Catering

Wil je weten wat een cateraar of traiteur voor je kan betekenen of wil je de hulp van een cateraar of traiteur inschakelen? Op deze pagina krijg je antwoord op de volgende vragen over catering:

Ben je op zoek naar een cateraar of traiteur in jouw omgeving? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde vakspecialist bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken. Voor online, klik op de Matchmakerknop. Voor telefonisch, bel 085 106 1600.

Catering bedrijven

Een cateraar of catering bedrijf verzorgt eten en drinken voor organisaties, evenementen en feesten. Daarbij kan er sprake zijn van een buffet, maar het is ook mogelijk dat een cateringbedrijf alleen losse hapjes levert. Ook kan er voor een specifieke maaltijd catering worden besteld, zoals voor een lunch.

Catering kan worden ingezet bij bijvoorbeeld een barbecue, verjaardag, bedrijfsuitje of bruiloft. Vaak omvat een cateringmenu verschillende gerechten uit één land. Zo is het onder andere mogelijk om Chinese, Surinaamse, Italiaanse en Marokkaanse catering te bestellen.

Salades aan huis

Catering inhuren

Als je hebt besloten het eten en drinken voor een feest of evenement door een cateraar of traiteur te laten verzorgen, kun je in de meeste gevallen zowel telefonisch als online contact met een cateringbedrijf opnemen. Er zijn specialistische cateraars/traiteurs die bijvoorbeeld alleen barbecuearrangementen verzorgen, maar je kunt ook catering bestellen waarbij een volledig buffet wordt geleverd.

Wil je catering huren bij jou in de buurt? Kijk dan op onze pagina goedkope catering of raadpleeg de Mygo Matchmaker. Je kunt de Matchmaker online gebruiken door op de Matchmakerknop te klikken en telefonisch door te bellen naar 085 106 1600.

Catering op locatie

Een cateraar of traiteur kan naar de plek komen waar het feest of evenement plaatsvindt en daar ter plekke de catering service verzorgen. Op die manier heb je zelf geen omkijken naar het eten en drinken.

In sommige gevallen, zoals bij een barbecue, is het echter ook mogelijk om een pakket met cateringbenodigdheden te laten bezorgen. Je hoeft dan niet om de inkopen te denken, maar je bent wel zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van de catering.

Wil je meer weten over catering op locatie? Op onze pagina’s catering aan huis, kok aan huis, frietkraam huren en foodtruck huren vind je meer informatie. Daar vind je ook een kostenoverzicht van de meest voorkomende cateringdiensten.

Schaal met hapjes

Dieetwensen

Als je naar een feest of evenement gaat waarbij eten wordt geserveerd, of als je zelf zoiets organiseert, is het verstandig rekening te houden met dieetwensen. Die wensen kunnen het gevolg zijn van een allergie, intolerantie, geloofsovertuiging, zwangerschap of medische aandoening. We hebben de meest voorkomende diëten en allergieën/intoleranties hieronder voor je op een rij gezet.

Veelvoorkomende allergieën/intoleranties

Veelvoorkomende diëten

Gluten (tarwe, rogge, gerst, haver, spelt)

Vegetarisch

Koemelkeiwit

Veganistisch

Koemelksuiker (lactose)

Pescotarisch

Soja

Glutenvrij

Ei

Halal

Noten (onder andere pinda, amandel, hazelnoot, walnoot en pecannoot)

Sojavrij

Vis (onder andere baars, ansjovis, forel, haring, zalm, makreel, sardien en tonijn)

Eivrij

Schaal-/schelpdieren (onder andere kreeft, oester, mossel, garnaal en krab)

Melk-/lactosevrij

Fruit (onder andere kiwi, perzik en aardbei)

Notenvrij

Tomaat

Suikervrij

Selderij

Vetarm

Mosterd

 

Sesamzaad

 

Ui

 

Kleurstof

 

Sulfiet (gedroogd fruit)

 

Het is verstandig om dieetwensen altijd van te voren aan te geven bij de cateraar of traiteur. Er kunnen dan voorbereidingen worden getroffen, zodat een maaltijd of menu naar wens kan worden aangepast. Je kunt via de MyGo Matchmaker in contact komen met een cateraar of traiteur, die je kan vertellen welke aanpassingen aan het menu er bij diens bedrijf mogelijk zijn.  

Bruiloft catering

Catering: gelegenheden en evenementen

Catering bruiloft

Voor een bruiloft wordt in veel gevallen de hulp van een cateraar of traiteur ingeschakeld. De keuze is reuze: afhankelijk van de cateraar of traiteur kun je voor bruiloft catering losse hapjes, tapas, een bruidstaart, een lunch- of dinerbuffet, salades, een barbecuearrangement, desserts of een combinatie van die dingen laten leveren.

Vaak kun je, nadat je het menu voor de bruiloft hebt samengesteld, een proeverij bij de cateraar of traiteur aanvragen. Op de dag zelf komen in de meeste gevallen één of meerdere personeelsleden van het cateringbedrijf langs om de maaltijden te bereiden. Daarnaast kun je bij bruiloft catering, net als bij partycatering, het benodigde materiaal en de aankleding van je feest  of evenement laten bezorgen.

Catering verjaardag

Bij catering voor een verjaardag kan ten eerste worden gedacht aan een taart of cake. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld tapas, een high tea of een volledig buffet.

Net als bij barbecuecatering kun je bij catering voor een verjaardag zowel kiezen voor een cateraar of traiteur aan huis als voor een pakket met eten dat je zelf nog moet bereiden.

Partyservice

Party catering richt zich specifiek op feesten en evenementen, waaronder bruiloften en verjaardagen. Cateraars/traiteurs leveren allerlei verschillende arrangementen voor partycatering, van borrelhapjes en tapas tot buffetten en gebak. Daarnaast kun je bij partycatering het benodigde materiaal en de aankleding van je feest of evenement regelen.

Spullen huren party catering

Je kunt bij de aanvraag van party catering vermelden dat je bijvoorbeeld ook partytenten, statafels, pannen en tafelkleden wilt huren. Het is afhankelijk van de cateraar of traiteur of je dat materiaal zelf moet terugbrengen of dat zij het komen ophalen.

gelegenheid met catering

Catering overige gelegenheden en evenementen

Naast bovengenoemde gevallen kan catering ook bij veel andere gelegenheden worden ingezet. Voorbeelden daarvan zijn festivals, tuinfeesten, vergaderingen, jubilea en allerlei algemene feestdagen. Wil je meteen contact opnemen met een cateraar of traiteur die je kan helpen bij een van deze gelegenheden? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken of door te bellen naar 085 106 1600.

Catering: soorten en mogelijkheden

Buffet catering

Cateraars/traiteurs werken vrijwel allemaal met buffetten. Daarbij is het mogelijk om een selectie van verschillende gerechten te bestellen. Die gerechten worden vervolgens gelijktijdig in een centrale ruimte van het feest of evenement geserveerd. In sommige gevallen zitten drankjes bij de prijs inbegrepen.  

De gerechten bij een buffet kunnen warm, koud of gemengd zijn. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Zo kun je onder andere een tapasbuffet, een stamppotbuffet, een buffet met alleen maar dinergerechten of een dessertbuffet laten samenstellen. Ook kun je bij sommige cateraars/traiteurs kiezen voor een internationaal buffet met gerechten uit verschillende werelddelen.  

Catering hapjes

Veel cateraars/traiteurs bieden naast volledige gerechten ook kleine hapjes aan, zoals borrelhapjes, kleine salades, tapas of antipasti. Vaak is het mogelijk om zowel koude als warme hapjes te laten leveren. De hapjes kunnen los worden geserveerd, maar in veel gevallen kan er ook worden gekozen voor een plateau, schotel of schaal waarop de hapjes gezamenlijk gepresenteerd worden.

Wil je direct contact met een cateraar of traiteur bij jou in de buurt die een buffet of losse hapjes voor je kan maken? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken of te bellen naar 085 106 1600.

Lunch catering

Veel cateraars/traiteurs bieden een lunchpakket aan, met daarin onder andere verschillende soorten belegde broodjes, zuivelproducten, fruit en drinken. Zo’n catering lunch wordt vaak besteld voor bedrijfslunches en –vergaderingen, maar in elke andere situatie is het uiteraard ook een optie.

Drankjes op een rij

Drank catering

In sommige gevallen zit drinken bij een cateringarrangement in, maar het kan ook zo zijn dat je er een aparte regeling voor moet treffen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor drank catering, waarbij je vaak een vast bedrag per persoon betaalt en daarvan een x aantal uur onbeperkt kunt drinken. In de meeste gevallen zit de vergoeding voor het barpersoneel en de huur van het glaswerk bij die prijs in.

Cocktail catering

Een specifieke vorm van drankcatering is cocktail catering. Een cateraar of traiteur regelt daarbij alles wat nodig is voor een cocktailavond, van de drankjes en de glazen tot iemand die professionele cocktails komt maken.

Catering: soorten keukens

Surinaamse catering

Omdat Suriname een mix is van uiteenlopende bevolkingsgroepen die ieder hun eigen keuken hebben, leveren cateraars/traiteurs van Surinaamse catering vaak uiteenlopende gerechten. Daaronder vallen kipgerechten, maar ook soepen, belegde broodjes en verschillende gerechten met rijst. Ook werken ze vaak met verschillende menu’s, afhankelijk van de groepsgrootte.

Chinees catering

Bij Chinese catering is er vaak keuze tussen verschillende menu’s, afhankelijk van hoe uitgebreid je de catering wilt. In veel gevallen bevatten die menu’s traditionele Chinese-Indonesische gerechten zoals babi pangang, foe yong hai en nasi. In sommige gevallen is het echter ook mogelijk er andere gerechten bij te laten leveren.

Indische/Indonesische catering

Bij Indische/Indonesische catering wordt veel gewerkt met rijsttafels. Onderdeel daarvan zijn traditionele Indonesische gerechten, zoals babi pangang, sambal goreng, saté ayam en saté babi. De omvang van die rijsttafel is afhankelijk van de groepsgrootte.

Catering Italiaans

Italiaanse catering omvat vaak een grote variatie aan menu’s en opties, waaronder verschillende antipasti, lasagne en diverse pastagerechten. In veel gevallen is het ook mogelijk om salades en visgerechten te bestellen en Italiaanse streekwijnen bij de maaltijden te kiezen.

Pizza catering

Pizza catering

Wie een feest of evenement wil organiseren waarbij het buffet bestaat uit verschillende soorten pizza, is bij pizzacateraars aan het juiste adres. Zij bieden allerlei soorten pizza aan, die ze op locatie komen bereiden (veelal met behulp van een mobiele pizzaoven). In sommige gevallen kun je ook bij hen terecht voor een volledig Italiaans buffet. 

Marokkaanse catering

Bij Marokkaanse catering is het vaak mogelijk om te kiezen tussen verschillende menu’s, van kleine hapjes tot grotere gerechten. In veel gevallen wordt er couscous met lamsvlees, vis, kip of verschillende soorten groenten aangeboden, maar het is ook mogelijk om salades en rijstgerechten te bestellen.

Bbq catering

Er zijn cateraars/traiteurs die gespecialiseerd zijn in het leveren van barbecuearrangementen, zogeheten bbq cateraars. Daarnaast bieden veel andere cateraars/traiteurs barbecue catering aan als optie naast hun andere arrangementen en buffetten. Je kunt bij bbq catering kiezen voor een bbq op locatie met kok, maar je kunt ook een pakket laten opsturen en het eten zelf bereiden.

Vaak is er de mogelijkheid om te kiezen uit een vlees- of visarrangement of een combinatie daarvan. In veel gevallen is er ook de optie voor een vegetarisch barbecuepakket. Bij barbecuearrangementen kunnen salades, stokbrood, fruit, sauzen en verschillende soorten drankjes worden besteld.

Catering tapas

Hoewel je tapas als onderdeel van een arrangement of buffet kunt bestellen, is het ook mogelijk om alleen tapascatering te boeken. Je krijgt dan een assortiment aan warme en koude tapas, van olijven en huisgemaakte pesto tot spiesjes en gehaktballetjes. Als je het klein wilt houden, kun je kiezen voor een tapasschotel.

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een cateraar of traiteur? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende cateraar of traiteur bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.