Terug naar diensten
Bungalow bouwen

Bungalow bouwen

Wil je graag een bungalow laten bouwen? Een bungalow is een woning op één verdieping wat ideaal is voor oudere mensen of voor een levensloopbestendige bungalow woning. MyGo helpt je graag met het vinden van de beste aannemer voor het bouwen van jouw bungalow. De online Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Liever bellen? Dat kan! Bel ons tijdens openingstijden op 085 106 1600.

Bungalow laten bouwen

Wanneer je een bungalow wilt laten bouwen door een betrouwbare aannemer komen daar erg veel keuzes bij kijken. Ten eerste is er de vraag wat voor bungalow je precies wilt laten bouwen. Een bungalow is een woning die vandaag de dag erg gewild is; wonen op de begane grond waarbij je niet elke dag de trap op en af hoeft klinkt voor veel mensen als een ideale woning. Maar vandaag de dag heb keuze uit allerlei verschillende bungalows. Je kunt kiezen voor een moderne bungalow met veel lichtinval en mooie, strakke lijnen. Maar je kunt ook een eenvoudige, kleine bungalow laten bouwen of een semi bungalow bouwen. Een semi bungalow is een bungalow variant met maximaal één eerste verdieping. Veelal zijn bij een semi bungalow de belangrijkste woonvoorzieningen alsnog op de begane grond gesitueerd. Samengevat kun je dus de volgende soorten bungalows laten bouwen:

 • Kleine bungalow bouwen
 • Semi bungalow bouwen
 • Moderne bungalow bouwen
 • Prefab bungalow bouwen
 • Levensloopbestendige bungalow bouwen
 • Vrijstaande bungalow bouwen
 • Houten bungalow bouwen
 • Patio bungalow

Bungalow bouwen

Bungalow bouwen kosten

Een bungalow laten bouwen kost gemiddelde tussen de 100.000 en 220.000 euro, afhankelijk van de omvang van de bungalow en jouw specifieke wensen. Het laten bouwen van een bungalow een stuk voordeliger dan het laten bouwen van een complete nieuwbouwwoning met meerdere verdiepingen. Omdat alles gelijkvloers is, is de constructie van een bungalow meestal veel eenvoudiger te realiseren. Kijk voor meer informatie over de kosten van huizen bouwen op mygo.nl/huis-bouwen-kosten.

Bungalow bouwen voor 100.000 euro

Wil je graag een goedkope bungalow bouwen voor maximaal 100.000 euro? Een bungalow voor maximaal 100.000 euro is mogelijk, je er alleen wel rekening mee houden dat je al gauw tegen de 100.000 euro aanzit. Je kunt voor deze prijs denken aan een kleine, eenvoudige prefab bungalow die casco wordt opgeleverd. Met een casco bungalow ben je voordeliger uit omdat je zelf moet zorgen voor de afwerking, denk hierbij aan schilderen en het plaatsen van een keuken. Een andere mogelijkheid is om tweedehands bouwmaterialen aan te schaffen en daarvan een voordelige bungalow te laten bouwen. Nadeel hiervan is dat het nogal wat zoekwerk verricht en dat je vaak niet al je wensen waar kunt maken vanwege de beperkte materialen die je hebt.

Voordelen bungalow bouwen

Het laten bouwen van een nieuwe bungalow brengt veel voordelen met zich mee:

 • Alle vrijheid. Omdat de woning gelijkvloers is kun je de woning nog makkelijker geheel naar eigen wens inrichten.
 • Lagere energierekening. Je hoeft minder stookkosten te betalen omdat alles gelijkvloers is.
 • Levensloopbestendige woning. Een bungalow is een toekomstbestendige woning die uitermate geschikt is voor oudere mensen.
 • Gemakkelijk uit te breiden. Wanneer je toch meer ruimte wilt creëren, bijvoorbeeld door het aanbouwen van een extra slaapkamer of garage dan is dit zeer eenvoudig te doen.
 • Voordeliger dan nieuwbouwwoning. Een bungalow is vaak een stuk voordeliger dan een nieuwbouwhuis met meerdere verdieping.
 • Snelle oplevering. Een bungalow kan vrij snel en eenvoudig gebouwd worden. Vooral wanneer je kiest voor een prefab bungalow model dan wordt deze al grotendeels in de fabriek in elkaar gezet en kan de bouw hiervan vaak binnen enkele dagen gerealiseerd worden.

Bungalow bouwen

Waarmee rekening houden?

Bij het laten bouwen van een bungalow of semi bungalow is het belangrijk rekenen te houden met de volgende zaken:

 • Kies de juiste aannemer. Kies een aannemer die ervaring heeft met het bouwen van bungalows. Wellicht kun je online reviews of vorig werk van de desbetreffende aannemer vinden.
 • Vergunningen. Je zult een bouwvergunning nodig hebben voor het bouwen van een bungalow. Vraag na bij de gemeente welke vergunningen je allemaal nodig hebt voor jouw bouwplan.
 • Let op je budget. Een huis bouwen kost bijna altijd meer dan je verwacht. Er komt tijdens de bouw altijd wel een onverwacht probleem aan bod. Zorg er daarom voor dat je altijd een bedrag opzijzet voor onvoorziene kosten. Een aannemer zal dat vaak ook al doen.

Budget tips van MyGo

Bij het laten bouwen van een bungalow kun je letten op een aantal zaken om te besparen op de kosten:

 • Kies een lokale aannemer. Kies een aannemer uit de buurt. Zo kun je veel geld besparen op de voorrijkosten.
 • Vergelijk offertes. Vraag bij meerdere aannemers offertes of prijsopgaven op. Deze kun je vervolgens in alle rust met elkaar vergelijken om zo de meest geschikte aannemer te kiezen binnen jouw specifieke budget.
 • Casco bungalow. Je kunt ervoor kiezen om de bungalow casco te laten opleveren. De bungalow wordt dan waterdicht en winddicht opgeleverd. Jij moet dan zelf de inrichting verzorgen, denk hierbij aan aftimmering, het plaatsen van een trap, binnenwanden plaatsen en schilderen.

MyGo helpt je graag

Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken de beste aannemer bij jou in de buurt. De Matchmaker is online 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Wil je liever direct telefonisch contact? Ook dat is mogelijk! Bel ons dan tijdens kantoortijden op 085 106 1600.