Terug naar blog
Besparen! Besparen! Besparen! Maar hoe dan?

Besparen! Besparen! Besparen! Maar hoe dan?

19 sep. '22 Door MyGo redactie

Je ontkomt er bijna niet aan. Als het je ochtendkrant niet is, dan komt het wel via je social media kanalen of het avondjournaal tot je. Je moet je wel heel goed van de buitenwereld kunnen afsluiten, wil je er niet dagelijks mee geconfronteerd worden. Energieprijzen rijzen de pan uit. Met vrees zie je het wijzertje van je benzinetank teruglopen. Boodschappen in de supermarkt zijn in een jaar tijd gemiddeld 18,5% gestegen. Het woord inflatie zal ongetwijfeld met stip gestegen zijn, in het lijstje meest gebruikte woorden van 2022.  Nu de gure, koude dagen langzaamaan onze kant op komen, zal ook de verwarming weer omhoog moeten en zullen de etentjes die traditiegetrouw vooral in deze periode worden georganiseerd weer op het programma staan.

Is er iets positiefs te melden?

Is er dan helemaal niets positiefs te vermelden in deze roerige tijden? Misschien wel. Het dwingt ons namelijk om creatief te worden. Hoe kunnen we onze gewoontes doorbreken en wat kunnen we doen om de rekeningen zo laag mogelijk te houden. Als je dan ook nog ziet dat het werkt, zal dit zeker voldoening geven en je stimuleren door te gaan. Vele tips zijn natuurlijk al gegeven. Zoals korter en kouder douchen, tochtstrip plakken, vaker een dikke trui aan in plaats van de verwarming omhoog. Tips die we bijna dagelijks horen.

Al willen we met deze blog helemaal niet pretenderen de oplossing voor je problemen te hebben. Toch gaan we proberen een aantal tips te geven die je misschien nog niet hebt gehoord en je wellicht kunnen helpen de winter iets gemakkelijker door te komen.

Tips voor niks:

 • We beginnen met de CV-ketel. Behalve dat je de thermostaat enkele graden lager doet dan je gewend bent, kan je ook de temperatuur van het water in je ketel omlaag brengen. Meestal staat die op zo’n 85 graden. Zet hem gerust op 65 graden. Het scheelt echt in de rekening en je merkt er weinig van.
 • Moet je geregeld koken voor je gezin? Denk eens wat vaker aan eenpansgerechten, op die manier hoef je maar één pitje te gebruiken. Natuurlijk is elektrisch koken nog goedkoper, maar dit zal voor velen toch eerst weer een investering met zich meebrengen. En heb je een ovenmaaltijd? Wat minder lang voorverwarmen van je oven zal het echt niet minder lekker maken.
 • Als je toch lekker aan het koken bent... kook dan gelijk voor twee dagen. Ook dit scheelt weer in je energieverbruik.
 • Wel eens van een hooimadam gehoord? Grote kans van niet. Toch kan deze madam je helpen je energierekening lager te houden. De hooimadam is gemaakt van katoen en gevuld met wol. Hierin kun je je eten garen of lekker warm houden. De pan kan daarom veel sneller van het gas af. Dit scheelt weer in het gasverbruik.
 • Trek stekkers uit je stopcontact. Sommige apparaten gebruiken ook stroom terwijl ze op stand-by, of uit staan. Dit heet sluipverbruik. Om dit te voorkomen kun je de stekkers er uithalen als je de apparaten toch niet gebruikt.
 • Verwarm niet je hele huis, maar alleen de ruimtes waar je veel bent.
 • Al duren de feestdagen nog even. Het is voordelig om nu al te beginnen met het kopen van cadeautjes. Het tweedehandsaanbod is op dit moment groot en door nu al te beginnen kun je de kosten spreiden en zullen ze niet zo hard drukken op de toch al dure decembermaand.
 • Een originele bespaartip op het gebied van cadeaus. Geef een klusje cadeau! Dit kost je geen geld maar voornamelijk tijd om iemand te helpen. Op deze manier, breng je ook nog eens tijd met elkaar door.
 • Woon je in de buurt van een boerderij? Zij verkopen hun producten vaak goedkoper dan de supermarkt. Zo hebben boerderijen in het najaar vaak appel/perenplukdagen. Nog een leuk uitje ook.
 • Let op de weersberichten. Huh? Ja zeker, als je de was doet op dagen dat er geen regen wordt voorspeld, kan je het buiten laten drogen en voorkom je het gebruik van je energie slurpende droger.
 • Tot slot deze: Kijk eens kritisch naar al je abonnementen. Maak je er echt genoeg gebruik van om ze aan te houden? Zo niet stop ermee. Je zult zien dat dit sneller went dan je zou verwachten. Heb je een aflopend contract en wil je er niet vanaf, bel het bedrijf of ze een speciale aanbieding kunnen doen. Het is heel gewoon om nieuwe klanten te werven met cadeaus en kortingen. Oude klanten worden vaak overgeslagen. Ga maar onderhandelen, bedrijven zien klanten niet graag weglopen. Je kent het gezegde wel: brutalen hebben de halve wereld.

Hulp nodig?

Heb je na deze tips ook nog de behoefte om je huis eens onder de loep te nemen en met een vakman te kijken naar mogelijkheden om nog meer te besparen of te verduurzamen? Dit kan via MyGo matchmaker. Het brengt je eenvoudig in contact met een vakman bij jou in de buurt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zonnepalen installateur, een laadpaal installateur of een isolatiespecialist. Ze zullen je graag verder helpen. Vraag een offerte aan zodat je weet waar je op moet rekenen. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan 085 106 1600 onze klantencontact-medewerkers staan tijdens kantooruren voor je klaar.