Terug naar diensten
Bbq op locatie met kok

Bbq op locatie met kok

Bbq op locatie met kok

Wil je voor een speciale gelegenheid een bbq organiseren, maar heb je geen zin om zelf het eten te moeten bereiden? Bijvoorbeeld omdat je gaat trouwen, en je toch wel énige luxe wilt? Dan is een bbq op locatie met kok misschien iets voor jou.

Bij zo’n bbq komt de kok op locatie om eten te bereiden voor jou en je gasten, zodat je daar geen werk aan hebt. Zoek je een cateringbedrijf dat deze dienst aanbiedt, dan zit je bij MyGo goed. Met onze online Matchmaker vergelijk je namelijk eenvoudig offertes van cateraars bij jou in de buurt. Zo zie je direct waar jij het goedkoopst een kok kunt regelen voor je bbq.

Wat kost een bbq op locatie met kok?

Hoeveel een bbq op locatie met kok kost, is sterk afhankelijk van het aantal eters en het pakket dat je kiest. Bij de meeste cateraars betaal je namelijk per persoon, waarbij een minimumaantal wordt gehanteerd. Dat aantal moet vervolgens vermenigvuldigd worden met de kosten per persoon van het gekozen pakket.

Voor een eenvoudig bbq-pakket kun je uitgaan van circa 14 euro per persoon. De wat duurdere pakketten, waarbij je bijvoorbeeld ook steak krijgt, komen eerder uit rond de 20 euro per persoon.

Bij andere bedrijven die een bbq op locatie met kok aanbieden wordt daarbovenop een vaste prijs voor de kok aangehouden. Die ligt dan vaak rond de 200 euro voor een avondje barbecueën. Echter, lang niet alle cateraars werken met dit concept; vaak zit de kok al bij het pakket inbegrepen. Wel is het slim om offertes op te vragen via de MyGo Matchmaker om dit helder te krijgen.

Bbq op locatie met kok

Bbq op locatie met kok: wat zijn de voordelen?

Bij veel cateraars kun je gewoon een bbq met voedselpakketten afnemen, maar je kunt ook een bbq op locatie met kok regelen. Hier kleven een aantal voordelen aan ten opzichte van het zelf barbecueën. Die voordelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

 • Niemand hoeft verantwoordelijk te zijn voor de bbq. Als je een kok huurt voor je bbq, dan is het grote voordeel daarvan dat die alles regelt. Hij bereidt het eten voor, waaronder salades en brood, en gaart het vlees of de groentepakketjes op de bbq. Op die manier neemt de kok je veel werk uit handen én hoeft niemand op de bbq te letten, zodat iedereen ontspannen van het feest kan genieten.
 • Je kunt eenvoudig extra servies huren. De meeste mensen hebben geen matchend servies voor 50 personen in huis. Huur je echter een kok in voor je bbq, dan is dit een dienst die je vaak kunt afnemen. Zo hoef je niet een hoop borden, messen, vorken en glazen te kopen die je daarna nooit weer zou gebruiken en waar je waarschijnlijk ook geen plek voor hebt.
 • Een kok bereidt het eten op uitstekende wijze. Koks zijn opgeleid om eten te bereiden; dat doen ze dus stukken beter dan de meeste mensen. Ze zullen je vlees niet laten aanbranden en je kunt ervan uitgaan dat er ook geen rauw stukje kip op je bord komt te liggen. Bovendien zijn de pakketten die je bestelt wanneer je je bbq afhuurt al goed gekruid, zodat het eten heerlijk zal smaken.
 • Je hoeft amper iets op te ruimen. Bij een bbq op locatie met kok doet de kok standaard de afwas. Heb je borden gehuurd, dan neemt hij die ook gewoon weer mee. Sommige bedrijven gooien ook het afval voor je weg, zodat je alleen de vuilniszakken nog hoeft te dumpen. Dit maakt de ervaring erg ontspannen.
 • Het is een speciale manier om grote groepen te eten te geven. De meeste mensen houden van barbecueën, vooral in de zomer. Alleen de bereiding van het eten vinden velen minder fantastisch. Met een bbq op locatie met kok bied je je gasten de echte bbq-ervaring zónder de vervelende aspecten.

Bbq op locatie met kok

Bbq op locatie met kok: waar moet je rekening mee houden?

Voordat je je bbq begint te plannen, is het slim om rekening te houden met een aantal punten. Zo kun je op de websites van de cateraars eenvoudig zien welke aan jouw wensen voldoen.

 • Is er een minimumaantal eters? Sommige bedrijven die bbq’s op locatie met kok regelen, hanteren daarvoor een minimumaantal eters. Dit betekent dat je een minimumaantal pakketten moet afnemen of dat er een minimaal bedrag wordt gehanteerd. Soms kun je ook met een kleinere groep nog wel een bbq op locatie met kok organiseren, maar weet wel dat je daar beduidend meer voor zult moeten betalen.
 • Betaal je de kok per uur of zitten die kosten bij het eten inbegrepen? De meeste cateraars hebben het zo geregeld dat je betaalt voor het aantal pakketten dat je afneemt en dat de kosten van de kok al bij die prijs zijn inbegrepen. Echter, sommige cateraars hanteren naast de prijs voor het eten nog een losse (uur)prijs voor de kok. Is dat het geval, dan kan je bbq op locatie met kok erg duur worden.
 • Hoeveel koks heb je nodig? Sommige cateraars die een bbq op locatie met kok organiseren stellen dat je vanaf 40 gasten toch echt een tweede kok nodig hebt. Voor zo’n tweede kok betaal je natuurlijk extra, zelfs al zitten de kosten van de eerste kok al bij de prijs inbegrepen. Huur je bij een dergelijk grote groep géén tweede kok, dan zullen niet al je gasten goed bediend kunnen worden.
 • Levert de cateraar ook borden en bestek? Als je een bbq op locatie met kok organiseert, kan het zijn dat je niet zelf over al het benodigde servies beschikt. In dat geval verhuurt de cateraar dat vaak. Wel is het handig om dit na te gaan, want stel dat jouw cateraar géén servies levert, dan wil je daar niet pas op het laatste moment achter komen.
 • Levert de cateraar ook tafels of stoelen? Zeker niet alle cateraars bieden deze optie aan, maar een bbq op locatie met kok omvat soms ook het leveren van tafels en stoelen. Vooral als je je evenement niet thuis houdt kan dit erg prettig zijn. Toch is dit nogmaals iets om zeker na te vragen, want anders bestaat de kans dat je je tafels en stoelen ergens anders moet huren.
 • Hanteert de cateraar bepaalde voorwaarden voor de locatie? Veel cateraars hebben bepaalde eisen waaraan voldaan moet worden voordat ze langskomen. Zo zal je kok wel toegang willen hebben tot sanitaire voorzieningen. Ook kan een goede stroomtoevoer noodzakelijk zijn om te kunnen garanderen dat het vlees goed gekoeld blijft. Ga dit na bij de cateraar.
 • Houdt de cateraar rekening met vegetariërs en personen met allergieën? Een goede cateraar houdt zeker rekening met vegetariërs en allergieën, maar belangrijk om dit zeker te weten is dit wel. Je wilt je gasten namelijk niet in gevaar brengen wanneer blijkt dat sommige producten pinda’s bevatten en een van je gasten een pinda-allergie geeft. Vaak staat dit duidelijk op de websites aangegeven, maar weet je dat dit een probleem kan vormen, vraag hier dan naar.
 • Staat de cateraar goed aangeschreven? Recensies zijn een goede manier om te zien of het cateringbedrijf dat jij voor jouw bbq op locatie in het oog hebt ook goed staat aangeschreven. Zijn mensen niet tevreden, dan zullen ze dit waarschijnlijk openbaar maken. Ook is het goed om na te gaan wát de klachten dan precies zijn, want soms heeft een bedrijf enkele slechte recensies, maar blijkt vervolgens dat die het gevolg zijn van omstandigheden.
 • Wie ruimt achteraf de rommel op? Waarschijnlijk heeft het je voorkeur dat de kok je bbq-locatie na afloop ook weer opruimt. Vaak doet de kok in ieder geval de afwas, maar het kan zijn dat het weggooien van rommel toch aan de host is. Wil je niet voor ongemakkelijke verrassingen komen te staan, bespreek dit dan met je cateraar – voordat je in je nette pak met een prikstok in de weer moet.

Bbq op locatie met kok

Bbq op locatie met kok? MyGo geeft bespaartips

Zoek een cateraar waarbij de kosten van de kok bij de prijs zitten inbegrepen. De bedrijven die een bbq op locatie met kok aanbieden, maar extra kosten voor de kok rekenen, zijn gemiddeld aan de dure kant. Daarom is het slim om een cateraar in de hand te nemen die een vaste prijs per persoon hanteert, die ook duidelijk op de website staat aangegeven.

Kies ervoor om geen gebruik te maken van bepaalde extra diensten. Bepaalde extra diensten, zoals het huren van servies, tafels of stoelen, gaan je extra kosten. Als je de mogelijkheid hebt om geen gebruik te maken van die diensten, bijvoorbeeld omdat je zelf al zitplaatsen hebt geregeld, dan kun je daar een hoop geld besparen. Ook wegwerpbordjes kunnen een optie zijn als je liever niet betaald voor gehuurd servies (hoewel je feest daar wel iets minder elegant van wordt).

Kies voor een regionale cateraar. De meeste cateraars vragen reiskosten als ze gevraagd worden buiten hun eigen regio te werken. Die reiskosten kunnen tussen de 25 cent en 1 euro per kilometer liggen, heen én terug. Ga dus maar na hoeveel je kunt besparen als je voor een cateraar uit je eigen gemeente kiest ten opzichte van een cateraar die aan de andere kant van het land gevestigd is.

Vergelijk offertes van verschillende koks met elkaar. Zo voordelig mogelijk een bbq op locatie met kok organiseren is niet mogelijk zonder eerst offertes van verschillende koks en cateringbedrijven met elkaar te vergelijken. Offertes opvragen doe je eenvoudig via de MyGo Matchmaker. Zo zie je direct door wie jij jouw bbq het beste kunt laten regelen.

Een bbq op locatie met kok regel je met MyGo

Heb jij nu besloten dat een bbq op locatie met kok precies is wat jouw evenement nodig heeft? Maak dan gebruik van de online MyGo Matchmaker om duidelijk in beeld te krijgen welke kosten cateraars in jouw omgeving daarvoor hanteren. Geef je de voorkeur aan telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600 en dan zoeken wij de kok die jouw bbq voor de laagste prijs kan organiseren.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!