Terug naar diensten
Tafels huren

Tafels huren

Tafels huren

Ga jij een groot diner of ander evenement organiseren waarbij tientallen of zelfs honderden gasten allemaal een tafel nodig hebben om aan te zitten? In dat geval kan tafels huren een uitkomst bieden. Zo weet je zeker dat iedereen een plek voor zijn borden en bestek heeft en in alle rust van zijn drankjes kan genieten.

Tafels huren wordt met de MyGo Matchmaker extra makkelijk voor je gemaakt. Dankzij deze tool kun je offertes opvragen bij verschillende verhuurbedrijven bij jou in de buurt, zodat je diensten altijd zo voordelig mogelijk kunt afnemen. Geef je de voorkeur aan telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600 en dan matchen wij je met een regionaal verhuurbedrijf waar jij je tafels kunt huren.

Kosten tafels huren

De kosten van tafels huren hangen sterk af van het soort en de grootte van de tafel. In tegenstelling tot bij stoelen huren lopen de prijzen van tafels zo sterk uiteen dat het vrijwel onmogelijk is om hier een beknopte tabel van te geven. Voor een eenvoudige tafel betaal je namelijk zo tussen de 3 en de 90 euro per stuk!

Deze prijzen verschillen daarnaast sterk van verhuurder tot verhuurder, ook voor dezelfde soort tafel. Lees je daarom altijd goed in en benader verschillende verhuurders voordat je je keuze maakt.

Tafels huren

Voordelen tafels huren

Niet iedere locatie die je afhuurt zal (voldoende) tafels hebben. Als je je evenement in bijvoorbeeld een park of danszaal organiseert, zullen daar niet standaard tafels aanwezig zijn voor je gasten. Toch wil je dat je gasten hun borden en glazen ergens kunnen neerzetten en dat ze prettig kunnen zitten. Door tafels te huren is dat probleem gelukkig eenvoudig op te lossen.

Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten tafels. Als je een feest geeft in een bepaald thema, wil je dat het meubilair bij dat thema past. Dan kan het mooi zijn om tafels in stijl te huren. De meeste verhuurders bieden veel verschillende opties, zodat je altijd wel een tafel vindt die perfect is voor jouw locatie.

De verhuurder zet de tafels voor je klaar. Tafels huren houdt standaard in dat je tafels ook voor je worden klaargezet. Dit is overigens niet altijd een keuze; sommige verhuurders staan er namelijk op dat zij hun eigen materiaal verplaatsen. In ieder geval betekent dit dat je niet met tafels hoeft te slepen, waardoor tafels huren je uiteindelijk een hoop werk bespaart.

Vaak kun je ook tafelrokken, tafelhoezen of andere decoratie huren. Heb je echt geen mooie tafels kunnen vinden om te huren of geef je sterk de voorkeur aan tafelkleden? Vaak bieden verhuurders je dan de optie om tafelhoezen of –rokken voor bij je tafels te huren. Daarmee kun je de tafels naar jouw smaak aankleden. Tafelhoezen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en geven de feestlocatie een elegante sfeer.

Je hoeft de tafels niet te kopen. Als je een eenmalig evenement organiseert, wil je daar geen tafels voor hoeven kopen. De meeste mensen hebben geen opbergruimte voor bijvoorbeeld 15 extra tafels en bij een dergelijk aantal lopen de kosten van je aankoop ook aardig op. Tafels huren lost al die problemen voor je op.

Tafels huren: waar rekening mee houden

Vraag bij je feestlocatie na of tafels huren wel is toegestaan. Niet alle feestlocaties zullen het huren van tafels toestaan, in ieder geval niet door klanten. Sommige locaties hebben namelijk afspraken met specifieke verhuurbedrijven waar zij niet van kunnen afwijken. In dat geval zit je vast aan de tafels die dat specifieke verhuurbedrijf kan leveren.

Wil je ook nog statafels, stoelen of ander meubilair huren? Tafels huren en stoelen huren gaan eigenlijk hand in hand met elkaar. Tenslotte wil je wel dat je gasten ook daadwerkelijk aan je tafels kunnen zitten. Daarom verhuren de meeste verhuurbedrijven zowel tafels als stoelen. Qua kostenbesparing en voorrijkosten kan het voordelig zijn om je stoelen bij datzelfde bedrijf te huren.

Overweeg of je je tafels wilt decoreren met tafelhoezen. Zoals eerder aangegeven kun je bij veel verhuurbedrijven die tafels verhuren ook tafelhoezen huren. Zo kun jij je gehuurde tafels aankleden in de door jouw gewenste kleuren, waardoor je hele feestlocatie één sfeer krijgt. Als je dit sfeervol lijkt, kun je de tafelhoezen het beste tegelijkertijd met je tafels huren. Dan kan het verhuurbedrijf de tafels op de dag zelf al compleet aangekleed klaarzetten.

Wie zet de tafels klaar? Veel verhuurbedrijven staan erop dat zijzelf hun tafels klaarzetten, dus in dat opzicht is dit iets waar je je niet druk om hoeft te maken. Anders is de vraag of je dit zelf gaat doen of dat je het overlaat aan de feestlocatie of partyplanner. Als host van een evenement kan het verstandig zijn om dit soort taken niet zelf op je te nemen, dus denk hier zeker over na.

Tafels huren

Tafels huren? MyGo geeft bespaartips

Houd rekening met eventuele voorrij- en opzetkosten. Afhankelijk van de rijafstand zul je waarschijnlijk de reiskosten van het verhuurbedrijf moeten betalen, ga je tafels huren. De hoogte van die reiskosten wordt bepaald door de afstand in kilometers, dus wil je daarop besparen, dan kun je het beste een verhuurbedrijf in de regio kiezen. Daarbij komt dat tafels huren vaak betekent dat het verhuurbedrijf die tafels ook voor je gaat opzetten; in sommige gevallen worden ook daarvoor kosten in rekening gebracht. Wil je echt op die kosten besparen? Dan kan het slim zijn om een verhuurbedrijf te kiezen dat je zélf het opzetten van de tafels laat regelen.

Vergelijk offertes van bedrijven waar je tafels kunt huren. Tafels huren kun je alleen zo voordelig mogelijk doen als je weet welke aanbieders er zijn en welke prijzen zij hanteren. Zoek je een eenvoudige manier om de offertes van verschillende aanbieders te vergelijken, dan zit je met de MyGo Matchmaker wel goed.

Tafels huren doe je via MyGo

Wil jij nu tafels huren voor jouw feest of evenement? Maak dan gebruik van de online MyGo Matchmaker om 24/7 offertes aan te vragen bij verschillende verhuurders. Zo weet je zeker dat je zo voordelig mogelijk uit bent. Je kunt ook met ons bellen als je dat liever doet. Bel daarvoor tijdens openingstijden naar 085 106 1600, dan matchen wij je met een bedrijf waar tafels huren je zo min mogelijk gaat kosten.