Duurzame dinsdag: Duurzame opties voor loodgieterswerk in huis

Duurzame dinsdag: Duurzame opties voor loodgieterswerk in huis

27 jun. '23 • Door MyGo redactie

Iedere dinsdag kun je op het blog van MyGo een duurzame dinsdag blog lezen, waar we wekelijks nieuwe inzichten en praktische tips delen om ons leven en onze omgeving duurzamer te maken. Bij MyGo geloven we dat duurzaamheid niet alleen goed is voor de planeet, maar ook voor onszelf en de generaties na ons. Daarom vertellen we elke dinsdag over een nieuw onderwerp om te verduurzamen, zodat we samen kunnen werken aan een gezonde, groene en duurzame toekomst. Lees vandaag alles over het verduurzamen van je loodgieterswerk, en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een duurzame toekomst voor ons allemaal.

In een tijd waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt, is het van essentieel belang om ook bij loodgieterswerk in huis te streven naar milieuvriendelijke oplossingen. Gelukkig zijn er tal van duurzame opties beschikbaar die niet alleen de ecologische voetafdruk verminderen, maar ook kunnen helpen bij het besparen van water en energie. In dit artikel zullen we enkele van deze opties verkennen en bespreken hoe ze in huis kunnen worden geïnstalleerd. Met deze informatie kun je een duurzaam en efficiënt loodgieterssysteem in je huis realiseren.

Waterbesparende kranen en douchekoppen

Een eenvoudige manier om duurzaamheid te integreren in je loodgieterssysteem is door waterbesparende kranen en douchekoppen te installeren. Deze apparaten verminderen het waterverbruik zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Waterbesparende kranen en douchekoppen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en prijsklassen, zodat er voor elke smaak en elk budget een geschikte optie is. Door het verminderen van het waterverbruik helpen deze apparaten niet alleen het milieu, maar kunnen ze ook leiden tot lagere waterrekeningen.

Efficiënte toiletten

Toiletten behoren tot de grootste waterverbruikers in huis. Door te investeren in efficiënte toiletten met dubbele spoelingsfunctie kun je aanzienlijk water besparen. Toiletten met een dubbele spoelingsfunctie bieden de mogelijkheid om een kleine hoeveelheid water te gebruiken voor vloeibaar afval en een grotere hoeveelheid water voor vast afval. Hierdoor wordt het waterverbruik geoptimaliseerd en wordt er minder water verspild. Het upgraden van je toiletten naar efficiënte modellen is een duurzame keuze die de belasting van waterbronnen vermindert.

Zonneboilers

Een andere duurzame optie om in huis te overwegen is het installeren van een zonneboiler. In tegenstelling tot traditionele boilers, die werken op basis van gas of elektriciteit, maken zonneboilers gebruik van zonne-energie om water te verwarmen. Dit vermindert niet alleen het energieverbruik, maar ook de uitstoot van broeikasgassen. Hoewel de aanschafkosten kosten van een zonneboiler hoog zijn, kunnen ze op de lange termijn aanzienlijke energiebesparingen opleveren. Bovendien is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) beschikbaar waarmee je subsidies krijgt voor de installatie van zonneboilers, waardoor de investering nog aantrekkelijker wordt.

Regenwatertanks

Het gebruik van regenwater voor niet-drinkbare toepassingen, zoals het besproeien van de tuin, het doorspoelen van toiletten en het wassen van kleding, is een uitstekende manier om water te besparen. Door regenwatertanks te installeren en een systeem te implementeren om regenwater op te vangen, kun je een duurzame watervoorziening voor deze taken creëren. Het gebruik van regenwater vermindert de vraag naar leidingwater en helpt zo kostbaar drinkwater te besparen. Bovendien kan het opvangen en hergebruiken van regenwater bijdragen aan het verminderen van overstromingen en het ontlasten van het rioleringssysteem.

Door te kiezen voor duurzame opties bij loodgieterswerk in huis kun je niet alleen een positieve bijdrage leveren aan het milieu, maar ook besparen op water- en energiekosten. Waterbesparende kranen en douchekoppen, efficiënte toiletten, zonneboilers en regenwatertanks zijn slechts enkele voorbeelden van duurzame oplossingen die je kunt overwegen. Door bewuste keuzes te maken bij het installeren of upgraden van je loodgieterssysteem, kun je bijdragen aan een groenere en duurzamere leefomgeving voor jezelf en toekomstige generaties.

Meer verduurzamen?

Met de bovenstaande tips draag je al een aardig steentje bij aan een duurzame toekomst. Wil je nog meer verduurzamen en uiteindelijk flink besparen? Dan staan de specialisten bij MyGo voor je klaar! Via de De MyGo Matchmaker kom je snel en eenvoudig in contact met een geschikte specialist voor jouw klus in jouw regio! Liever telefonisch contact? Dan staan de medewerkers van het MyGo servicecenter voor je klaar via het telefoonnummer 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!