Terug naar diensten
Houten schuur

Houten schuur

Schuur met overkapping

Als je extra spullen op wil slaan en tegelijkertijd het hele jaar door beschut in je tuin wil kunnen zitten, is een schuur met overkapping een goede oplossing. Tijdens warme zomerdagen zit je in de schaduw; in de winter kun je (als je voor dichte zijwanden bij de overkapping kiest) buiten zitten zonder koude wind in je gezicht.

Een schuur met overkapping biedt ruimte voor het opslaan van bijvoorbeeld fietsen en brandhout en kan worden omgetoverd tot werkplaats, tuinkantoor, gastenverblijf, speelkamer of atelier. Hij kan los in de tuin staan, maar ook aan een huis worden gemonteerd. Als je je auto of ander voertuig droog wilt stallen, kun je ook kiezen voor een overkapping in de vorm van een carport.

Keuzes bij schuur met overkapping

Een overkapping met schuur kan worden geleverd in vaste maten, maar in veel gevallen is er sprake van maatwerk. In beide gevallen kun je echter veel zelf bepalen, waaronder de houtsoort, de afmetingen, het soort dak, de dakbedekking en de wanddikte.

Naast die punten kun je zelf bepalen wat voor deuren en ramen er in de schuur gemonteerd moeten worden, of er een fundering van tegels of beton onder moet komen en of de schuur geïsoleerd moet worden. Ook kun je keuzes maken wat betreft de afwerking van de schuur (of je er bijvoorbeeld een regenpijp en dakgoten bij wilt).

Als je een grote schuur laat bouwen, kun je naast een vierkant of rechthoekig model kiezen voor een L-vorm met een hoek erin. Wil je een schuur met overkapping laten bouwen en daarnaast een milieuvriendelijke keuze maken? Dan kun je ervoor kiezen om zonnepanelen op het dak van de schuur te laten plaatsen.

Ben je op zoek naar een vakspecialist? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde vakspecialist bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken.
Voor telefonisch, bel 085 106 1600. Voor online, klik op de Matchmakerknop.

Houten schuur

Houten schuur

Een schuur met overkapping wordt in de meeste gevallen van hout gemaakt. Je hebt daarbij de keuze tussen verschillende houtsoorten, waaronder vurenhout en hardhout. Een houtsoort die de laatste jaren steeds populairder is geworden, is douglashout.

Omdat het afkomstig is van naaldbomen uit een gebied met wisselende weeromstandigheden in het noordwesten van Europa, is douglashout een sterk materiaal dat uitermate geschikt is voor buitentoepassingen. Het kent echter nog veel meer voordelen:

 • Milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd hout
 • Weinig onderhoud nodig
 • Duurzaam als gevolg van een hoog kernhoutgehalte
 • Goedkoop met een goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Makkelijk te bewerken
 • Bestand tegen houtrot door minimale vochtopname
 • Na uitdroging steeds harder en robuuster

Douglashout heeft van zichzelf een warme roodbruine kleur, die door blootstelling aan de zon na verloop van tijd in een grijstint verandert. Als je de oorspronkelijke kleur van douglashout wilt behouden, wordt aangeraden het te behandelen met een kleurloze UV-bescherming of met speciale olie of beits.

Verschillen douglashout en larikshout

Douglashout en larikshout vaak met elkaar worden vergeleken omdat ze allebei veel gebruikt worden voor veranda’s en tuingebouwen, goed bestand zijn tegen houtrot en door de jaren heen harder worden. Er zijn echter twee subtiele verschillen te bemerken: larikshout is gevoeliger voor scheuren en heeft een gelige tint in plaats van een roodbruine.

Wil je je oriënteren op andere vormen van aanbouw? We hebben ook pagina’s met informatie over houten blokhutten, garages, carports, veranda’s en tuinhuizen. Wil je direct contact met een houtbouwspecialist die een houten schuur voor je kan ontwerpen en/of monteren? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken of door te bellen naar 085 106 1600.

Houten schuur

Prijzen houten schuur

Prijzen voor houten schuren variëren behoorlijk. Dit komt doordat ze afhankelijk zijn van de houtsoort, de afmetingen, het soort fundering, de isolatie en de extra opties die bij de schuur worden gekozen.

Voor een houten schuur ben je gemiddeld 15000 euro kwijt. De tabel hieronder toont algemene kosten voor een houten schuur en kosten voor verschillende vormen van schuurisolatie. Die prijzen zijn inclusief 21% btw, maar exclusief voorrij- en montagekosten van de houtbouwspecialist.

Product/dienst

Prijs (incl. 21% btw)

Houten schuur, exclusief montage

€1.800 - €90.000

Dakisolatie houten schuur

€15 - €115 per m2

Wandisolatie houten schuur

€15 - €140 per m2

Vloerisolatie houten schuur

€25 - €40 per m2

Montagekosten

€45 - €60 per uur

Voorrijkosten

€30 - €70 per klus

Wil je weten wat je kwijt bent voor een houten overkapping en voor extra’s zoals een regenpijp en een dakgoot? Op onze pagina overkapping op maat vind je een tabel met daarin de kosten van verschillende soorten overkappingen en extra opties.

Houten schuur

Waar rekening mee houden bij houten schuur

Naast de hierboven genoemde keuzes voor onder andere de houtsoort, het soort dak en de wanddikte zijn er meerdere factoren waar je rekening mee moet houden als je een houten schuur wilt laten bouwen. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet en lichten ze kort toe.

Waar de schuur voor gebruikt gaat worden

Voor je een schuur laat bouwen, moet goed in kaart worden gebracht waar de schuur voor gaat worden gebruikt. Het bestemmingsplan bepaalt immers hoeveel ruimte er nodig is en daarmee wat de afmetingen van de schuur en een eventuele overkapping moeten worden.

Ventilatie

Als je van plan bent om van de schuur een kantoor of hobbyruimte te gaan maken, is er meer ventilatie nodig dan wanneer je er alleen spullen in wilt opslaan. Daar kan bij het ontwerp of de keuze rekening mee worden gehouden, door bijvoorbeeld een model met meer of grotere ramen te kiezen.

Verlichtingsplan

In een schuur is vrijwel altijd verlichting aanwezig. Over het verlichtingsplan moet goed worden nagedacht, omdat het na de aanschaf van een schuur moeilijk is om dat nog te wijzigen.

Regels en vergunningen

Voor een schuur in de achtertuin heb je doorgaans geen vergunning nodig, maar bij een schuur aan de voor- of zijkant van een huis kan dat wel het geval zijn. Ook zijn er regels voor onder meer de maximale afmetingen en hoogte van schuren. Die (vergunnings)regels verschillen per gemeente en per situatie. Door je daar van tevoren in te verdiepen, voorkom je problemen later in het traject.

Levertijd

Een groot project zoals een houten schuur, carport of garage heeft altijd nogal wat voeten in de aarde. Omdat het om een product gaat dat persoonlijk voor je wordt samengesteld en in veel gevallen zelfs op maat moet worden gemaakt, is er sprake van een lange levertijd. De levertijd bij een schuur van geïmpregneerd hout is bovendien nog langer dan die bij een schuur van onbewerkt hout.

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een houtbouwspecialist die een overkapping voor je kan bouwen? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende houtbouwspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bereiken op 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!