebben hoe je de samenwerking voor je ziet en waar je waarde aan hecht. We hebben hieronder enkele belangrijke vragen voor je op een rij gezet, ingedeeld in algemene vragen en vragen die alleen relevant zijn als je specifiek bedrijfsadministratie uitbesteedt.

Algemene vragen uitbesteden administratie

 • Besteed je de volledige administratie uit of wil je een deel in eigen beheer blijven doen?
 • Hecht je waarde aan keurmerken voor administratiekantoren, zoals dat van de NOAB (Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen)?
 • Ga je de administratie op papier of online aanleveren bij het administratiekantoor?
 • Heb je het idee dat het administratiekantoor te vertrouwen is en je administratie netjes zal afhandelen?
 • Heb je het idee dat de medewerkers van het administratiekantoor goed op de hoogte zijn van ontwikkelingen in hun vakgebied?
 • Maakt het administratiekantoor gebruik van de tools die nodig zijn voor het correct verwerken van je administratie?
 • Is het administratiekantoor goed te bereiken als je contact opneemt om een vraag te stellen?
 • Is duidelijk wat de kosten zijn en welke taken het administratiekantoor voor die kosten allemaal op zich neemt?
 • Is duidelijk wat het je kost als het administratiekantoor overuren maakt of extra werkzaamheden moet verrichten?
 • Wil je een administratiekantoor in de buurt inschakelen of maakt de afstand niet uit?

Specifieke vragen uitbesteden administratie bedrijf

 • Wil je dat het administratiekantoor alleen losse taken voor je uitvoert of dat het daadwerkelijk als onderdeel van je bedrijf gaat fungeren?
 • Biedt het administratiekantoor een pakket aan dat perfect bij de administratie van je bedrijf aansluit?
 • Heb je het gevoel dat je door het administratiekantoor op de hoogte zult worden gehouden van de stand van je bedrijfsadministratie?
 • Heb je het idee dat de medewerkers van het administratiekantoor goed op de hoogte zijn van ontwikkelingen in het vakgebied waarin jij werkzaam bent?