Terug naar blog
Wespennest verwijderen of bestrijden

Wespennest verwijderen of bestrijden

Het is de nachtmerrie van iedere huisbezitter; een wespennest in de tuin of rondom de woning. Kun je eindelijk lekke buiten zitten, krijg je direct te maken met tientallen wespen die op je eten en drinken afkomen. Heb je te maken met ongedierte in de vorm van een wespennest, dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk weer vanaf zijn. Lees wat je kunt doen; een wespennest verwijderen of bestrijden.

Wespennest verwijderen: kan ik dat zelf doen?

Ben je wel eens gestoken door een wesp, dan weet je hoe vervelend dat kan zijn. Heb je een sterk vermoeden dat zich een wespennest bevindt in je directe omgeving? Dan is het mogelijk om deze zelf op te sporen. Het opsporen van een wespennest is niet zonder risico, want als je de wespen laat schrikken, dan kunnen ze juist agressief reageren. Hoe ziet een wespennest eruit? Het nest heeft een grijzige kleur en heeft de vorm van een kegel of bal. Het wespennest kan over diverse ingangen beschikken, maar de grootste ingang van het wespennest is doorgaans aan de onderzijde te vinden. Ga je zelf het wespennest bestrijden, dan is de grootste ingang van het nest van essentieel belang.

Net als het feit dat een wespennest opzoeken riskant is, is een wespennest verwijderen ook lastig voor een onervaren persoon. Wil je dit toch zelf doen? Zorg dan voor voldoende bescherming, zodat je de kans om gestoken te worden klein houdt. Een simpele spijkerbroek of dikke sokken zijn niet voldoende; wespen kunnen hier gemakkelijk doorheen steken. Een speciaal wespenpak zou je kunnen vinden in een hovenierswinkel- of vrije tijdswinkel. Waar moet je nog meer aan denken?

  • Wespen trekken zich in de loop van de avond terug in hun nest; wacht daarom met het bestrijden tot een moment dat zoveel mogelijk wespen in het nest zijn teruggekeerd.
  • Zorg dat er geen andere (onbeschermde) mensen in de buurt van het nest staan
  • Gebruik gecertificeerde bestrijdingsmiddelen en breng deze direct op het wespennest aan
  • Spuit de wespenspray direct in de ingang van het wespennest naar binnen

Simpele, maar doeltreffende manieren om van de overlast door wespen af te komen zijn bijvoorbeeld het vullen van een half afgeknipte plastic fles met zoete dranken, zoals ranja of siroop. Zorg ervoor dat de wespen wel naar binnen kunnen vliegen, maar niet meer terug naar buiten.

Wesppennest verwijderen door een ongediertebestrijding

Ondanks dat je zelf een wesppennest kan verwijderen, is het wellicht beter een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Heb je zelf geprobeerd de wespen of het nest te verwijderen, maar heeft dit niet tot de gewenste oplossing geleid? Een ongediertebestrijdingsservice kan je zeker verder helpen. Deze beschikken over de juiste bestrijdingsmiddelen én treffen de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen. Door de meest geschikte methode in iedere situatie te hanteren, zorgen zij er tevens voor dat je definitief van overlast door wespen bent verlost.

Wespennest verwijderen? Wij helpen je verder

Ben je met spoed op zoek naar een ongediertebestrijder om het wespennest te verwijderen, dan wel het wespennest te bestrijden? Ga dan bij Mygo op zoek naar directe hulp in jouw omgeving.