Rioleringsprobleem: zelf oplossen of professional inschakelen?

Rioleringsprobleem: zelf oplossen of professional inschakelen?

13 jul. '23 • Door MyGo redactie

Het rioleringssysteem van een gebouw is van cruciaal belang voor een goede afvoer van afvalwater en het behoud van een gezonde leefomgeving. In deze blog gaan we dieper in op verschillende soorten rioleringswerkzaamheden, van kleine problemen die je zelf kunt oplossen tot complexe taken die de expertise van een professioneel rioleringsbedrijf vereisen. Laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende rioleringsproblemen en de aanpak voor elk ervan.

Verstopte Afvoer

Een veelvoorkomend probleem in huishoudens is een verstopte afvoer. Dit kan worden veroorzaakt door ophoping van vet, voedselresten, haar of andere materialen. Om een verstopte afvoer zelf op te lossen, kun je eerst proberen een ontstoppingsmiddel te gebruiken of een ontstoppingsveer in de afvoer steken. Als deze methoden niet werken, is het raadzaam om een professioneel rioleringsbedrijf in te schakelen, omdat er mogelijk een dieperliggend probleem is dat speciale apparatuur en expertise vereist.

Rioolgeur

Als je een onaangename rioolgeur in huis ruikt, kan dit wijzen op een probleem met de rioolleidingen. Om te beginnen, kun je controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Het schoonmaken van de sifons kan soms de geur verhelpen. Als de geur aanhoudt, kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel. Het is raadzaam om onmiddellijk een professioneel rioleringsbedrijf in te schakelen om het probleem op te sporen en te verhelpen om verdere schade te voorkomen.

Terugkerende Verstoppingen

Als je regelmatig te maken hebt met verstoppingen, zelfs na het zelf oplossen ervan, is er waarschijnlijk een dieperliggend probleem. Dit kan worden veroorzaakt door verzakkingen in het rioolstelsel, boomwortels die de leidingen binnendringen of zelfs schade aan de leidingen. In deze gevallen is het noodzakelijk om een professioneel rioleringsbedrijf in te schakelen. Ze kunnen een grondige inspectie uitvoeren met behulp van camera's en gespecialiseerde apparatuur om de oorzaak van de verstoppingen te achterhalen en de juiste reparaties uit te voeren.

Nieuwbouw of Grote Reparaties

Bij nieuwbouwprojecten of grote reparaties aan het rioleringsstelsel, zoals het vervangen van leidingen of het aanleggen van een nieuwe afvoer, is het altijd raadzaam om een professioneel rioleringsbedrijf in te schakelen. Ze hebben de kennis, ervaring en middelen om de werkzaamheden op een veilige en efficiënte manier uit te voeren, en ze kunnen ervoor zorgen dat het rioleringsstelsel voldoet aan de geldende bouwvoorschriften.

Zelf doen of professional inschakelen?

Hoewel sommige rioleringsproblemen zelf kunnen worden opgelost, is het belangrijk om de grenzen van je eigen vaardigheden te kennen. Bij complexe of terugkerende problemen is het verstandig om een professioneel rioleringsbedrijf in te schakelen. Ze kunnen de situatie grondig beoordelen, de juiste oplossing bieden en verdere schade voorkomen. Het waarborgen van een goed functionerend rioleringsstelsel is essentieel voor een gezonde en veilige leefomgeving.

MyGo Matchmaker

Wil je een professional inschakelen voor je rioolprobleem? Via de de MyGo Matchmaker kom je heel gemakkelijk in contact met de juiste vakman bij jouw in de regio. Ook de medewerkers van het servicecenter staan graag voor je klaar via 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!