Terug naar prijzen
Boktor bestrijden kosten

Boktor bestrijden kosten

Wat kost boktor bestrijden?

Het bestrijden van boktor kost gemiddeld tussen de 200 en de 650 euro. Meestal ben je zo’n 500 euro kwijt wanneer je boktor laat bestrijden. Minimaal kost boktor bestrijden ongeveer 80 euro en maximaal zo’n 1.250 euro. Boktor is een soort houtworm die het hout in je woning kan beschadigen. De kosten van boktor bestrijden hangen af van het oppervlak waarin de boktor zich heeft verspreid en hoe erg de plaag is. Je kunt direct boktor laten bestrijden door contact op te nemen met een specialist via de MyGo Matchmaker. Je kunt ook eerst een offerte aanvragen zodat je weet hoeveel de klus gaat kosten. Voor meer informatie over de Matchmaker kun je bellen naar 085-432 00 32.

Prijsopbouw boktor bestrijden

De prijs van boktor bestrijden hangt af van hoe erg de plaag is en hoe groot het oppervlakte is waar de boktor zich in bevindt. In de onderstaande tabel kun je de gemiddelde kosten van boktor bestrijden vinden voor verschillende oppervlaktes. De gemiddelde kosten in de onderstaande tabel zijn inclusief de voorrijkosten, een eventuele inspectie, de bestrijdingsmiddelen, de arbeidskosten en de btw.

Oppervlakte boktorplaag

Kosten boktorbestrijding

Houten meubelstuk

€80-100

Verdieping van woning

€290-310

Hele tussenwoning

€500-550

Hele hoekwoning

€550-600

Hele twee-onder-één-kap woning

€600-650

Hele vrijstaande woning

€725-775

Landhuis of boerderij

€1.200-1.300

Waarom direct boktor bestrijden?

Boktor is een vervelend insect dat zich voedt door aan het hout van je woning te knagen. Dit kan een meubelstuk zijn, zoals een kast of een stoel, maar de boktor kan ook in je houten vloeren of muren trekken. Boktor kan zich snel verspreiden: wat eerst nog maar één stoel is, kan over enkele weken al in je gehele woning zitten. Boktorren beschadigen het hout, waardoor het onstevig wordt en zelfs gevaarlijk kan worden om te gebruiken. Daarom is het verstandig om boktor direct te laten bestrijden door een geschikte specialist. Een specialist vind je via de MyGo Matchmaker.

Meer weten over boktorren bestrijden?

Wat is een boktor?

Een boktor is een vorm van houtworm die gemiddeld 10 tot 25 millimeter lang wordt. Een boktor leeft maar een paar weken, maar kan in deze periode tot wel 150 eitjes leggen. Boktorren planten zich dus snel voort, waardoor ze in korte tijd erg problematisch kunnen worden in een woning. Boktorren voeden zich door aan hout te knagen.

Hoe verspreiden boktorren zich?

Boktorren verspreiden zich doordat ze eitjes leggen in het hout. Dit doen ze vaak in scheuren, kieren en naden in houten meubels, vloeren en muren. Wanneer de eitjes uitkomen, ontpoppen de larven van de boktor zich en beginnen ze aan het hout te knagen. Zo ontstaan er gaatjes in het hout.

Kun je boktorren voorkomen?

Er zijn manieren om boktorren te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld een laag lak, verf of olie op het hout aanbrengen. Dit werkt als beschermende laag waardoor boktorren er niet meer intrekken. Ook kun je je woning goed ventileren, want boktorren houden van vochtig en beschimmeld hout.

Hoe worden boktorren bestreden?

Boktorren kunnen op drie manieren worden bestreden. Met gif wordt de boktor direct effectief bestreden. Ook kou kan boktorren doden. Zit er boktor in een klein voorwerp? Dan kun je dit voorwerp in een zak in de vriezer leggen. Als een plek met boktor slecht te bereiken is met gif, kan er gas worden bestreden. Ook hierdoor sterft de boktor meteen. De methode met gas is arbeidsintensief en ingewikkeld, waardoor de prijzen vaak omhoog schieten.

Waarom keert de boktor steeds terug?

Keert de boktor na bestrijding steeds terug in je woning? Dan is het verstandig om even bij de buren te informeren. Wellicht hebben de buren ook last van boktor en kunnen jullie het ongedierte samen laten bestrijden. Zo weet je zeker dat de boktor ook echt weg blijft.

Snel en voordelig boktor bestrijden met MyGo

Boktor kan je woning erg beschadigen en verspreidt zich snel, waardoor je het het beste zo snel mogelijk kunt laten verwijderen. Ongedierte bestrijden kun je laten doen door de specialisten van MyGo. Via de MyGo Matchmaker vind je gemakkelijk en snel een overzicht met de beste specialisten bij jou in de buurt. Je kunt direct een geschikte specialist uitkiezen en een afpsraak maken, maar je kunt ook eerst een offerte aanvragen. Je kunt zelfs offertes aanvragen bij meerdere vakmensen zodat je de voordeligste specialist kunt vinden. De Matchmaker laat specialisten zien die bij jou in de buurt wonen, zodat je flink kunt besparen op de voorrijkosten. Gebruik dus de Matchmaker om zo snel en voordelig mogelijk ongedierte te laten bestrijden door de beste specialist. Als je liever belt, dan kan dat via 085-432 00 32.