Verhuizen checklist: waar moet je op letten?

Verhuizen checklist: waar moet je op letten?

14 jun. '19 • Door MyGo redactie

Verhuizen, er komt nog al wat bij kijken. Om te zorgen dat een verhuizing soepel verloopt is het belangrijk om een goede checklist te maken. Met behulp van een goede checklist voorkom je stress tijdens het verhuizen. Een goed begin is immers het halve werk.

Verhuizen wat regelen

Naar de straat verderop of naar de andere kant van het land, iedere verhuizing is anders. Bij verhuizen valt wat te regelen. Begin hier ruim op tijd mee. Iets waar je altijd mee kunt beginnen is opruimen en weggooien. Dit schept orde, ook in je eigen hoofd. Ook praktische zaken zoals de inschrijving in je nieuwe gemeente en gas, water en licht zijn eenvoudig van te voren te regelen.

Verhuizen tips

Met de volgende tips wordt jouw verhuizing gegarandeerd een succes:

  • Kijk je vrienden en familie lief aan. Vele handen maken licht werk daarnaast wordt je verhuizing er ook een stuk gezelliger van. 
  • Doe eerst vooral het hoognodige, niet alles hoeft gelijk perfect.
  • Wees kritisch: ga na wat er echt mee moet en verhuis geen overbodige spullen. Een verhuizing is het perfecte moment voor een schone lei.
  • Maak je nieuwe woning goed schoon voordat je erin gaat. Nu staan er nog geen meubels in en kun je overal goed bij. 
  • Maak een verhuisbegroting, zo zorg je ervoor dat je overzicht houdt over je uitgaven gedurende de verhuizing.

Verhuizen doorgeven

Als je gaat verhuizen moet je dit doorgeven, doe dit op tijd.  Niet alleen de gemeente moet op de hoogte zijn van je verhuizing maar ook de verzekering bijvoorbeeld. Pak pen en papier en schrijf alle instanties op die jij op de hoogte moet stellen van je verhuizing. Vergeet ook niet om je automatische incasso’s te controleren en deze te veranderen en/of stop te zetten.

Verhuizen bedrijf

Twijfel je of je je verhuizing af kunt met behulp van vrienden en familie? Of wil jij hen niet lastig vallen en schakel je liever een bedrijf in om te verhuizen? Bij Mygo kom je snel in contact met een geschikt verhuisbedrijf binnen jouw regio. 

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!