Boktor bestrijden kosten

Boktor bestrijden kosten

Wat kost boktor bestrijden?

De boktor bestrijden kost gemiddeld tussen de 200 en de 650 euro. Meestal ben je zo’n 500 euro kwijt wanneer je boktor laat bestrijden. Minimaal bedragen boktor bestrijden kosten ongeveer 80 euro en maximaal zo’n 1.250 euro. Een boktor is een keversoort die net als houtworm het hout in je woning kan beschadigen. De larven van deze boktor worden houtworm genoemd, en kunnen kilo's hout wegvreten. De kosten van boktor bestrijden hangen af van het oppervlak waarin de boktor zich heeft verspreid en hoe erg de plaag is.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Inhoudsopgave

Prijsopbouw boktor bestrijden kosten

Bij de boktor bestrijding hangen de kosten af van hoe erg de plaag is en hoe groot het oppervlakte is waar de boktor zich in bevindt. De boktor bestrijden kost meer wanneer er meer boktorren aanwezig zijn en zij zich over een groot oppervlakte hebben verspreid.

Tabel 1: Boktor bestrijden kosten per oppervlakte

Oppervlakte boktorplaag

Kosten boktorbestrijding

Houten meubelstuk

€80-100

Verdieping van woning

€290-310

Hele tussenwoning

€500-550

Hele hoekwoning

€550-600

Hele twee-onder-één-kap woning

€600-650

Hele vrijstaande woning

€725-775

Landhuis of boerderij

€1.200-1.300

In de bovenstaande tabel vind je wat een boktor bestrijden kost voor verschillende oppervlaktes. De gemiddelde kosten in de onderstaande tabel zijn inclusief de voorrijkosten, een eventuele inspectie, de bestrijdingsmiddelen, de arbeidskosten en de btw.

Waarom direct boktor bestrijden?

Boktor is een vervelend insect dat zich voedt door aan het hout van je woning te knagen. Dit kan een meubelstuk zijn, zoals een kast of een stoel, maar de boktor kan ook in je houten vloeren of muren trekken. Boktor kan zich snel verspreiden: wat eerst nog maar één stoel is, kan over enkele weken al in je gehele woning zitten. De boktor bestrijden kun je dus het beste zo snel mogelijk doen wanneer je deze opmerkt. Boktorren beschadigen het hout, waardoor het onstevig wordt en zelfs gevaarlijk kan worden om te gebruiken. Het is verstandig om de boktor te laten bestrijden. Zo is er de kleinste kans dat het beestje uiteindelijk weer terug komt.

Direct boktor laten bestrijden in uw omgeving?
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600.

Meer weten over boktorren bestrijden?

Wat is een boktor?

Een boktor is een keversoort die zich een weg door hout bijt. Hier legt het beestje zijn larven, een vorm van houtworm die gemiddeld 10 tot 25 millimeter lang wordt. Een boktor leeft maar een paar weken, maar kan in deze periode tot wel 150 eitjes leggen. Boktorren planten zich dus snel voort, waardoor ze in korte tijd erg problematisch kunnen worden in een woning. Boktorren voeden zich door aan hout te knagen, maar ook hun larven eten met gemak kilo's hout weg. Laat dus direct je boktor bestrijden wanneer je merkt dit beetje in huis te hebben.

Hoe verspreiden boktorren zich?

Boktorren verspreiden zich doordat ze eitjes leggen in het hout. Dit doen ze vaak in scheuren, kieren en naden in houten meubels, vloeren en muren. Wanneer de eitjes uitkomen, ontpoppen de larven van de boktor zich en beginnen ze aan het hout te knagen. Zo ontstaan er gaatjes in het hout.

Kun je boktorren voorkomen?

Er zijn manieren om boktorren te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld een laag lak, verf of olie op het hout aanbrengen. Dit werkt als beschermende laag waardoor boktorren er niet meer intrekken. Ook kun je je woning goed ventileren, want boktorren houden van vochtig en beschimmeld hout.

Hoe kun je boktorren bestrijden?

Boktorren bestrijden kan op drie manieren. Met gif wordt de boktor direct effectief bestreden. Ook kou kan boktorren doden. Zit er boktor in een klein voorwerp? Dan kun je dit voorwerp in een zak in de vriezer leggen. Als een plek met boktor slecht te bereiken is met gif, kan er gas worden gebruikt voor de boktor bestrijding. Ook hierdoor sterft de boktor meteen. De methode met gas is arbeidsintensief en ingewikkeld, waardoor de kosten vaak omhoog schieten.

Waarom keert de boktor steeds terug?

Keert de boktor na bestrijding steeds terug in je woning? Dan is het verstandig om even bij de buren te informeren. Wellicht hebben de buren ook last van boktor en verplaatsen de boktorren zich tussen de woningen. Dan kunnen jullie het ongedierte samen laten bestrijden. Zo weet je zeker dat de boktor ook echt weg blijft.

Snel en voordelig boktor bestrijden met MyGo

Boktor kan je woning erg beschadigen en verspreidt zich snel, waardoor je de boktor het beste zo snel mogelijk kunt laten bestrijden. Boktor bestrijden kun je laten doen door de specialisten van MyGo. Via de MyGo Matchmaker vind je gemakkelijk en snel een overzicht met de beste specialisten bij jou in de buurt.

Boktorbestrijder in de regio nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel naar 085 106 1600.
Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!