Terug naar diensten
Blokhut met overkapping

Blokhut met overkapping

Denk je erover om een blokhut met overkapping aan te schaffen? Op deze pagina vind je meer informatie over blokhutten met overkapping en krijg je antwoord op de volgende vragen:

Ben je op zoek naar een vakspecialist? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde vakspecialist bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken.
Voor telefonisch, bel 085 106 1600. Voor online, klik op de Matchmakerknop.

Verschil blokhut en tuinhuis

Hoewel blokhutten en tuinhuizen vaak met elkaar worden vergeleken, zijn er meerdere duidelijke verschillen te bemerken. Een van die verschillen is het materiaal: blokhutten worden vrijwel altijd van hout gemaakt, terwijl tuinhuizen ook van kunststof of zelfs metaal gemaakt kunnen worden.

Daarnaast bieden blokhutten doorgaans meer ruimte dan tuinhuizen. Tuinhuizen worden daardoor gekozen als mensen een compact tuingebouw nodig hebben dat in elke tuin past; blokhutten worden gekozen als mensen veel bruikbare ruimte nodig hebben in hun tuingebouw.

Het grootste verschil zit hem echter in de bouwconstructie en de mogelijke vormen. Blokhutten zijn opgebouwd uit houten balken die zo op elkaar gestapeld worden dat de uiteinden over elkaar heen vallen. Daardoor ontstaan overlappende hoekverbindingen, die ervoor zorgen dat blokhutten altijd rechthoekig of vierkant zijn.

Tuinhuizen worden opgebouwd door middel van een skeletsysteem, waardoor de uiteinden van de balken niet over elkaar heen vallen. De hoeken steken niet uit en zijn vlak in vergelijking met die van blokhutten. Door die constructie kunnen tuinhuizen niet alleen vierkant of rechthoekig, maar ook vijf- of zelfs achthoekig zijn.

Blokhut met overkapping

Blokhut met veranda

Als je naast je blokhut een ruimte wilt creëren waar je in de zomer beschermd bent tegen de zon en in de winter tegen de regen, kun je kiezen voor een blokhut met veranda. Je kunt een veranda aan de voorkant van de blokhut laten plaatsen, waardoor je via de veranda toegang tot de blokhut hebt. De andere optie is een veranda aan de zijkant van de blokhut.

Je hebt niet alleen meerdere opties voor de plaatsing van de veranda, maar ook voor de afmetingen, het gebruikte materiaal en het soort dak. In veel gevallen is er sprake van standaardafmetingen, maar veel houtbouwspecialisten bieden ook de optie om een blokhutveranda op maat te maken.

Voor veranda’s wordt vrijwel altijd hout gebruikt. Je kunt daarbij onder andere kiezen voor het duurzame hardhout en het moderner uitziende vurenhout. Ook het robuuste douglashout is een optie.

Voor de daken van blokhutveranda’s zijn er meer opties. Daarbij wordt in veel gevallen gekozen voor een plat dak, zadeldak of lessenaarsdak. Op het dak van een blokhutveranda kan onder andere EPDM of bitumen worden gelegd.

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een wolfskap, piramidedak, schilddak of kapschuur. Een wolfskap dakvorm lijkt op een zadeldak, maar heeft aan weerszijden een afgevlakt dakdeel; bij een piramidedak komen vier driehoekige vlakken bovenop de veranda samen in een punt. Een schilddak bestaat uit twee grote en twee kleine dakdelen; bij een kapschuur is de voorkant open en zijn één of meerdere zijwanden en de achterwand gesloten.

Wil je direct contact met een houtbouwspecialist die een blokhut met veranda voor je kan bouwen? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken of door te bellen naar 085 106 1600.

Blokhut met overkapping

Blokhut douglas

Een materiaal dat steeds vaker wordt gebruikt voor blokhutten en de bijbehorende veranda’s, is douglashout. Die houtsoort is afkomstig van naaldbomen die voornamelijk voorkomen in het noordwesten van Europa. Douglashout is populair door de roodbruine kleur, maar ook door de vele voordelen die het heeft.

Door de taaie weersomstandigheden in het noordwesten van Europa is douglashout een sterk bouwmateriaal. Het heeft een hoog kernhoutgehalte, wat het een duurzaam materiaal maakt. De minimale levensduur van douglashout is tien tot vijftien jaar. Wil je meer weten over (de voordelen van) douglashout? Kijk dan op onze pagina houten schuur.

Geïsoleerde blokhut

Als je zowel in de zomer als in de winter wilt genieten van je blokhut, kun je hem laten isoleren. Je kunt kiezen voor dak-, wand- of vloerisolatie. Bij elke soort isolatie wordt er gewerkt met isolatieplaten, die een sterk warmtegeleidend vermogen hebben. Over die platen komt folie, waarmee vochtproblemen worden voorkomen. Meer uitleg over de drie vormen van isolatie vind je op onze pagina houten garage.

Wil je direct contact met een houtbouwspecialist die je blokhut voor je kan isoleren? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken of door te bellen naar 085 106 1600.

Blokhut met overkapping

Kosten blokhut  

De kosten voor een blokhut liggen behoorlijk uiteen en zijn afhankelijk van onder andere het merk, de afmetingen, het soort dak, isolatie en eventuele extra’s die je bij de blokhut bestelt. De tabel hieronder geeft de gemiddelde kosten voor een blokhut, de montage en de verschillende soorten isolatie weer.

Product/Dienst

Kosten (incl. 21% btw)

Houten blokhut, exclusief montage

€800 - €18.000

Montagekosten

€200 - €3.500

Veranda bij blokhut

€2.000 - €10.000

Dakisolatie blokhut

€20 - €75 per m2

Wandisolatie blokhut

€20 - €100 per m2

Vloerisolatie blokhut

€25 - €40 per m2

Blokhut met overkapping

Waarmee rekening houden bij blokhut met overkapping

Als je een blokhut met overkapping wilt aanschaffen of wilt laten bouwen, zijn er meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet.

Afmetingen

Blokhutten met overkapping zijn in allerlei maten te bestellen. Door van tevoren te berekenen hoeveel ruimte je precies nodig hebt en hoe groot de blokhut dus moet worden, voorkom je dat er (te) veel tuinruimte verloren gaat.

Ramen, deuren en dak

Niet alleen wat betreft het dak, maar ook wat betreft de ramen en deuren van een blokhut heb je meerdere opties. Zo kun je onder andere kiezen voor een vast raam dat niet open kan, een draai-kiepraam en een uitzetraam. Door je uitgebreid te laten adviseren, bijvoorbeeld via onze Matchmaker, vind je de blokhut die perfect bij jouw wensen aansluit.

Behandeld of onbehandeld hout

Vaak wordt er aanbevolen om voor een blokhut gemaakt van behandeld hout te kiezen, omdat het hout dan langer kwaliteit behoudt en minder snel verkleurt. Als je de verkleuring echter niet erg vindt of het hout zelf wilt behandelen, kun je voor onbehandeld hout kiezen (waaronder douglashout).

Vergunningsplicht

Voordat je een blokhut laat plaatsen, is het verstandig om te informeren wat de regels daarvoor zijn in je gemeente. Het verschilt per gemeente en per situatie of er een vergunning voor de blokhut nodig is. Door dit te controleren, voorkom je boetes en problemen achteraf.

Blokhut met overkapping

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een houtbouwspecialist? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende houtbouwspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Niet meer zoeken naar bedrijven
  • Niet meer wachten op offertes
  • Geen bedrijven die slecht bekend staan
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Alleen geverifieerde bedrijven
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Onze service team staat voor je klaar!