Terug naar diensten
Tuinhuis met veranda

Tuinhuis met veranda

Wil je een constructie in je tuin laten bouwen die zowel extra opslag als een beschutte plek biedt? Dan is een tuinhuis met veranda een goede optie. Al je extra spullen kun je opslaan in het tuinhuis en op de veranda ben je het hele jaar door beschermd tegen regen, wind en felle zon. Bovendien kun je deze constructie op veel manieren inrichten, bijvoorbeeld als loungehoek, kantoor of hobbyruimte.

Door de combinatie van opslagruimte en een beschutte plek is een tuinhuis met veranda een veel gekozen optie. De veranda kan aan de voorkant of aan de zijkant van het tuinhuis worden geplaatst. In veel gevallen kan er bij een tuinhuis met veranda zowel met standaardafmetingen als met op maat gemaakte opties gewerkt worden.

Tuinhuizen met veranda’s kunnen gemaakt worden van metaal, kunststof of hout. Hoewel je bij het gebruik van metaal of kunststof minder onderhoud hebt, wordt in de meeste gevallen voor een tuinhuis en veranda van hout gekozen. Daarbij kan onder andere gebruik worden gemaakt van vurenhout, hardhout en douglashout. Een overzicht van de voor- en nadelen van die houtsoorten vind je hier.

Naast de materiaalkeuze heb je bij tuinhuizen met veranda’s keuze tussen een vloer van tegels of beton, ramen met enkelzijdig of dubbelzijdig glas en planken van verschillende houtdiktes. Bovendien kun je het dak, de wanden en/of de vloer van een tuinhuis laten isoleren.

Er kan bij een tuinhuis met veranda gekozen worden voor een plat dak, lessenaarsdak, zadeldak, wolfskap, piramidedak of schilddak. Op deze pagina en deze pagina vind je meer informatie over elk van die daksoorten.

Voor de dakbedekking van een tuinhuis met veranda kun je onder andere kiezen uit bitumen, planken, dakpannen, dakshingles, glas en EPDM. De dakgoten kunnen gemaakt worden van onder andere pvc of verzinkt staal.

Wil je direct contact met een houtbouwspecialist die een tuinhuis met veranda voor je kan bouwen? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken of door te bellen naar 085 106 1600.

Tuinhuis met veranda

Douglas tuinhuis

Tuinhuizen worden in de meeste gevallen van hout gemaakt, omdat hout een duurzaam en kwalitatief sterk materiaal is. Een houtsoort die laatste jaren steeds vaker gekozen wordt voor een tuinhuis, is douglashout.

De populariteit van douglashout wordt veroorzaakt door de vele voordelen van die houtsoort, waaronder de duurzaamheid, de brede toepasbaarheid en de unieke roodbruine kleur. Meer informatie over de voordelen van douglashout vind je hier en hier.

Een douglas tuinhuis kan gemakkelijk worden onderhouden met een olie of beits. Dat zorgt ervoor dat er extra pigment in het hout wordt aangebracht, waardoor verkleuring uitblijft. Wie wil dat zijn of haar douglashouten tuinhuis extra lang meegaat, kan er bovendien voor kiezen om het hout te laten impregneren. Meer informatie over het impregneren van hout vind je hier.

Tuinhuis met overkapping inclusief montage

Bij een tuinhuis kun je een overkapping bestellen, een overdekte buitenruimte die ervoor zorgt dat je in alle weersomstandigheden buiten kunt zitten. De montage van een tuinhuis met overkapping is een intensieve en tijdrovende klus waarvoor technische kennis nodig is. In de meeste gevallen wordt de montage daarom door een houtbouwspecialist uitgevoerd.

Een belangrijk aspect bij de montage van een tuinhuis met overkapping is de ondergrond. Die moet namelijk waterpas en vrij van obstakels zijn voordat de montage kan plaatsvinden. Als de ondergrond heel instabiel blijkt te zijn, moet er eerst een fundering van (hardhouten) palen en dwarsbalken worden geplaatst. Daarmee wordt voorkomen dat het tuinhuis en de overkapping verzakken.

Ook belangrijk om bij de montage in het achterhoofd te houden, zijn aansluitingen voor elektriciteit, water en internet. Het is verstandig om daar van te voren met de specialist over te overleggen, zodat dat bij de montage van het tuinhuis en de overkapping meteen geregeld kan worden.

Wil je direct contact met een houtbouwspecialist die je tuinhuis met overkapping voor je kan monteren? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken of door te bellen naar 085 106 1600.

Tuinhuis met veranda

Wat kost een tuinhuis?

Er is niet één vaste ‘prijs tuinhuis’: de prijzen van tuinhuizen liggen behoorlijk uiteen. Factoren die de prijzen bepalen, zijn onder andere de afmetingen en het materiaal van het tuinhuis en de toevoeging van bijvoorbeeld een veranda.

De tabel hieronder geeft een overzicht ‘kosten tuinhuis’. Alle prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief montagekosten. De gemiddelde montage- en voorrijkosten die houtbouwspecialisten rekenen, hebben we echter ook in de tabel opgenomen.

Product/dienst

Prijs per stuk/klus (incl. 21% btw)

Tuinhuis hout

€500 - €10.000

Tuinhuis kunststof

€1.350 - €5.250

Tuinhuis metaal

€400 - €3.500

Tuinhuis met overkapping

€1.450 - €12.000

Tuinhuis met veranda

€2.600 - €12.600

Montagekosten tuinhuis

€175 - €3.500

Voorrijkosten

€30 - €70

Tuinhuis met veranda

Tuinhuis met overkapping prijzen

Voor een tuinhuis met overkapping ben je meer kwijt dan voor het tuinhuis alleen. Wil je een tuinhuis met veranda, dan ligt de prijs in de meeste gevallen nog hoger. De gemiddelde prijzen voor een tuinhuis met overkapping of veranda vind je in de tabel bij de alinea hierboven.

Tuinhuis op maat prijs

Het is mogelijk om tuinhuizen uit een vast assortiment te bestellen, maar veel houtbouwspecialisten kunnen ook een tuinhuis op maat voor je maken. De prijs voor een tuinhuis op maat is afhankelijk van je wensen.

Wil je weten wat het kost om een tuinhuis te laten bouwen dat aan al jouw wensen voldoet? Via de MyGo Matchmaker kun je offertes van verschillende houtbouwspecialisten aanvragen om zo een specialist te vinden die binnen je budget werkt.

Tuinhuis laten plaatsen prijs

Vanwege de benodigde technische vakkennis wordt er in de meeste gevallen voor gekozen om een tuinhuis door een houtbouwspecialist te laten plaatsen. Daar worden montagekosten voor berekend, die we hebben opgenomen in de tabel bij deze alinea.

Tuinhuis met veranda

Waarmee rekening houden bij tuinhuizen

De aanschaf en montage van een tuinhuis is vaak een klus met veel voeten in de aarde. Gedurende het tuinhuisproces zijn er bovendien meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet.

Doel van het tuinhuis

Voordat je een tuinhuis en eventueel een overkapping laat plaatsen, moet helder zijn waarvoor het tuinhuis gaat worden gebruikt en hoeveel ruimte er ingenomen mag worden. Daarbij geldt doorgaans dat je een tuinhuis beter een paar vierkante meter te groot dan een paar vierkante meter te klein kunt bestellen.

Het doel van het tuinhuis heeft ook invloed op keuzes voor de ramen. Bij een thuiskantoor is het handig om veel ramen en veel licht te hebben, bij een opslagruimte maakt de hoeveelheid licht minder uit. Ben je van plan veel in het tuinhuis te gaan zitten? Dan wordt dubbel glas in de ramen aangeraden.

Behandeld of onbehandeld hout

Vaak wordt er aanbevolen om bij een overkapping voor behandeld hout te kiezen, omdat het hout daardoor langer kwaliteit behoudt en minder snel verkleurt. Vind je de verkleuring echter niet erg of wil je het hout zelf behandelen, dan kun je voor onbehandeld hout kiezen (waaronder douglashout).

Wanddikte

De wanddikte bij tuinhuizen kan variëren van 28 tot 90 mm en bepaalt in hoeverre de warmte in de winter binnen een tuinhuis wordt vastgehouden. Wil je een tuinhuis dat extra goed bestand is tegen winterse omstandigheden? Dan kun je ervoor kiezen om de vloer, de wanden of het dak te laten isoleren.

Vergunning

Voordat je een tuinhuis met eventuele overkapping laat plaatsen, is het verstandig om te informeren wat de regels daarvoor zijn in je gemeente. Dit verschilt per gemeente en per situatie. Door dit te controleren via een vergunningscheck, voorkom je boetes en problemen achteraf.

Levertijd

Omdat een tuinhuis een product is dat in veel gevallen op maat moet worden gemaakt, is er sprake van een lange levertijd. Houd daar in de planning rekening mee om teleurstelling en vertraging van het proces te voorkomen.

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een houtbouwspecialist die een tuinhuis met eventuele overkapping of veranda voor je kan bouwen? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende houtbouwspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bereiken op 085 106 1600.