Wespennest verwijderen of bestrijden

Wespennest verwijderen of bestrijden

16 jun. '23 • Door MyGo redactie

Het is de nachtmerrie van iedere huisbezitter; een wespennest in de tuin of rondom de woning. Kun je eindelijk lekker buiten zitten, krijg je direct te maken met tientallen wespen die op je eten en drinken afkomen. Heb je te maken met ongedierte in de vorm van een wespennest, dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk weer vanaf zijn. Lees wat je kunt doen met een wespennest: laten verwijderen of bestrijden? 

Heb je nu te maken met een wespennest en wil je die het liefst direct laten verwijderen? Neem dan contact op met een van onze ongediertebestrijders. Dat kan online via de MyGo Matchmaker of telefonisch via 085 106 1600. De kosten voor het laten verwijderen van een wespennest liggen gemiddeld rond de €70 incl. btw en arbeidsloon. 

Wespennest verwijderen: kan ik dat zelf doen?

Ben je wel eens gestoken door een wesp, dan weet je hoe vervelend dat kan zijn. Heb je een sterk vermoeden dat zich een wespennest in je directe omgeving bevindt? Dan is het mogelijk om deze zelf op te sporen. Het opsporen van een wespennest is niet zonder risico, want als je de wespen laat schrikken, dan kunnen ze juist agressief reageren. Hoe ziet een wespennest eruit? Het nest heeft een grijzige kleur en heeft de vorm van een kegel of bal. Het wespennest kan over diverse ingangen beschikken, maar de grootste ingang van het wespennest is doorgaans aan de onderzijde te vinden. Ga je zelf het wespennest bestrijden, dan is de grootste ingang van het nest van essentieel belang.

Net als het feit dat een wespennest opzoeken riskant is, is een wespennest verwijderen ook lastig voor een onervaren persoon. Wil je dit toch zelf doen? Zorg dan voor voldoende bescherming, zodat je de kans om gestoken te worden klein houdt. Een simpele spijkerbroek of dikke sokken zijn niet voldoende; wespen kunnen hier gemakkelijk doorheen steken. Een speciaal wespenpak zou je kunnen vinden in een hovenierswinkel- of vrije tijdswinkel. Waar moet je nog meer aan denken?

  • Wespen trekken zich in de loop van de avond terug in hun nest; wacht daarom met het bestrijden tot een moment dat zoveel mogelijk wespen in het nest zijn teruggekeerd.
  • Zorg dat er geen andere (onbeschermde) mensen in de buurt van het nest staan
  • Gebruik gecertificeerde bestrijdingsmiddelen en breng deze direct op het wespennest aan. Je moet het bestrijdingsmiddel in de invliegopnening spuiten of strooien.

Simpele, maar doeltreffende manieren om van de overlast door wespen af te komen zijn bijvoorbeeld het vullen van een half afgeknipte plastic fles met zoete dranken, zoals ranja of siroop. Zorg ervoor dat de wespen wel naar binnen kunnen vliegen, maar niet meer terug naar buiten.

Wespennest in de tuin? | Tips | nest laten verwijderen

Wespennest laten verwijderen

Loop je liever geen risico en wil je het wespennest veilig laten verwijderen door een specialist? Dan kun je het beste een professionele ongediertebestrijder uit jouw regio inschakelen. Een ongediertebestrijdingsservice beschikt over de juiste bestrijdingsmiddelen én treffen de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen. Door de meest geschikte methode in iedere situatie te hanteren, zorgen zij er tevens voor dat je definitief van overlast door wespen bent verlost.

Wespennest verwijderen? Wij helpen je verder

Ben je met spoed op zoek naar een ongediertebestrijder om het wespennest te laten verwijderen? Dan kun je gebruik maken van de MyGo Matchmaker. Hier vind je snel en eenvoudig een geschikte specialist bij jou in de buurt. Je kunt verschillende ongediertebestrijders met elkaar vergelijken op basis van prijzen, referenties en andere bedrijfsinformatie. Vervolgens kies je zelf de specialist die het beste aansluit bij jouw wensen.

Deze blog verscheen voor het eerst op 16 mei 2019 en werd op 16 juni 2023 geactualiseerd.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!