Terug naar diensten
Aftimmeren dakkapel

Aftimmeren dakkapel

Het aftimmeren van je dakkapel is de laatste stap in je dakkapel project. Als een dakkapel geplaatst wordt dan wordt deze veelal aan de buitenkant afgewerkt. Met het aftimmeren van je dakkapel kun je besparen op de energiekosten en tevens ziet er mooi en netjes uit. Op deze pagina lees je alles over het aftimmeren van je dakkapel.

Meteen op zoek naar een dakkapelspecialist? Gebruik dan online de 24/7 MyGo Matchmaker of bel gratis en vrijblijvend naar 085 106 1600. Wij helpen je dan graag met het vinden van de meest geschikte specialist voor jouw klus.

Dakkapel aftimmeren

Een dakkapel aftimmeren betekent dat de binnen- en buitenkant van je nieuwe dakkapel naar jouw specifieke wensen netjes wordt afgewerkt. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van loodslabben, de buitenzijde bekleden en de binnenkant netjes aftimmeren. Onder het aftimmeren van de binnenkant valt het plaatsen van isolatiemateriaal, gipsplaten maar ook het installeren van verlichting, de verwarming, de vensterbank en het plaatsen van opbergruimte zoals een inbouwkast of kastenwand.

Kosten dakkapel aftimmeren

Gemiddeld kost het aftimmeren van je dakkapel ongeveer 500 euro. De totaalprijs hangt natuurlijk af van je specifieke wensen en hoe groot je dakkapel is. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde prijzen van de werkzaamheden die komen kijken bij de afwerking van je dakkapel.

Aftimmeren dakkapel

Werkzaamheden

Gemiddelde prijs inclusief montage en btw

Buitenkant aftimmeren

Inbegrepen bij dakkapel plaatsen

Isolatie binnenkant

€ 8 - € 25 per m2

Binnenkant aftimmeren

Vanaf € 250

Gipswand

€ 40 - € 75 per m2

Tussenwand

€ 400 - € 1.000

Inbouwspots

€ 50 - € 200 per 3

Knieschotten

€ 40 - € 50 per meter

Vensterbank

€ 40 per meter

Ventilatierooster

€ 50 - € 80 per stuk

Vliegenhor

€ 70 - €100 per stuk

Stappenplan aftimmeren dakkapel

Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien heb je bij het aftimmeren van je dakkapel veel keuzemogelijkheden. Het afwerken van je dakkapel bestaat uit de volgende stappen:

 • Isolatiemateriaal aanbrengen
  Je kunt direct een goede isolatie laten plaatsen tijdens het aftimmeren van je dakkapel. Goede isolatie houdt de warmte binnen in de winter en houdt het koel in de zomer. Hierdoor wordt het wooncomfort verhoogd en bespaar je op de energierekening. Kijk voor meer informatie over dakkapel isolatie op mygo.nl/dakkapel-isolatie.
 • Elektra installeren
  Tevens kun je ervoor kiezen om verlichting in te laten bouwen in het plafond plus het wegwerken van de elektra van eventuele rolluiken of screens.
 • Opbergruimte
  Vaak heb je bij een dakkapel onder je kozijn loze ruimte. Deze ruimte kan heel goed worden benut als opbergruimte. Je kunt er daarom voor kiezen opbergvakken te laten bouwen zodat je de ruimte optimaal benut.
 • Plafond en zijwangen aftimmeren
  Je kunt bij het aftimmeren kiezen uit gipsplaten of spaanplaten. Spaanplaten zijn goedkoper en gemakkelijker aan te brengen in lastige hoekjes. Het nadeel van spaanplaten is dat ze lastiger te schilderen zijn vanwege het stroeve oppervlak. Gipsplaten kunnen gemakkelijk geschilderd of gestukt worden maar zijn iets moeilijker toepasbaar als je aparte hoeken of vormen hebt.

Aftimmeren dakkapel

Voordelen dakkapel aftimmeren

Het aftimmeren van je dakkapel is de mooie finishing touch van het plaatsen van je dakkapel. Het creëert meer licht en ruimte in de kamer en een goede afwerking belangrijk zodat je optimaal kunt genieten van je nieuwe dakkapel. Het mooi aftimmeren van je dakkapel brengt veel voordelen met zich mee:

 • Mooie, frisse uitstraling
  Laat verlichting inbouwen en de bedrading plus het isolatiemateriaal netjes wegwerken. Je kunt vervolgens de afwerking aanpassen aan jouw specifieke smaak. Geef je dakkapel een moderne of juist authentieke uitstraling.
 • Lange levensduur
  Als je je dakkapel netjes laat aftimmeren blijft je dakkapel langer goed en heb je er jaren geen omkijken meer naar.

Waarmee rekening houden?

Bij het aftimmeren van je dakkapel zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

Vergunning?
Kijk voor de zekerheid of je niet een vergunning nodig hebt. De vergunningen verschillen per gemeente, ook is het mogelijk om vergunningsvrij je dakkapel te plaatsen, kijk voor meer informatie hierover op mygo.nl/dakkapel-plaatsen.

Let op de knieschotten
De knieschotten zijn in sommige gevallen tegelijk met de dakkapel geplaatst en kunnen een dragende functie hebben. Let er dus op dat je geen knieschotten weghaalt als je een opbergruimte wilt maken onder de vensterbank.

Aftimmeren dakkapel

Bespaartips van MyGo

Om geld te besparen bij het aftimmeren van je dakkapel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden:

 • Meerdere dakkapellen tegelijk
  Wellicht heb je meerdere dakkappellen of buren die ook een dakkapel hebben die afgetimmerd moet worden? Als je namelijk meerdere projecten tegelijk laat doen kan je vaak een aantrekkelijke korting krijgen plus je bespaart op de voorrijkosten.
 • Vergelijk offertes
  Vraag bij meerdere dakkapelspecialisten offertes op om te vergelijken. Zo kun je de beste vakman vinden binnen jouw budget.
 • Kies een specialist uit de buurt
  Kies voor een lokale specialist, zo hoeft hij minder afstand af te leggen en bespaar je op de voorrijkosten.

MyGo helpt je graag

Vind een geschikte dakkapelspecialist bij jou in de buurt met de Matchmaker van MyGo. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar om jou te matchten met de beste vakman voor jouw klus. Liever telefonisch contact? Je kunt ons dan bellen tijdens reguliere openingstijden op 085 106 1600. Je kunt via MyGo offertes opvragen en vergelijken, vragen stellen, mailen, een terugbelverzoek indienen of direct in contact komen met een dakkapelspecialist.