Duurzame dinsdag: energiebesparing met tochtstrips

Duurzame dinsdag: energiebesparing met tochtstrips

24 okt. '23 • Door MyGo redactie

Op dinsdag kun je op MyGo een duurzame dinsdag blog lezen, waar we nieuwe inzichten en praktische tips delen om ons leven en onze omgeving duurzamer te maken. Bij MyGo geloven we dat duurzaamheid niet alleen goed is voor de planeet, maar ook voor onszelf en de generaties na ons. Daarom vertellen we elke keer over een nieuw onderwerp om te verduurzamen, zodat we samen kunnen werken aan een gezonde, groene en duurzame toekomst. Lees vandaag alles over het verduurzamen huis door middel van tochstrips, en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een duurzame toekomst voor ons allemaal.

In de huidige tijd, waar energiekosten steeds verder stijgen, kan het behoud van een comfortabele leefomgeving een uitdaging worden. Gelukkig is er een budgetvriendelijke oplossing om energie te besparen en je huis duurzamer te maken. 

Zelfs als je geen groot budget hebt voor het verduurzamen van je woning, kun je met een kleine investering tot wel 25% op je gasrekening besparen. Dit kun je bereiken door tochtstrips te gebruiken, waarmee je de belangrijkste kieren en naden in je huis afdicht. Hierdoor ontsnapt er minder warmte naar buiten en komt er nauwelijks nog koude lucht binnen. Dit resulteert in minder gasverbruik om je huis te verwarmen en een langer behoud van warmte.

Er zijn diverse oplossingen beschikbaar om tochtstrips in je huis toe te passen. We zullen hier enkele voorbeelden noemen voor de opties van het plaatsen van tochstrips.

Tochtstrips voor onder de deur

Tochtstrips voor onder de deur zijn uitermate geschikt om de grootste bron van tocht in je huis aan te pakken. Deze eenvoudig aan te brengen zelfklevende strips plak je onderaan je deuren. Dit niet alleen helpt je om warmteverlies te voorkomen, maar verbetert ook het algehele wooncomfort. Laten we eerlijk zijn, niemand houdt van die ongewenste koude tocht. 

Tochtband voor de zijkanten van de deur en het raam

Tochtband is een belangrijke aanvulling om ook de zijkanten en bovenkant van je deuren af te dichten en je huis volledig tochtvrij te maken. Deze zelfklevende band zorgt ervoor dat je deuren goed afsluiten, en koude lucht krijgt geen kans meer om langs kieren en naden binnen te dringen. Tochtband is verkrijgbaar in verschillende lengtes en kleuren.

Tochtrollen onder de deur

Als alternatief voor tochtstrips zijn tochtrollen een handige optie. Deze rollen kun je gemakkelijk onder de deur schuiven en op maat knippen, zonder dat je ze aan de deur hoeft te bevestigen. Het voordeel van tochtrollen is dat je ze na de winter eenvoudig kunt verwijderen en het volgende winterseizoen opnieuw kunt gebruiken. Bovendien zorgen ze voor isolatie vanuit beide richtingen. Zo draagt tochtisolatie bij aan een efficiëntere verwarming van je huis.

Door deze eenvoudige en kosteneffectieve maatregelen te nemen, kun je niet alleen aanzienlijk besparen op energiekosten, maar ook genieten van een warmer en comfortabeler huis. 

Heb je besloten om tochstrips aan te brengen in je huis om geld te besparen? Je kan dit vaak makkelijk zelf installeren. Mocht je toch hulp willen inschakelen, dan kan je via de MyGo Matchmaker gemakkelijk in contact komen met een beschikbare vakman die dit voor je kan installeren. Mocht je telefonisch met ons servicecenter willen bellen, dat kan via 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!