Terug naar diensten
Catering bruiloft

Catering bruiloft

Bruiloft catering

Ga jij binnenkort trouwen? Dan heb je waarschijnlijk al uitgebreid zitten nadenken over hoe je bruiloft decoratie eruit gaat zien, hoe de dag gaat verlopen en welk eten er geserveerd wordt. Want ja, ook het eten maakt een belangrijk deel uit van je grote dag!

Als jij een bedrijf zoekt om de catering op je bruiloft te verzorgen, ben je bij MyGo aan het juiste adres. Via de MyGo Matchmaker kom je eenvoudig en vrijblijvend in contact met cateraars in jouw regio, wat je smaak ook is. Anders kun je ook bellen naar 085 106 1600 om ons het zoekwerk te laten verrichten!

Direct een catering bedrijf nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Catering bruiloft kosten

Bruiloften zijn zeer persoonlijk, en over het algemeen ook duur. Wanneer je catering voor je bruiloft regelt, betaal je dan ook per persoon. Hierdoor is het niet mogelijk om een specifiek bedrag te noemen. Wel zien de gemiddelde totaalbedragen voor bruiloft catering er als volgt uit:

Catering op de bruiloft

Gemiddelde kosten bruiloft catering

Het diner

€ 1200

De bruidstaart

€ 500

Drankjes/snacks tijdens de receptie

€ 1000

De drank op het feest

€ 1800

Op een bruiloft betaal je echter per gast. Per persoon kun je uitgaan van de volgende bedragen voor je bruiloft catering:

Catering op de bruiloft

Kosten bruiloft catering per persoon

Het diner

€ 15 - € 60

De bruidstaart

€ 3,50 - € 7,50

De drankjes

€ 25 - € 40

Eventuele snacks

€ 5 - € 15

Zoals je kunt zien, liggen deze bedragen redelijk ver uiteen. Je kunt dus proberen om je gastenaantal te vermenigvuldigen met een bedrag dat voor jouw gevoel past bij de decadentie van je feest, maar beter is het om direct contact op te nemen met cateraars. Zij kunnen een heldere offerte voor je opstellen.

Wil je meteen offertes opvragen? Maak dan gebruik van de MyGo Matchmaker of bel naar 085 106 1600 om je door ons te laten matchen met een van onze bruiloft cateraars.

Soorten catering bruiloft

Wanneer je aan je droombruiloft denkt, heb je waarschijnlijk al snel een bepaald gerecht in gedachten dat je graag wilt serveren. Of misschien zoek je catering in een stijl die past bij jouw bruiloft of afkomst. Gelukkig zijn er heel veel opties waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan:

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een cateringbedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Bruiloft catering: waarmee rekening houden

Met zo veel factoren om rekening mee te houden kan weddingplanning zeer ingewikkeld worden. Daarom is het altijd verstandig om voor jezelf op een rijtje te zetten wat jij wilt en wat mogelijk is. Doe dit zeker vóórdat je een locatie boekt! Met betrekking tot bruiloft catering moet je in ieder geval het volgende in je achterhoofd houden:

 • Sommige feestlocaties staan niet toe dat je zelf je catering verzorgt. Als je al een specifiek beeld van de catering op je bruiloft voor ogen hebt, moet je weten dat niet elke locatie dat beeld zal kunnen realiseren. Sommige feestlocaties verzorgen de catering namelijk altijd via hun eigen cateraars, waarbij je beperkte keuze hebt uit bepaalde gerechten en stijlen. Wel kan het zijn dat een feestlocatie wel bepaalde arrangementen op zijn website heeft staan, maar dat je daar met overleg zeker van af kunt wijken. Check dus of dit mogelijk is en kies anders een locatie die je wél zelf je bruiloft catering laat verzorgen.
 • Heeft je locatie fysieke beperkingen waarmee rekening gehouden moet worden bij je bruiloft catering? Met fysieke beperkingen bedoelen we hier: zijn er mogelijkheden om je etenswaren gekoeld te houden, is er ruimte voor die bbq die je wilde organiseren, heeft je locatie wel een teppanyaki-grill? De keuze voor stijlen catering op je bruiloft is eindeloos, maar afhankelijk van je locatie zitten er wel grenzen aan.
 • Kies een soort catering die past bij de stijl van je bruiloft. Heeft je bruiloft een zeer elegante stijl, dan wil je je gasten waarschijnlijk geen stamppotbuffet voorzetten. Als je bruiloft aan de andere kant heel casual is, wil je vermoedelijk ook dat de catering dat reflecteert en zou dat stamppotbuffet juist ideaal kunnen zijn. En geef je een traditionele bruiloft volgens de normen van je eigen cultuur, dan kan het zijn dat je het heel belangrijk vindt om je gasten ook catering uit je eigen cultuur voor te zetten. Deze tip sluit eigenlijk aan op de vorige punten: laat je bruiloft catering aansluiten op je locatie, of kies een locatie die jou de catering laat verzorgen die jij wilt.
 • Zorg ervoor dat gasten met speciale dieetwensen ook te eten hebben op je bruiloft. Natuurlijk is een bruiloft een evenement om de liefde te vieren, maar als het goed is geef je ook veel om je gasten. Tenslotte zijn zij je vrienden en familieleden! Om ervoor te zorgen dat niemand verhongert op je bruiloft, is het daarom wel fijn om je gasten bij hun RSVP te laten aangeven of zij dieetwensen hebben, zodat daar rekening mee gehouden kan worden. En als je halve vriendengroep veganistisch is, is een charcuterieplank plus assortiment aan Franse kazen mogelijk ook niet de beste keuze voor de catering op je bruiloft.
 • Wil je een lopend buffet of laat je het eten aan tafel serveren? Een grote keuze die je moet maken omtrent je bruiloft catering, is wel of je een lopend buffet wilt of een traditionelere restaurantmaaltijd. Voor de sfeer is dit belangrijk, maar het heeft ook impact op de duur van dit aspect van je bruiloft: grote groepen eten serveren kost veel tijd, dus wil je je 100 gasten een driegangenmenu voorzetten, dan ben je al snel drie uur verder. Zeker als je graag nog wilt feesten, is dat zonde. Kies dus catering op je bruiloft die past binnen het tijdvak dat je ervoor gepland hebt.
 • Wees tijdig met het doorgeven van het aantal gasten. Cateraars moeten de catering voor je bruiloft op tijd inkopen, soms wel een week van tevoren. Alleen dan kunnen ze garanderen dat alles besteld kan worden. Geef dus op tijd door hoeveel gasten er komen, zodat er voldoende eten is voor iedereen.
 • Vergeet de kosten van de drankjes niet. Bij bruiloft catering worden de kosten van het voedsel en de drankjes meestal gesplitst. Vaak kun je dan of een los drankarrangement afsluiten, of je betaalt per drankje (met als derde optie: je gasten betalen hun eigen drankjes). Eigenlijk horen drankjes wel bij de catering op je bruiloft, en zoals je eerder hebt kunnen zien, zijn die enigszins prijzig. Vergeet daarom de drankjes niet mee te rekenen wanneer je een begroting voor je bruiloft opstelt.

Catering op je bruiloft: MyGo’s bespaartips

Eerder hebben we wel gezegd dat bruiloften duur zijn, en de catering ook. Dat betekent niet dat er geen manieren bestaan om de kosten te drukken! Hopelijk kun je deze tips gebruiken om de kosten van je bruiloft catering niet te ver uit de hand te laten lopen.

  • Bepaal van tevoren hoeveel gasten echt bij het diner gaan zijn. In Nederland is het heel gebruikelijk om daggasten en avondgasten te hebben. Daarbij zijn de daggasten over het algemeen bij het diner, en sluiten de avondgasten later aan. Wie bij de huwelijksceremonie zelf aanwezig is, hangt natuurlijk af van het tijdstip waarop dat plaatsvindt. In ieder geval betekent dit dat niet al je gasten bij het diner hoeven te zijn, zeker als je dat te duur vindt. Dus die collega van twee jaar geleden, die net een maand een nieuwe vriend heeft? Hen kun je gerust naar de avondgasten verschuiven, dat is heel normaal! En zo bespaar je een hoop geld op je bruiloft catering.
  • Vraag je af hoeveel taart en toetjes je gasten echt nodig hebben. Op veel bruiloften krijgen de gasten de hele dag door te eten. Amuses, bruidstaart, diner, toetjes, nog meer snacks… Afhankelijk van hoe vullend de gekozen catering is, kan het zijn dat je gasten je bruiloft misselijk zullen verlaten. Daarom kun je je afvragen of je bijvoorbeeld wel en taart, en toetjes wilt doen.
  • Overweeg een cashbar of houd het bij beperkte alcoholische dranken. Alcoholische dranken kunnen erg duur zijn, zeker als je zelf geen drinker bent en je het aantal dronken gasten op je bruiloft wel enigszins wilt beperken. Op alcohol kun je dan op een aantal manieren besparen: of je geeft aan dat je bijvoorbeeld alleen bier en wijn wilt serveren (of een andere beperkte selectie aan goedkopere drank), of je kiest voor een cashbar. Nu kijken sommige mensen wel enigszins neer op cashbars, die erop neerkomen dat je gasten moeten betalen voor hun eigen drankjes. Dat betekent niet dat het geen effectieve manier is om te besparen op je bruiloft catering!
Met de MyGo Matchmaker vind je direct een cateringbedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600
 • Doe het rekenwerk. Wanneer je eenmaal alle plannen voor je bruiloft catering hebt gemaakt, is het tijd om alles bij elkaar op te tellen. Vind je die prijs toch schrikbarend hoog? Dan is het tijd om weer rond de tafel te gaan met je cateraar en te bepalen wat er anders kan. Minder gasten, andere gerechten? Als je maar op tijd bent (en je hebt de uitnodigingen nog niet verzonden), dan kan het allemaal nog. Zo houd je de controle over je bruiloft catering budget.
 • Kies een regionale cateraar. De meeste cateraars vragen voorrijkosten als zij van ver moeten komen, zo ook als het gaat om bruiloft catering. Door voor een regionale bruiloft cateraar te kiezen, hoef je minder kosten per kilometer te betalen en komen die niet nog eens boven de kosten van je bruiloft catering op.
 • Vergelijk verschillende cateringopties met elkaar. Om een juiste balans te vinden tussen de bruiloft catering van jouw dromen en de uitgaven die daaraan kleven, is het altijd slim om meerdere opties en meerdere cateraars af te wegen. Door te vergelijken krijg je daarbij een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten uit te geven aan de catering op je bruiloft. Wil jij in contact komen met een cateraar die bij jou past? Bel dan naar 085 106 1600 en dan zoeken wij het voor je uit.
Snel een catering bedrijf nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Bruiloft catering regelen? MyGo helpt je graag

Zoek jij nu de ideale cateraar om jouw bruiloft catering te verzorgen? MyGo brengt jou eenvoudig in contact met cateraars die aan jouw wensen voldoen. Met een specifieke vraag kun je het beste bellen naar 085 106 1600, maar voor een online overzicht kun je ook gebruikmaken van de Matchmaker.