Terug naar diensten
Stoelen huren

Stoelen huren

Stoelen huren

Ga jij een evenement organiseren voor tientallen of zelfs honderden gasten, maar heb je geen idee waar ze allemaal moeten zitten? Door stoelen te huren is dat probleem zo opgelost. Zo weet je zeker dat iedereen comfortabel zit op jouw grote dag, of dat nu een bruiloft, een verjaardag of een ander evenement is.

Stoelen huren kun je eenvoudig doen via de MyGo Matchmaker. Deze tool toont je verschillende cateraars of partyverhuurbedrijven bij jou in de buurt waar jij offertes kunt opvragen, zodat je altijd zo voordelig mogelijk uit bent. Ook telefonisch kan MyGo je bijstaan bij het huren van stoelen. Bel daarvoor naar 085 106 1600 en dan matchen wij je met een regionaal verhuurbedrijf.

Kosten stoelen huren

Hoeveel stoelen huren je gaat kosten, hangt grotendeels af van het soort stoel. In de tabel hieronder hebben we de gemiddelde prijzen van verschillende soorten stoelen die je kunt huren op een rijtje gezet. Voor de laagste prijzen geldt wel dat je de stoelen dan slechts één dag huurt.

Soort stoel

Prijs stoelen huren (per stuk)

Visserstoeltjes

€ 1,00

Aluminium klapstoeltjes

€ 1,50

Eenvoudige plastic terrasstoeltjes

€ 1,75

Houten klapstoeltjes

€ 2,00

Niet-inklapbare aluminium stoelen zonder kussen

€ 2,75

Plastic stapelstoel

€ 3,00

Niet-inklapbare aluminium stoelen met kussen

€ 3,00

Houten restaurantstoelen zonder kussen

€ 3,50

Opvouwbare barkruk

€ 4,00

Houten restaurantstoelen met kussen

€ 4,50

Solide barkruk

€ 5,50

Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat ieder verhuurbedrijf andere prijzen hanteert voor de stoelen verhuur. Ook betaal je vaak voorrijkosten en potentieel opzetkosten als je wilt dat de cateraar de gehuurde stoelen voor je neerzet.

Voordelen stoelen huren

Niet alle feestlocaties hebben voldoende stoelen. Als je een bruiloft of een ander groot feest gaat geven, wil je dat er voldoende zitplek is voor je gasten. In bijvoorbeeld een park of een kasteel is dat al gauw niet het geval. In dat geval moet je wel stoelen huren om ruimte te creëren voor al je gasten.

Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten stoelen. Organiseer je een feest in een horecagelegenheid, dan kan het zijn dat je de huidige stoelen helemaal niet mooi vindt. Veel horecagelegenheden bieden je dan de mogelijkheid tot zelf stoelen huren. Zo krijg jij precies de stijl stoelen waar jij van gedroomd had. Ook in andere gevallen biedt stoelen huren je veel keuzemogelijkheden: je hóeft in het park niet op klapstoeltjes te zitten als je dat niet wilt!

De stoelen worden voor je klaargezet. Stoelen huren houdt vaak in dat het verhuurbedrijf de stoelen ook voor je neerzet. Zo hoef je dat niet zelf te doen en hoef je ook geen andere mensen op te trommelen om het voor je te doen. Zo bespaar je met stoelen huren een hoop werk.

Vaak kun je ook stoelhoezen of andere decoratie huren. Ben je nog steeds niet tevreden met de stoelen waaruit je kunt kiezen, dan kun je vaak ook stoelhoezen huren, of mooie strikken. Dan zie je de gehuurde stoelen niet meer en kun je de ruimte aankleden met jouw eigen favoriete kleuren. Een bijkomend voordeel is dat je die stoelhoezen dan niet nog zelf hoeft te kopen.

Je wilt de stoelen niet hoeven kopen. Als je bijvoorbeeld een tuinfeestje geeft, kan het aanlokkelijk klinken om een hoop goedkope stoelen te kopen. Misschien wil je wel vaker een feestje geven en is het fijn om dan al veel stoelen te hebben. Echter, wat je niet moet vergeten is dat al die stoelen ook ergens opgeborgen moeten worden. De meeste mensen zullen daar geen plek voor hebben en dan moet je een opbergruimte huren… wat ook geld kost. Bovendien zijn klapstoeltjes wel goedkoop te koop (vanaf 8 euro bij IKEA), maar echt lekker zitten ze ook niet. Stoelen huren betekent dat je je ook wat comfortabelere stoelen kunt veroorloven, én dat je er niet de rest van het jaar aan vastzit.

Stoelen huren: waar rekening mee houden

Ga bij de feestlocatie na of stoelen huren wel oké is. Als je je feest in een restaurant houdt, zijn daar natuurlijk al stoelen aanwezig. Niet iedere feestlocatie zal het daarom op prijs stellen als je zomaar stoelen gaat huren. Bovendien hebben sommige horecagelegenheden afspraken met specifieke verhuurbedrijven, waardoor stoelen huren bij een ander bedrijf geen optie is.

Wil je ook nog (sta)tafels of ander meubilair huren? Stoelen huren en tafels huren gaat eigenlijk hand in hand met elkaar. De meeste verhuurbedrijven die stoelen verhuren, verhuren daarom ook tafels en ander meubilair. Ga je toch al stoelen huren, dan kan het slim zijn om je af te maken of je nog van andere diensten gebruik wilt maken.

Vraag je af of je nog extra decoratie wilt huren. Zoals eerder aangegeven in dit artikel bieden veel verhuurbedrijven ook de mogelijkheid om je gehuurde stoelen op te leuken met stoelhoezen of strikken. Lijkt je dat sfeervol, dan is het handig om die decoratie samen met je stoelen te huren. Zo kan het verhuurbedrijf de stoelen op de dag van het feest al compleet gedecoreerd klaarzetten.

Heeft de verhuurder voldoende stoelen op voorraad? Misschien heb je je zinnen wel gezet op het huren van een bepaald soort stoel, maar als de verhuurder daar niet genoeg van heeft, kun je bedrogen uitkomen. Ga daarom altijd na of de verhuurder wel daadwerkelijk zoveel stoelen verhuurt als jij wilt huren.

Stoelen huren? MyGo geeft bespaartips

Houd rekening met eventuele voorrij- en opzetkosten. Eigenlijk alle bedrijven die bij je op locatie langskomen, vragen voorrijkosten. Die zijn meestal afhankelijk van de rijafstand. Daarnaast omvat stoelen huren vaak het opzetten van de stoelen, wat ook door het bedrijf wordt gedaan. Afhankelijk van het bedrijf kan het zijn dat je daar extra voor betaalt. Om te besparen op die kosten, kun je er soms voor kiezen om zelf je stoelen op te zetten (of om dat door iemand anders te laten doen).

Controleer hoelang je de stoelen mag huren. Stoelen huren doe je vaak voor een bepaalde termijn. Als je die termijn overschrijdt, betaal je meer. Lees daarom de kleine lettertjes goed en zorg ervoor dat je de stoelen zo snel mogelijk weer laat ophalen, zodat je niet extra hoeft te betalen.

Kijk welke verhuurbedrijven bulkkorting aanbieden. Veel stoelen huren kan voordelig uitpakken. De kosten die bedrijven hanteren zijn namelijk vaak gebaseerd op het idee dat het bedrijf wel aan de verhuur moet verdienen, wat niet kan als het maar tien stoelen per keer verhuurt. Ga je heel veel stoelen huren, dan kan het daarom zijn dat je prijs wat lager uitvalt. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden, aangezien dit per verhuurder verschilt.

Vergelijk verschillende offertes met elkaar. Tot slot is offertes vergelijken dé manier om zo voordelig mogelijk stoelen te huren. Tenslotte verschillen de prijzen sterk van verhuurder tot verhuurder. Voor het vergelijken van offertes kun je terecht bij de MyGo Matchmaker. Zo huur jij je stoelen nooit voor meer dan nodig is.

Stoelen huren doe je via MyGo

Wil jij nu stoelen huren voor een feest dat je aan het organiseren bent? Met de online MyGo Matchmaker vraag jij eenvoudig en 24/7 offertes aan bij verschillende verhuurders, zodat je altijd zo voordelig mogelijk uit bent. Prefereer je telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600 en dan zoeken wij voor je uit waar stoelen huren je zo min mogelijk gaat kosten.