Duurzame dinsdag: verduurzaam je huis met slimme apparaten

Duurzame dinsdag: verduurzaam je huis met slimme apparaten

21 nov. '23 • Door MyGo redactie

Op dinsdag kun je op MyGo een duurzame dinsdag blog lezen, waar we nieuwe inzichten en praktische tips delen om ons leven en onze omgeving duurzamer te maken. Bij MyGo geloven we dat duurzaamheid niet alleen goed is voor de planeet, maar ook voor onszelf en de generaties na ons. Daarom vertellen we elke keer over een nieuw onderwerp om te verduurzamen, zodat we samen kunnen werken aan een gezonde, groene en duurzame toekomst. Lees vandaag alles over het verduurzamen huis door middel van slimme apparaten, en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een duurzame toekomst voor ons allemaal.

In onze zoektocht naar een duurzamere levensstijl richten we ons vaak op grootschalige renovaties, maar vergeten we soms de kleine aanpassingen die een grote impact kunnen hebben. Een van die over het hoofd geziene gebieden is raamdecoratie. Het gebruik van slimme raamdecoratie, zoals gordijnen en rolgordijnen, kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan het verduurzamen van je huis. In dit blog bespreken we hoe slimme raamdecoratie, thermostaten en verlichting de duurzaamheid van je huis kunnen verbeteren.

Slimme raamdecoratie

Gordijnen, een vaak vergeten aspect van thuisverduurzaming, kunnen meer doen dan alleen de esthetiek van je huis verbeteren. Ze kunnen ook een cruciale rol spelen in het isoleren van je huis en het verminderen van je energieverbruik. Bovendien kun je slimme technologie integreren om je raamdecoratie nog efficiënter te maken. Een zonnesensor bijvoorbeeld, houdt de lichtsterkte gedurende de dag in de gaten en past je raamdecoratie daarop aan. Zo gaan automatische rolgordijnen dicht wanneer er te veel zonlicht is, wat resulteert in minder kunstmatige verlichting en een betere temperatuurregeling. Dit betekent dat in de winter de warmte binnen blijft en in de zomer de hitte buiten wordt gehouden, wat gunstig is voor je energierekening en het milieu.

De kracht van de slimme thermostaat

Een andere slimme aanpassing die je huis kan verduurzamen, is een slimme thermostaat. Dit apparaat doet niet alleen wonderen voor het milieu, maar kan ook tot 31% op je energiekosten besparen. Je kunt de thermostaat eenvoudig zo instellen dat deze automatisch uitschakelt wanneer je het huis verlaat en weer inschakelt wanneer je onderweg naar huis bent. Het houdt ook rekening met verschillende weersomstandigheden en past de temperatuur aan per seizoen, zodat je altijd een comfortabele omgeving hebt zonder onnodig energie te verspillen.

Slimme verlichting voor energie-efficiëntie

Verlichting is een andere energieverslindende factor in veel huizen. Slimme verlichting biedt een praktische oplossing om ervoor te zorgen dat de verlichting nooit onnodig blijft branden wanneer je niet thuis bent. Deze slimme lampen kunnen worden bediend via je smartphone en worden automatisch uitgeschakeld wanneer er geen beweging wordt gedetecteerd. Bovendien gebruiken ze energiezuinige LED-verlichting, die aanzienlijk minder stroom verbruikt dan traditionele gloeilampen en zelfs spaarlampen. LED-lampen hebben ook geen opwarmtijd, wat betekent dat je onmiddellijk energiebesparing realiseert.

Kleine veranderingen, zoals slimme raamdecoratie, thermostaten en verlichting, kunnen een aanzienlijke bijdrage leveren aan de verduurzaming van je huis. Ze verminderen niet alleen je ecologische voetafdruk, maar zorgen ook voor aanzienlijke besparingen op je energierekening. Door deze slimme apparaten in je huis te integreren, draag je bij aan een groenere toekomst en creëer je een comfortabelere, energiezuinige leefomgeving. Ga de uitdaging aan en ontdek hoe je kleine aanpassingen kunt doen om een grootschalige impact te hebben op het milieu.

Als je op zoek bent naar een beschikbare vakman, dan kunnen professionals bij MyGo je adviseren over de mogelijkheden die bij jouw situatie passen. Je kunt eenvoudig via de MyGo matchmaker een geschikte en beschikbare vakman bij jou in de buurt vinden. Als je liever belt, staan de medewerkers van het MyGo servicecenter je graag te woord via 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!