Kosten houtworm bestrijden

Kosten houtworm bestrijden

Wat kost houtworm bestrijden?

De kosten van houtworm bestrijden zijn gemiddeld tussen de 200 en de 650 euro per project. Meestal ben je zo’n 250 euro kwijt voor houtworm bestrijden. Houtworm bestrijden kost meestal minimaal 80 euro en maximaal 1.300 euro. Houtwormen zijn larven die zich voeden door aan hout te knagen. Hierdoor kunnen ze het hout in je woning flink beschadigen en kun je ze het beste zo snel mogelijk bestrijden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Direct een ongediertebestrijder?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Prijsopbouw kosten houtworm bestrijden

De kosten van houtworm bestrijden verschillen op basis van het stadium van de plaag. Hoe meer hout aangetast is door de houtwormen, hoe meer er bestreden moet worden en hoe hoger de kosten dus zullen zijn. In onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten voor het bestrijden van houtworm, inclusief de voorrijkosten, de inspectie, de arbeidskosten, de bestrijdingsmiddelen en de btw.

Tabel 1: gemiddelde kosten houtworm bestrijden

Oppervlakte houtwormplaag

Kosten houtworm bestrijden

Houten meubelstuk

€80-100

Verdieping van woning

€290-310

Hele tussenwoning

€500-550

Hele hoekwoning

€550-600

Hele twee-onder-één-kap woning

€600-650

Hele vrijstaande woning

€725-775

Landhuis of boerderij

€1.200-1.300

Waarom direct houtworm bestrijden?

Houtworm is een vorm van ongedierte dat zich voedt door te vreten aan het hout in je woning. Dit kan een houten meubelstuk zijn, zoals een tafel of een kast, maar de houtworm kan ook je vloeren, muren of plafonds opvreten. Houtwormen planten zich snel voort en kunnen zich in enkele weken al door je hele woning verspreiden. Zit er houtworm in een houten stoel die vrijwel nooit gebruikt wordt? Ook in dit geval moet je de houtworm bestrijden. Voor je het zelf door hebt heeft de houtworm zich namelijk verspreid door de gehele woning. Houtwormen beschadigen het hout flink, waardoor het gevaarlijk kan worden om dit hout te blijven gebruiken. Daarom kun je het beste zo snel mogelijk houtworm laten bestrijden door een professional.

Direct houtworm laten bestrijden in uw omgeving?
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600.

Meer informatie over kosten houtworm bestrijden

Wat zijn houtwormen?

Houtwormen zijn insecten die in hout trekken en zich voeden met hout. Een houtwormkever kan vele eitjes leggen in het hout, die zich ontpoppen tot larven. Deze larven vreten gaatjes in het hout. Na drie tot vijf jaar ontpoppen de houtwormlarven zich tot kevers, die het hout een stuk sneller vernietigen dan larven. De meest voorkomende vorm van houtworm is de boktor.

Waarom moet je houtworm bestrijden?

Houtwormen vreten gaatjes in het hout van je woning. Dit kunnen houten meubels zijn, maar ook vloeren, muren en plafonds. Gaatjes in muren, vloeren en plafonds kunnen de veiligheid van je woning aantasten. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk in te grijpen en de houtworm te bestrijden.

Wat kun je doen om houtworm te voorkomen?

Je kunt houtworm voorkomen door een laag verf, lak of olie op het hout aan te brengen. Dit werkt als een soort beschermende laag zodat de houtworm niet meer in het hout trekt. Omdat houtworm van vochtig en beschimmeld hout houdt, is het ook belangrijk om je woning goed te ventileren. Zo blijft het hout mooi droog en gaat het niet schimmelen, zodat de houtworm niet wordt aangetrokken. Kosten maken voor houtworm bestrijden is dan niet meer nodig.

Hoe werkt houtworm bestrijden?

De ongediertespecialist kan houtworm op drie manieren bestrijden. Meestal is gif de meest effectieve methode van houtworm bestrijden. Is het oppervlak met de houtworm lastig te bereiken? Dan kan de specialist gas gebruiken om de houtwormen te doden. Heb je last van houtworm in een klein voorwerp? Dan kun je dit voorwerp in een plastic zak in de vriezer leggen. Ook kou kan namelijk houtworm doden.

Waarom heb je steeds weer last van houtworm?

Heb je de houtworm al bestreden, maar keert het terug? Dan kan het zijn dat het ongedierte zich ook bij de buren schuilhoudt. Als je buren de houtworm niet aanpakken, kunnen de beestjes snel weer overlopen naar jouw woning. Daarom is het verstandig om houtworm samen met de buren te bestrijden, zodat je zeker weet dat het niet terug komt.

Voordelig en snel houtworm bestrijden met de MyGo Matchmaker

Houtworm moet je dus zo snel mogelijk laten bestrijden omdat het het hout in je woning flink kan beschadigen, waardoor je woning minder veilig wordt. Je kunt houtworm laten bestrijden door een ongediertespecialist in te schakelen via de MyGo Matchmaker.

Houtwormbestrijder in de regio nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel naar 085 106 1600.
Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!