Geurloze verf voor de woning

Geurloze verf voor de woning

9 mei '22 • Door MyGo redactie

Een geurloze verf is een aantrekkelijke keuze wanneer je op het punt staat een nieuwe schilderklus op te pakken. In ons parate geheugen kunnen we ons ongetwijfeld allemaal nog de sterk geurende verf herinneren. Voor sommige mensen een zegen, maar voor de meeste bewoners een flinke tegenvaller. Een hardnekkige verflucht zorgt niet alleen voor een vervelende geur, maar je kunt er ook nog eens flinke hoofdpijn aan overhouden. Alle reden dus om te kiezen voor geurloze verf, want dat bestaat tegenwoordig.

Geurloze verf: een echte oplossing

Verf welke solventgedragen is, kent over het algemeen een sterke geur, welke ook in de weken na een schilderklus blijft hangen. Veel mensen hebben hier (on)bewust last van. Er zijn diverse opties om de geur te neutraliseren, zoals de volgende:

  • Uien snijden: De geur van uien neutraliseert andere geurtjes in huis. Zet een tijdje de ramen open en de algehele geur zal snel uit huis verdwijnen
  • Vul een emmer met azijn en zet deze in een ruimte met de verflucht; de verflucht is na 12 uur verdwenen
  • Ook melk kan de geur van verf absorberen/neutraliseren én het voorkomt hoofdpijn
  • Een potje gemalen koffie neutraliseert tevens de geur van verf en het ruikt ook nog lekker!

Diverse vormen van de vaste verf kunnen echter een hardnekkige geur met zich meebrengen. Zorg er daarom voor dat je goed naar de eigenschappen van de verf kijkt, alvorens je deze zelf koopt. Ook als je een schildersbedrijf over de vloer krijgt is het verstandig om te informeren naar de verfkeuze.

Geurloze verf steeds vaker standaard

Veel schildersbedrijven en doe-het-zelf-winkels zijn op de hoogte van de nieuwe innovaties in de schilderbranche. Geurloze verf is derhalve steeds vaker de standaard bij schilderklussen. Zo geniet een watergedragen verf in veel opzichten de voorkeur; hierin zijn minder schadelijke stoffen opgenomen en dat is goed voor de directe én indirecte omgeving. Additioneel droogt dit type verf sneller. Het kent dus diverse voordelen. Je hebt derhalve ook meer mogelijkheden in afwerking. Zo kies je voor een zijdeglans of hoogglans deklaag met een langere levensduur.

Eigenschappen van de geurloze verf

Een watergedragen lak is soepeler dan een solventgedragen lak. Hierdoor is er minder snel sprake van barstjes of beschadigingen. Daarentegen is het minder goed bestand tegen krassen. Een watergedragen, geurloze verf behoudt langer zijn authentieke uitstraling; deze verkleurt niet of nauwelijks, waardoor je langere tijd kan genieten van een matte, fraaie afwerking van wanden in huis. Er zijn diverse mogelijkheden in watergedragen verfsoorten die in alle ruimtes van het huis te gebruiken zijn. Wil je dit zelf aanbrengen? Gebruik dan borstels of verfrollen die zich geschikt maken voor het aanbrengen van de speciale watergedragen verf.   

Zelf geurloze verf gebruiken?

Laat je binnenkort de binnen- of buitenzijde van je woning schilderen? Ervaar dan het comfort en gemak van geurloze verf. Via MyGo brengen we rechtstreeks in contact met schildersbedrijven in jouw regio.

Update: Deze blog verscheen voor het eerst op 3 december 2019 en werd op 9 mei 2022 geactualiseerd met o.a. nieuwe informatie over eigenschappen.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!