Stormschade vergoed door de verzekering?

Stormschade vergoed door de verzekering?

3 aug. '23 • Door MyGo redactie

Wanneer het weer omslaat en er een hevige storm opkomt, kan uw huis kwetsbaar zijn voor schade. Stormschade kan bestaan uit beschadigde daken, kapotte ramen en andere problemen als gevolg van harde wind, zware regen en hagel. Als huiseigenaar is het belangrijk om te begrijpen wat uw opstalverzekering dekt in geval van stormschade.

Heeft u te maken gehad met stormschade aan uw woning? Het is belangrijk om te begrijpen hoe uw verzekering u hierbij kan helpen. Stormschade omvat schade veroorzaakt door hevige weersomstandigheden, zoals harde wind, zware regenval, en hagel. Gelukkig bieden veel opstalverzekeringen dekking voor dergelijke situaties.

Verzekering contacteren

Wanneer u getroffen bent door stormschade, is het eerste wat u moet doen contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij. Zij kunnen u door het proces leiden en u vertellen welke stappen u moet nemen om een schadeclaim in te dienen. Zorg ervoor dat u foto's maakt van de schade als ondersteuning voor uw claim.

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) houdt nauwlettend de weersomstandigheden in de gaten en geeft stormwaarschuwingen uit als dat nodig is. Deze waarschuwingen kunnen van cruciaal belang zijn om te bewijzen dat de schade aan uw huis daadwerkelijk door een storm is veroorzaakt.

Onder stormschade vallen specifieke weer gerelateerde situaties die kunnen leiden tot schade aan uw woning. Gelukkig biedt een opstalverzekering meestal dekking voor deze gevallen. Zorg ervoor dat u de polis van uw verzekering begrijpt en weet wat wel en niet gedekt is.

Welke opstalverzekering past bij jou?

Bij het kiezen van een opstalverzekering is het verstandig om verschillende verzekeraars en hun dekkingsvoorwaarden te vergelijken. Let op eventuele uitsluitingen en beperkingen met betrekking tot stormschade. Houd ook rekening met het eigen risico dat van toepassing kan zijn op een schadeclaim.

Een up-to-date opstalverzekering is van belang om ervoor te zorgen dat u voldoende dekking heeft bij stormschade. Zorg ervoor dat u regelmatig uw polis herziet en bijwerkt om ervoor te zorgen dat uw huis en bezittingen adequaat zijn beschermd.

Laat de onzekerheid van stormschade niet op u drukken. Met de juiste opstalverzekering kunt u met een gerust hart de grillen van het weer trotseren, wetende dat u financieel beschermd bent in geval van een storm.

Uitzonderingen

Hevige stormen kunnen aanzienlijke schade veroorzaken aan jouw woning en eigendommen. Gelukkig biedt een opstalverzekering meestal dekking voor dergelijke stormschade. Er zijn echter uitzonderingen waarbij je geen vergoeding kunt verwachten.

Indien de schade voorkomen had kunnen worden, wordt er doorgaans geen vergoeding verstrekt. Hierbij kun je denken aan nalatigheid in het onderhoud van jouw woning, zoals slecht onderhouden daken of gevels. Ook als je ramen of deuren open hebt gelaten tijdens een storm, waardoor er schade is ontstaan, wordt dit gezien als eigen schuld en kan er geen vergoeding worden verwacht.

Het is ook belangrijk om te weten dat niet alle vormen van waterschade onder de dekking vallen. Schade veroorzaakt door grondwater, overstromingen als gevolg van doorbrekende dijken, sluizen, kades en waterkeringen vallen meestal buiten de vergoedingsregeling.

Wat wordt wel vergoed?

In de meeste gevallen kun je echter een beroep doen op jouw opstalverzekering voor stormschades aan en rondom jouw woning. Denk hierbij aan scenario's zoals dakpannen die van de daken waaien, beschadigde schuttingen en zonnepanelen, een boom die op jouw huis valt, een dak dat bezwijkt onder het gewicht van een dik pak sneeuw, of lekkages als gevolg van storm waardoor waterschade ontstaat.

Het is raadzaam om de voorwaarden van jouw opstalverzekering goed door te nemen om te begrijpen welke situaties gedekt zijn en welke uitzonderingen er gelden. Op die manier kun je met gemoedsrust de gevolgen van een krachtige storm het hoofd bieden, wetende dat je goed verzekerd bent tegen mogelijke schade.

Hulp nodig met de herstelwerkzaamheden?

Mocht je hulp nodig hebben met het repareren van stormschade, wij hebben verschillende soorten vaklieden bij jou in de buurt die je hiermee kunnen helpen. Via de MyGo Matchmaker kom je gemakkelijk in contact met een bedrijf bij jou in de buurt. Ook kan je altijd ons servicecenter bellen via 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!