Terug naar diensten
Carport kopen

Carport kopen

Carport hout

Wie zijn/haar auto of een ander voertuig droog wil stallen zonder daarvoor een volledige garage te laten bouwen, kan kiezen voor een carport. Een houten carport is in de aanschaf de goedkoopste optie.

Er moet wel rekening worden gehouden met het feit dat het een natuurproduct is, waardoor er veel onderhoud en kosten bij komen kijken. Houten carports moeten regelmatig behandeld worden met transparante olie of semi-transparante beits op waterbasis om te voorkomen dat het hout uitdroogt, verkleurt of kromtrekt.

Er zijn verschillende houtsoorten waar je voor kunt kiezen als je een houten carport aanschaft. We hebben ze hieronder voor je in een tabel gezet, inclusief de voor- en nadelen.

Houtsoort

Voordelen

Nadelen

Geïmpregneerd naaldhout (eikenhout, vurenhout, grenenhout)

Bestand tegen schimmel en insecten

 

Gaat lang mee

Kan verkleuren bij langdurige blootstelling aan de zon

 

 

Hardhout

Bestand tegen houtrot, insecten en schimmels

 

Sterk en stabiel

 

Gaat lang mee

 

Heeft veel onderhoud nodig

 

Niet goedkoop

 

 

 

 

Douglashout

Milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd hout

 

Sterk en stabiel

 

Bestand tegen houtrot

 

Makkelijk te bewerken

 

 

 

 

Kan niet tegen vocht

Zowel bij een houten carport als bij een carport van aluminium of kunststof kun je kiezen voor een vrijstaande variant of voor een variant die aan je huis wordt vastgezet. Als je veel ruimte beschikbaar hebt, kun je ook kiezen voor een dubbele carport of een carport met een kapschuur. Het is bovendien mogelijk om een carport te laten plaatsen waar wel vier tot zes auto’s onder passen, bijvoorbeeld voor een bedrijfsparkeerplaats.

Carports kunnen uit alleen vier palen en een dak bestaan en verder dus volledig open zijn. Het is echter ook mogelijk om een houten carport met een dichte achterwand en/of zijwanden te laten maken.

Wat het dak van een houten carport betreft: als je het eenvoudig wilt houden, kun je kiezen voor een dak van hout, aluminium of kunststof. Wil je meer luxe, dan kun je voor sandwichpanelen, riet, zeildoek, dakpannen of glas kiezen.

Naast verschillende materialen kun je bij carports kiezen voor verschillende soorten daken, namelijk een plat dak, zadeldak of een gebogen dak. Een plat dak is het makkelijkst te plaatsen, maar regenwater loopt daarbij niet altijd goed weg. Bij zadeldaken en gebogen daken is dat wel het geval. Het wordt overigens wel aanbevolen om daar dakgoten bij te laten monteren.

Carport kopen

Carport aluminium

Een carport van aluminium is in aanschaf een stuk duurder dan een carport van hout, maar zorgt voor een strakkere en modernere aanblik. Een groot voordeel van aluminium is dat het geen onderhoud vergt, waardoor er geen bijkomende kosten zijn na aanschaf. Je hoeft een aluminium carport alleen af en toe met een pH-neutrale zeep en een zachte doek te reinigen.

Aluminium is een duurzaam en sterk materiaal dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Aluminium carports kunnen net als houten carports zowel vrijstaand als tegen je huis aan worden gebouwd. Je kunt een enkele aluminium carport laten bouwen, maar als je veel ruimte hebt kun je ook kiezen voor de dubbele variant.

Net als bij houten en kunststof carports kun je bij aluminium carports kiezen tussen een plat dak, een zadeldak en een gebogen dak. Daarop kunnen onder andere kunststof dakplaten, glas, dakleer en EPDM worden gelegd.

Wil je direct contact met een carportspecialist die een carport voor je kan bouwen? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken of door te bellen naar 085 106 1600.

Carport kunststof

Naast hout en aluminium kan een carport ook van kunststof gemaakt worden. Daarmee wordt dan wel alleen het dak van de carport bedoeld; het onderstel daarbij bestaat in de meeste gevallen uit aluminium.

Zowel een vrijstaande carport als een aanbouwcarport zijn mogelijk als je een kunststof carport wilt. Ook heb je net als bij houten en aluminium carports keuze tussen een plat dak, een zadeldak en een gebogen dak.

Bij kunststof carports worden twee soorten onderscheiden: carports van pvc en carports van polycarbonaat. Er wordt vaak gedacht dat die twee materialen hetzelfde zijn, maar er zijn veel verschillen te bemerken.

Pvc is goedkoper in de aanschaf en lichter dan polycarbonaat, maar kan minder goed tegen hoge temperaturen. Daarnaast is pvc minder sterk dan polycarbonaat. De kans op scheuren en barsten is daardoor groter bij carports met pvc, wat ze ook minder duurzaam maakt.

De overeenkomsten tussen pvc en polycarbonaat zijn dat vuil zich aan beide soorten snel hecht, maar dat ze allebei tevens makkelijk te onderhouden zijn. Je hoeft carports van beide soorten kunststof alleen af en toe met behulp van een sopje, milde zeep en een zachte doek schoon te maken.

Carport kopen

Carport prijzen

De prijzen van carports liggen uiteen en zijn afhankelijk van het gebruikte materiaal, de afmetingen, het soort dak, de dakbedekking en eventuele extra opties die je kiest.

Voor een losstaande carport betaal je meer dan voor een aanbouwcarport, omdat er meer materiaal en tijd nodig is om die carport stevig in de grond vast te maken. Een losstaande carport kost gemiddeld tussen de 2700 en 3200 euro, een aanbouwcarport gemiddeld 2200 tot 2400 euro. Bij die prijzen komen nog montagekosten op.

De tabel hieronder geeft een overzicht ‘kosten carport’ met prijzen van houten, kunststof en aluminium carports. Ook hebben we er de gemiddelde arbeidskosten en de gemiddelde prijzen voor verschillende extra opties bij gezet.

Product/dienst

Prijs (inclusief 21% btw)

Kunststof carport

€1.000 - €3.000

Houten carport

€1.500 - €7.500

Aluminium carport

€2.000 - €7.000

Arbeidskosten

€800 - €1.000

Verlichting

€150

Dakraam

€750

Lichtkoepel

€950

Zonnepanelen

€1.750 - €4.000

Isolatie

€3.500

Wil je prijzen van verschillende carportspecialisten met elkaar vergelijken? In de MyGo Matchmaker kun je meerdere offertes aanvragen om zo de meest geschikte carportspecialist te vinden die binnen je budget werkt.

Carport kopen

Waarmee rekening houden bij carport

Een carport zorgt ervoor dat je auto of ander voertuig beschermd is tegen wisselende weersomstandigheden en dat je voordeliger uit bent dan wanneer je een complete garage zou laten bouwen. Er zijn echter meerdere punten waar je bij de aanschaf van een carport rekening mee moet houden. We lichten ze hieronder kort toe.

Veiligheid

Via een carport kunnen inbrekers sneller bij ramen op de eerste verdieping komen en zo je huis binnengaan. Als je geen verlichting bij je carport hebt, ontstaat er bovendien een donkere en onveilige hoek bij de entree van je huis.

Vergunning

Voordat je een carport laat bouwen, is het verstandig om te informeren wat de regels daarvoor zijn in je gemeente. Het verschilt per gemeente en per situatie of er een vergunning voor de carport nodig is. Door na te vragen bij de gemeente of te controleren op hun site, voorkom je boetes en problemen achteraf.

Fundering

Het kan zijn dat de fundering waar de carport op wordt gebouwd niet stevig genoeg is, waardoor de carport instabiel wordt. Om dat te voorkomen, kun je eerst naar je fundering laten kijken en indien nodig een nieuwe fundering van beton laten storten door een specialist.

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een carportspecialist? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende carportspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.