Terug naar diensten
Foodtruck huren

Foodtruck huren

Misschien ga jij binnenkort een evenement organiseren en wil je daarvoor een foodtruck huren. Met het huren van een foodtruck weet je zeker dat je een bijzondere dag gaat neerzetten. Mensen houden nu eenmaal van eten en de sfeer van slenteren over de kermis of de markt, en dat is exact de sfeer die je met een bijzondere foodtruck creëert.

Wil jij inderdaad een foodtruck huren? Via de MyGo Matchmaker kom je eenvoudig in contact met cateraars en feestverhuurders bij jou in de buurt bij jou in de buurt die dat voor je kunnen regelen. Huur jij je foodtruck liever telefonisch? Dat kan ook, door te bellen naar 085 106 1600.

Direct een foodtruck nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat kost een foodtruck huren?

Hoeveel een foodtruck huren kost, is sterk afhankelijk van het type foodtruck en de grootte van je feest. Wel hanteren verhuurders van foodtrucks vaak bepaalde minimumprijzen. Een schatting van de prijs van een foodtruck huren hebben we opgenomen in onderstaande tabel.

Hierbij moet vermeld worden dat het hier om gemiddelde prijzen gaat. Bovendien betaal je de aparte kostenposten niet bovenop de minimumprijzen; de minimumprijzen voor een foodtruck huren gelden alleen als je evenement het bedrijf anders niet voldoende oplevert.

Minimumprijzen

Prijs

Minimumprijs foodtruck met enkel drankjes/ijs

€ 500

Minimumprijs foodtruck die ook eten serveert: laagseizoen

€ 750

Minimumprijs foodtruck die ook eten serveert: hoogseizoen

€ 1000

Aparte kostenposten

Prijs

De geserveerde gerechten

€ 2 - € 50 per stuk

Kosten foodtruck huren

€ 350

Arbeidskosten personeel

€ 20 per persoon, per uur

Reiskosten

€ 0,75 per kilometer

Zoals je ziet, wordt het uiteindelijke bedrag grotendeels bepaald door het eten dat je serveert. Die prijzen kunnen schommelen tussen 2 en 50 euro! Daarbij krijg je voor 2 euro slechts een drankje, terwijl je met 50 euro een bijzondere maaltijd voorgeschoteld krijgt.

Overigens rekenen niet alle foodtrucks aparte arbeidskosten. Echter, omdat hier wel belasting over betaald moet worden, zullen de arbeidskosten als je ze wél moet betalen misschien iets hoger uitvallen dan je verwacht had.

Foodtruck huren | 2022

Waarom een foodtruck huren?

Een foodtruck huren doe je voornamelijk omdat je een bijzondere sfeer aan een feest of ander evenement wilt geven. Populaire redenen voor het huren van een foodtruck zijn een bruiloft, een bijzonder jubileum, een verjaardagsfeest of een buurtfeest.

Ga je bijvoorbeeld ’s zomers met de hele buurt een belangrijke voetbalwedstrijd op groot scherm kijken, dan kan een foodtruck huren de feestvreugde nog verder vergroten. Ook een bruiloft in bijvoorbeeld kermisthema wordt met een foodtruck extra speciaal, vooral als je er dan ook attracties bij huurt.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een foodtruck verhuurbedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Voordelen foodtruck huren

Een foodtruck huren is een unieke manier om je gasten van eten te voorzien. Het grote voordeel van een foodtruck (of meerdere foodtrucks) is dat je gasten op deze manier te eten krijgen, maar dat ze daarvoor niet met zijn allen aan tafel hoeven te gaan. Doordat ze kunnen rondlopen en zelf kunnen beslissen wanneer en wat ze willen eten, creëer je met foodtrucks een ontspannen en toch actieve sfeer. Veel gasten kunnen dit waarderen.

Als je een foodtruck huurt, heb je keuze uit veel verschillende keukens. Welk soort eten je je gasten ook wilt voorzetten, van vrijwel elke keuken kun je wel een foodtruck huren. Wat nog leuker is: als je moeilijk kunt kiezen uit verschillende keukens, kun je ook meerdere foodtrucks huren. Zo hebben je gasten nog meer keuze en er is altijd wel een optie die bij jouw smaak past.

Foodtrucks kunnen op plekken staan waar catering wat minder makkelijk is. Een foodtruck huren houdt in dat je eten eenvoudig op locatie kunt laten bereiden, zelfs als een normale cateraar daar zijn bedenkingen bij zou hebben. Zo kun je ook een foodtruck huren om (met de juiste vergunningen) een feest in een bos, een park of op een andere bijzondere locatie te geven.

Foodtruck huren | 2022

Foodtruck huren: waar komt hij te staan?

Je kunt een foodtruck huren voor op een afgehuurde locatie, maar je kunt ook een foodtruck aan huis laten komen.

Foodtruck aan huis

Als je een foodtruck huurt voor aan huis, kun je hem als het kan vaak het beste in de achtertuin kwijt. Anders is de voortuin of zelfs op straat ook een optie, hoewel je daar wel bepaalde vergunningen voor hebt. Zo kun je nog steeds een feestje in en om je huis houden, maar blijven genieten van de versnaperingen en sfeer die een foodtruck te bieden heeft.

Foodtruck op locatie

De meeste mensen die een foodtruck huren, doen dat wel voor op een afgehuurde locatie. Vaak is daar net iets meer plek voor een groot feest en op locatie kun je elke sfeer creëren die je maar wilt. Een bijkomend voordeel is dat je op locatie al snel meerdere foodtrucks kunt huren om een foodcourt neer te zetten.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een foodtruck verhuurbedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Foodtruck huren: waar je op moet letten

Controleer of de foodtruck die je wilt huren de juiste vergunningen heeft. Om vanuit een kraam voedsel te mogen verkopen op een openbare locatie, heeft de foodtruck een standplaatsvergunning nodig. Een foodtruck die rondreist, wat het geval is bij een foodtruck huren, heeft soms een ventvergunning nodig. Wil je tot slot dat er alcohol vanuit de foodtruck geserveerd wordt, dan heeft de eigenaar een drank- en horecavergunning nodig. Ga je een foodtruck huren en blijkt uiteindelijk dat er niet aan deze voorwaarden is voldaan? Dan zou je feestje weleens met een sisser kunnen aflopen.

Weet welke vergunningen je zelf moet aanvragen. Afhankelijk van de locatie waar je je feest wilt geven, kan het nodig zijn om een evenementenvergunning aan te vragen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een foodtruck op straat voor je huis wilt zetten. In sommige gevallen wil de gemeente vooraf een plattegrond zien van waar je bepaalde attracties gaat neerzetten. Ga je een foodtruck huren, dan valt die daar ook onder.

Overweeg het thema van je feest. Als je een themafeest gaat geven, ligt een foodtruck huren die die keuken serveert natuurlijk voor de hand. Toch zijn er ook andere manieren om het thema in overweging te nemen. Heb je bijvoorbeeld een prachtige oude locatie uitgezocht voor je feest, dan kan het leuk zijn om Oudhollandse hapjes te serveren. Sta je daarentegen in een park vol roze kersenbloesems, dan kan een Japanse foodtruck huren een bijzondere optie zijn.

Vergeet de smaak van je gasten niet. Misschien lijkt het je fantastisch om alleen maar zeer bijzondere foodtrucks met allerlei wereldkeukens te huren, maar sta erbij stil dat sommige mensen moeilijke eters zijn of niet goed tegen kruidig eten kunnen. In dat geval is het wel zo vriendelijk naar je gasten toe om bijvoorbeeld niet alleen Thais, Indonesisch en Indiaas eten te serveren. Een foodtruck huren doe je uiteindelijk wel voor je gasten!

Eén of meerdere foodtrucks huren? Meerdere foodtrucks huren houdt natuurlijk in dat de kosten oplopen. Kun je alleen echt niet kiezen, houd je erg van variatie of weet je dat je gasten moeilijke eters zijn (zie het punt hierboven)? Dan volstaat het huren van één foodtruck misschien niet. Houd hierbij ook rekening met de ruimte; huur zeker niet meer foodtrucks dan waar je plek voor hebt!

Controleer de recensies. Natuurlijk wil je een foodtruck huren die goed aangeschreven staat. Het eten moet hygiënisch bereid worden, het personeel moet vriendelijk zijn en de kwaliteit moet bovenal goed zijn. Recensies lezen is een goede manier om te zien of de foodtruck die je gaat huren aan je verwachtingen gaat voldoen.

Foodtruck huren | 2022

Foodtruck huren? MyGo geeft bespaartips

Vraag je af hoeveel foodtrucks je echt nodig hebt. Meerdere foodtrucks huren staat gezellig en geeft je gasten veel keuze, maar duurder is het natuurlijk ook. Word dus niet overenthousiast en huur vooral niet elke foodtruck die je ook maar een beetje goed in de oren klinkt – houd je budget in de gaten en laat je keuze voor het aantal foodtrucks daarvan afhangen.

Doe onderzoek naar de verschillende opties die worden aangeboden. Sommige voedingswaren of maaltijden zijn nu eenmaal duurder dan andere. Het soort eten dat je op je evenement serveert, draagt daardoor sterk bij aan het totale kostenplaatje. Vraag je af hoe uitgebreid de maaltijden die je je gasten wilt voorzetten nu echt moeten zijn, waarbij je ook moet beseffen dat gasten ook meerdere keren iets te eten kunnen halen als ze nog honger hebben.

Vergelijk verschillende offertes met elkaar. De beste manier om te bepalen waar een foodtruck huren het voordeligst is, is door meerdere offertes op te vragen en te vergelijken. Zo krijg je direct een helder beeld van de totaalkosten. Dit is waar de MyGo Matchmaker in beeld komt. Hiermee kun jij namelijk eenvoudig offertes met elkaar vergelijken én een foodtruck huren voor jouw feest.

Snel een foodtruck nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Foodtruck huren? MyGo helpt je graag

Wil jij nu direct een foodtruck huren, dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. De online Matchmaker is 24/7 beschikbaar, zodat jij direct verschillende foodtruckaanbieders met elkaar kunt vergelijken. Heb je liever dat wij je telefonisch te woord staan? Bel daarvoor naar 085 106 1600 en dan doen wij het matchen voor je!