Ongediertebestrijding kosten

Ongediertebestrijding kosten

Wat kost ongediertebestrijding?

Ongediertebestrijding kost gemiddeld zo’n 90 euro, afhankelijk van de soort ongedierte waar je last van hebt en de hevigheid van de plaag. Meestal ben je minimaal 50 euro kwijt voor ongediertebestrijding en bedragen de maximale kosten zo’n 350 euro. Ongedierte kan je tuin of woning ernstig beschadigen en het is daarom verstandig om de beestjes direct te bestrijden. In dit artikel lees je alles over de soorten ongedierte die er zijn en wat ongediertebestrijding kost.

Direct een ongediertebestrijder?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Inhoudsopgave

Prijsopbouw ongediertebestrijding kosten

De totale ongediertebestrijding kosten hangen af van het soort ongedierte waar je last van hebt. Ook beïnvloedt het oppervlak waarin de plaag zich bevindt de kosten. In de onderstaande tabel vind je de kosten van ongediertebestrijding per soort voor de meest voorkomende oppervlakte.

Tabel 1: Ongediertebestrijding kosten

Ongedierte soort Ongediertebestrijding kosten
Wespen €70 per nest
Muizen, ratten €85 per nest
Kakkerlakken €90 per nest
Mollen €95 per gazon
Houtworm, boktor €300 per verdieping
Bedwantsen €330 per verdieping

De kosten van ongediertebestrijding zijn gemiddeld en zijn inclusief voorrijkosten, inspectie, bestrijdingsmiddelen en btw. Tijdens de inspectie wordt ingeschat hoe hevig de plaag is en hoe het probleem het beste opgelost kan worden. Het kan zijn dat de specialist pas de definitieve kosten voor de ongediertebestrijding bepaalt zodra de inspectie is gedaan.

Ongediertebestrijding kosten: soorten ongediertebestrijding

Er zijn verschillende soorten ongediertebestrijding, die niet allemaal geschikt zijn voor dezelfde soorten ongedierte. In de onderstaande tabel vind je welke soorten ongediertebestrijding er zijn en voor welke dieren ze bedoeld zijn:

Tabel 2: Ongediertebestrijding kosten: soorten ongediertebestrijding

Ongedierte soort Type bestrijding
Wespen Gif
Muizen, ratten Lokdozen, gatenstopper, elektronische verjager, gif
Kakkerlakken Lokdozen, kakkerlakkenspray
Mollen Gas, gif
Houtworm, boktor Gif, kou of gas
Bedwantsen Gif; bedwantsenspray

Meer weten over ongediertebestrijding?

Elk type ongediertebestrijding wordt op een andere manier uitgevoerd. De ene soort ongediertebestrijding kost dan ook meer dan de andere. Hieronder wordt uitgelegd hoe de meest voorkomende vormen van ongediertebestrijding in hun werk gaan:

 1. Gif. Gif is de meest voorkomende vorm van ongediertebestrijding en je kunt het krijgen in de vorm van poeder, korrels of schuim. Hiermee wordt het ongedierte gedood of weggejaagd.
 2. Lokdozen. Lokdozen zijn meestal gevuld met gif of zijn gemaakt om ongedierte mee te vangen. De dieren worden gelokt met een lekkere geur en komen vast te zitten, waarna je ze gemakkelijk kunt wegvoeren.
 3. Spray. Ook in spray zit een variant van gif. Spray is meestal speciaal gemaakt voor een bepaalde diersoort, zoals kakkerlakken- en bedwantsenspray. Met deze spray sterven de dieren snel.
 4. Gas. Gas wordt gebruikt wanneer de plek van het ongedierte lastig bereikbaar is met gewoon gif. Ook door gas zal het ongedierte snel sterven.
 5. Kou. Als je houtworm of boktor in een klein houten voorwerp hebt, kun je dit in een plastic zak in de vriezer leggen. Na twee weken is het ongedierte gestorven.
 6. Gatenstopper. Muizen en ratten verspreiden zich door gaten, naden en kieren. Met de gatenstopper worden deze doorgangen gedicht, zodat het ongedierte niet meer kan binnenkomen.
 7. Elektronische verjager. Een elektronsiche verjager gebruikt geluiden die mensen niet kunnen horen, maar waarvan ratten en muizen erg gestrest raken. Hierdoor wordt het ongedierte verjaagd zonder het te doden of te beschadigen. Deze methode is niet bewezen als effectief.

Bespaartips voor ongediertebestrijding kosten

Uiteraard is het beter om ongedierte te voorkomen dan om het te bestrijden. Heb je al last van ongedierte? Maak dan direct een afspraak met een ongediertespecialist via de MyGo Matchmaker. Om te voorkomen dat je in de toekomst vaker last krijgt van ongedierte, kun je de volgende dingen doen:

 • Ventilatie. Hoe vochtiger de woning, hoe groter de kans op ongedierte. Zorg daarom voor een goed ventilatiesysteem.
 • Voedsel bewaren. Bewaar voedsel in blikken met deksels en laat het niet te lang op tafel of in de keuken liggen. Hier komt ongedierte op af. Dit geldt ook voor voedsel voor eventuele huisdieren.
 • Water. Ongedierte wordt aangetrokken door vocht. Daarom is het verstandig om je kamerplanten niet teveel water te geven.
 • Kleding. Ongedierte nestelt zich graag in kledingkasten. Maak je kast daarom een paar keer per jaar goed schoon en leg geen vuile kleding terug in de kast.
 • Hygiëne. Houd je huis goed schoon om de kans op ongedierte te verkleinen. Ongedierte kan al op een paar kruimels afkomen.
 • Beschermlaag. Door een laag lak, verf of olie op hout aan te brengen, kan er geen houtworm of boktor in het hout gaan zitten.
 • Buren. Als je buren last hebben van ongedierte maar dit niet bestrijden, is de kans groot dat de dieren naar jouw woning overlopen. Daarom is het verstandig om even met de buren te overleggen of het verstandig is om samen bepaalde voorzorgmaatregelen te nemen.

De beste ongediertespecialist via de MyGo Matchmaker

Heb je last van ongedierte? Dan is ongediertebestrijding de beste en snelste oplossing. Laat het ongedierte zo snel mogelijk bestrijden voordat het schade aanbrengt aan je woning of tuin.

Ongediertebestrijder in de regio nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel naar 085 106 1600.