Terug naar diensten
Boomhut bouwen

Boomhut bouwen

Boomhut kopen en laten bouwen

Voor wie geen natuurtalent is met planken en gereedschap, maar wel graag een boomhut in zijn tuin zou zien staan, is een boomhut kopen en laten bouwen een optie. Hierbij koop je een kant-en-klare boomhut of laat je er één ontwerpen door een houtbouwbedrijf, waarna een vakman je boomhut voor je komt bouwen.

Wil jij een boomhut kopen en vervolgens laten bouwen door een houtbouwbedrijf? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres! Met de MyGo Matchmaker vraag je eenvoudig offertes op bij verschillende regionale bedrijven die bereid zijn een boomhut voor je te komen bouwen, zodat je snel kunt zien welk bedrijf het voordeligst is. Ook telefonisch kun je je laten matchen; bel daarvoor naar 085 106 1600.

Direct een een houtbouwbedrijf nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Een boomhut kopen en laten bouwen: wat kost dat?

Normaal gesproken wordt een boomhut ontworpen voor de specifieke boom waar deze in moet komen, waarbij rekening wordt gehouden met jouw wensen. Daarom is het lastig te zeggen hoeveel geld je kwijt zult zijn als je een gepersonaliseerde boomhut koopt en laat bouwen. Weet wel dat dit een dienst is die je meerdere duizenden euro’s zal kosten.

Heb je liever een kant-en-klare boomhut (eentje op poten)? Daar zul je gemiddeld tussen de 500 en 2000 euro aan kwijt zijn. Dit zijn echter wel boomhutten zonder enige speciale toevoegingen, en het valt enigszins te betwijfelen of een volwassene deze zonder te bukken kan betreden. Heb je zelf plannen voor de boomhut, dan is deze optie niet geschikt.

Boomhut kopen en laten bouwen

Redenen om een boomhut te bouwen

Bouw een boomhut voor de kinderen. Wie aan boomhutten denkt, zal al snel het beeld van spelende kinderen hebben. Hedendaagse kinderen brengen meer tijd achter hun schermen door dan ooit en zijn steeds minder buiten, in de natuur. Wil je daar verandering in brengen? Als je een boomhut voor de kinderen bouwt, zullen ze daar niet meer uit weg te slaan zijn! Misschien zitten ze ook in de boomhut nog steeds achter hun schermen, maar in ieder geval krijgen ze gezonde buitenlucht binnen.

Bouw een boomhuis als gastenverblijf. Op Airbnb zie je steeds vaker boomhutten, of eerder boomhuizen, verschijnen. Ook in Nederland zijn enkele boomhutverblijven te vinden. Heb je zelf een grote tuin en overweeg je om een bed and breakfast te beginnen, dan kan een boomhut een bijzondere optie zijn. Gasten overnachten nu eenmaal graag op een speciale locatie, dus zou je uiteindelijk nog goed kunnen verdienen ook als je besluit een boomhut te kopen en te bouwen.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een houtbouwbedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Bouw een boomhut om als tuinhuisje te gebruiken. Wie zegt dat je een boomhut kopen en bouwen alleen voor anderen mag doen? Een boomhut kan een prachtige plek zijn om in stilte in je tuin tot rust te komen. Als schrijver kun je er met je laptop gaan zitten, of je kunt er gewoon heerlijk met een drankje gaan zitten genieten. In dat opzicht is een boomhut een soort tuinhuisje, maar dan in een boom. De mogelijkheden zijn dus eindeloos!

Boomhut kopen en laten bouwen

Een boomhut kopen en laten bouwen: waar moet je rekening mee houden?

Moet de boomhut echt in de boom komen? Hoewel sommige boomhutten echt op de takken van de boom komen te staan en diep in de stam zelf worden bevestigd, kun je er ook voor kiezen om een boomhut op palen te laten bouwen. Dit geeft misschien een iets minder “boomhutachtige” sfeer, maar je hebt wel meer mogelijkheden. Anders heb je voor je boomhut echt een grote, sterke boom nodig om zeker te kunnen weten dat je constructie veilig is.

Is je boom wel geschikt voor een boomhut? Wil je een boomhut kopen om echt in de boom te bouwen, dan moet dit een boom zijn waarvan de wortels tot diep in de grond reiken. Hij heeft een dikke stam nodig en mag geen tekenen van ziekte vertonen of zijn aangevreten door insecten. Is dat wel het geval, dan kun je de boomhut niet veilig in de boom monteren.

Wat is het doel van de boomhut? Afhankelijk van wat het doel van de boomhut is, wil je waarschijnlijk andere elementen toevoegen. Voor kinderen wil je er misschien eerder een speelhuisje met schommels en een glijbaan van maken, maar heb je geen luxe nodig. Wil je een boomhut bouwen om om te toveren tot gastenverblijf, dan vereist dat glas, verwarming en eigenlijk ook leidingen (hoewel veel Airbnb’s dat probleem omzeilen door de sanitaire voorzieningen in een apart gebouw op te nemen). Voordat je je boomhut koopt, is het dus slim om je exacte plannen duidelijk voor ogen te hebben. Zo eenvoudig is een eenmaal gemonteerde boomhut namelijk niet meer te verbouwen.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een houtbouwbedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Is je plan voor de boomhut wel veilig? Als je een boomhut bouwt voor je kinderen of gasten, zou het natuurlijk verschrikkelijk zijn als zij eruit vallen en zich bezeren. Houd daar in je plan rekening mee, bijvoorbeeld door voor een trap met leuningen te kiezen, balustrades toe te voegen of (bij een echt hoge boomhut) een vangnet op te hangen.

Langs welke weg moet de boomhut bereikbaar zijn? Normaal gesproken is een boomhut bereikbaar via een trap of een touwladder, waarbij een touwladder wat traditioneler is en een trap je boomhut meer laat aandoen als een tuinhuisje. Nu zijn touwladders voor veel mensen lastig te beklimmen, dus wil je dat je boomhut ook toegankelijk is voor mensen die iets minder fit zijn, dan kan het verstandig zijn om gewoon voor een trap te kiezen. Voor een speelhuisje daarentegen is een touwladder weer leuker.

Wil je nog leukigheden aan je boomhut toevoegen? Ga je een boomhut kopen en laten bouwen, dan heb je vaak veel verschillende opties. De beste houtbouwbedrijven laten je namelijk zelf je boomhut ontwerpen, waarna zij de tekeningen voor je voorbereiden. Wil je dus echt iets bijzonders? Bij zo’n bedrijf kan dat! Laat bijvoorbeeld een klimnet of een glijbaan toevoegen, of maak er een waar sprookjeskasteeltje van.

Boomhut kopen en laten bouwen

Boomhut kopen en laten bouwen? MyGo geeft bespaartips

Vraag je af hoeveel voorzieningen de boomhut echt nodig heeft. Wil je een boomhut kopen en laten bouwen om als gastenverblijf te gebruiken, dan kun je niet zonder een bepaalde mate van comfort. Als je hem echter alleen wilt gebruiken als speel- of tuinhuisje, dan is al die extra luxe niet vereist en voornamelijk een kostenpost die snel aantikt. Tenslotte bouw je dan eerder een boomhuis dan een boomhut. Om te besparen moet je je dus goed afvragen welke voorzieningen je echt in je boomhut wilt laten plaatsen.

Koop een kant-en-klare boomhut in plaats van er een te ontwerpen. Nu gaat deze bespaartip alleen op als je de boomhut voor de kinderen wilt kopen en laten bouwen, maar je kúnt hier wel flink mee besparen. Wil je namelijk alleen een speelhuisje laten neerzetten, dan kan het zijn dat een kant-en-klare boomhut helemaal aan je eisen voldoet (en dat je in het ergste geval maar 2000 euro betaalt, in tegenstelling tot de 12.000 euro of meer die een professioneel ontworpen boomhut je zou kosten).

Laat je boomhut bouwen door een regionaal houtbouwbedrijf. De meeste bedrijven vragen voorrijkosten, vooral als ze ver moeten rijden. Door je boomhut te laten bouwen door een regionaal houtbouwbedrijf, kun je op die voorrijkosten besparen. In ieder geval betaal je minder, in het beste geval betaal je zelfs niets. Dit kan lastig zijn als er geen bedrijven in jouw regio zijn die zijn gespecialiseerd in de bouw van boomhutten, maar ook dan is het slim om toch zo dicht mogelijk bij huis te blijven.

Vergelijk offertes van houtbouwbedrijven met elkaar. Zo goedkoop mogelijk een boomhut kopen en laten bouwen kan alleen als je weet welke bedrijven die dienst aanbieden en welke opties er zijn. Een snelle, vrijblijvende manier om dit te doen is door offertes op te vragen via de MyGo Matchmaker.

Snel een houtbouwbedrijf nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Een boomhut kopen en laten bouwen doe je via MyGo

Wil jij nu een boomhut kopen en laten bouwen? Maak dan gebruik van de MyGo Matchmaker om direct offertes te vergelijken van houtbouwbedrijven bij jou in de buurt. Ook telefonisch kun je ons inschakelen voor het kopen en laten bouwen van jouw boomhut. Bel daarvoor naar 085 106 1600 en dan zoeken wij de ideale houtbouwspecialist voor jouw klus.