Terug naar diensten
Houten garage

Houten garage

Houten garage prijs

De prijzen voor een houten garage liggen ver uiteen en zijn afhankelijk van onder andere de afmetingen, de houtsoort, de dakbedekking en het soort dak dat op de garage is geplaatst. Gemiddeld ben je tussen de 2400 en 15000 euro kwijt voor een houten garage. Daar komen nog montage- en voorrijkosten bij.

De tabel hieronder geeft een overzicht ‘kosten houten garage’ bij vier veelvoorkomende garageafmetingen. Wil je meer weten over de prijzen van een houten garage? Via de MyGo Matchmaker kun je vrijblijvend meerdere offertes van houtbouwspecialisten opvragen. Je kunt tevens telefonisch contact met ons opnemen via 085 106 1600.

Product/dienst

Kosten (incl. 21% btw, excl. montage)

Houten garage 350 x 500 cm

€2.450 - €5.075

Houten garage 400 x 500 cm

€2.850 - €5.240

Houten garage 500 x 300 cm

€2.810 - €4.600

Houten garage 600 x 500 cm

€4.290 - €7.770

Montagekosten

€45 - €60 per uur

Voorrijkosten

€30 - €70 per klus

Houten garage

Voordelen houten garage

Een houten garage is een oplossing als je je auto of een ander voertuig tegen wisselende weeromstandigheden wilt beschermen en voor een langere levensduur van je spullen wilt zorgen. Daarnaast zorgt een houten garage er in veel gevallen voor dat de verzekeringspremie van je auto of voertuig omlaag kan en fungeert hij als inbraakpreventie.

Een houten garage biedt tevens extra ruimte als je niet al je spullen kwijt kunt in huis. Je kunt hem bovendien voorzien van een zolder, een veranda of een carport, waarmee er nog weer meer ruimte beschikbaar komt. In sommige gevallen kan van die garagezolder zelfs een extra slaapkamer worden gemaakt.

Materialen houten garage

Voor de bouw van een houten garage kan gebruikgemaakt worden van verschillende houtsoorten, waaronder douglashout, vurenhout en eikenhout. Op onze pagina carport kopen vind je een tabel met daarin de voor- en nadelen van elk van die houtsoorten.

De vloer van een houten garage kan ook uit hout bestaan, maar dikwijls wordt er een gewapende betonvloer gestort. De deuren en ramen kunnen gemaakt worden van onder meer hout, aluminium of kunststof.

Houten garage

Isolatie houten garage

Door een houten garage te laten isoleren vindt er minder warmteverlies plaats, blijven voertuigen vorstvrij in de winter en wordt voorkomen dat je de spullen in de garage op korte termijn moet vervangen. Je kunt voor de isolatie van een houten garage kiezen tussen dak-, wand- en vloerisolatie.

Bij elk van de drie isolatiesoorten wordt er gewerkt met isolatieplaten, die een sterk warmtegeleidend vermogen hebben. Over die platen komt folie, zodat er geen vochtproblemen ontstaan.

Bij dak- en wandisolatie worden de isolatieplaten en het folie tussen de buitenwand en de binnenwand geplaatst. Bij vloerisolatie worden de platen en het folie tussen dunne houten latten/balken gemonteerd, waar de vloer overheen wordt geplaatst.

Wil je direct contact met een houtbouwspecialist die je houten garage voor je kan isoleren? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken of door te bellen naar 085 106 1600.

Ramen, deuren en dak houten garage

Bij een houten garage zijn vier soorten ramen mogelijk: vaste beglazing, uitzetramen, vleugelramen en draai-kiepramen. Bij uitzetramen wordt het raam naar buiten geopend door middel van een raamuitzetter. Vleugelramen bestaan uit twee losse delen en worden vanuit het midden naar buiten geopend. Draai-kiepramen kunnen zowel aan de zijkant als aan de bovenkant naar binnen geopend worden.

Ook bij de deuren voor een houten garage heb je vier opties: openslaande deuren, kanteldeuren, roldeuren en sectionaaldeuren. Kanteldeuren bestaan uit één plaat die richting het garageplafond naar boven kantelt en dankzij trekveren op z’n plek blijft. Roldeuren worden verticaal opgerold en werken daardoor ruimtebesparend; sectionaaldeuren bestaan uit horizontale panelen die tijdens het openen dicht langs het garageplafond glijden.

Dak(bedekking) houten garage

Voor de daken van houten garages meerdere opties. Daarbij wordt in veel gevallen gekozen voor een plat dak. Ook een zadeldak, lessenaarsdak en mansardedak komen veel voor.

Een zadeldak wordt ook wel een traditioneel puntdak genoemd; een lessenaarsdak loopt schuin af naar achteren. Een mansardedak lijkt op een zadeldak, maar heeft een knik in de onderste dakvlakken. Op een plat dak van een houten garage kan bitumen of EPDM worden gelegd. Bij de andere vormen wordt doorgaans voor shingles en dakpanprofielplaten gekozen.

Houten garage

Waarmee rekening houden bij houten garage?

Als je een houten garage wilt aanschaffen of wilt laten bouwen, zijn er meerdere zaken waar je je van tevoren in moet verdiepen. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet.

Fundering

De grond waar de garage op wordt gebouwd, moet egaal zijn om een goede fundering te vormen. Zonder een goede fundering kan het bijvoorbeeld gebeuren dat er druk op de bevestigingspunten van de garage komt te staan.

Afmetingen

Bij het berekenen van de afmetingen voor je garage, kun je beter iets te groot dan iets te klein denken. Je moet immers nog wel langs je auto/ander voertuig kunnen lopen en genoeg opslagruimte hebben om al je spullen te stallen zoals je in gedachten had.

Ventilatie en isolatie

Op de plek waar de houten garage wordt gebouwd, moet goede ventilatie mogelijk zijn om te voorkomen dat het hout kromtrekt. Als de garage ook zal worden gebruikt om in te klussen, kun je er bovendien voor kiezen hem te laten isoleren.

Wanddikte

Ben je van plan om spullen aan de wand van de houten garage op te hangen? Dan is het verstandig om voor een houten garage met extra dikke muren te kiezen. Daardoor kun je zoveel ophangen als je wilt én heb je bovendien wat extra isolatie in je garage.  

Vergunning

Het hangt van de gemeente waar je in woont en van de situatie af of je een vergunning nodig hebt voor een houten garage. Met name bij een garage aan de zij- of voorkant van een woning is er vaak sprake van een vergunningsplicht. Door daar van tevoren onderzoek naar te doen, voorkom je problemen omtrent de plaatsing van de garage.

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een houtbouwspecialist? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende houtbouwspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.