Terug naar diensten
Frietkraam huren

Frietkraam huren

Frietkraam huren

Ga jij binnenkort een evenement organiseren en vraag je je af wat je opties qua catering zijn? In dat geval kan een frietkraam huren (ook wel een frietkar, snackkraam of snackwagen genoemd) misschien een idee zijn. Die frietkraam komt dan bij je langs op locatie en voorziet je gasten van allerlei lekkernijen, zonder dat ze hoeven te gaan zitten voor een uitgebreid diner. Of het nu een verjaardagsfeest, een personeelsfeest of een (extraatje op) een bruiloft is, een frietkraam is toch vaak een hit bij de gasten.

Wil jij nu een frietkraam huren? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. Via de online MyGo Matchmaker kom je eenvoudig in contact met frietkramen bij jou in de buurt en kun je offertes vergelijken. Zo zie je direct waar een frietkraam huren voor jou het voordeligst is.

Frietkraam huren: wat kost dat?

Een frietkraam huren hoeft niet duur te zijn. De meeste frietkramen hanteren een minimale prijs van tussen de 300 en 600 euro. Feitelijk betaal je per gast en kan die prijs ergens tussen de 5 en 15 euro per persoon liggen (waarbij 5 euro echt de basis is en 15 een uitgebreid menu met speciale opties).

Daarbij kun je berekenen hoeveel gasten je nodig hebt om boven de minimumprijs uit te komen en dus niet te veel te betalen voor de huur van je frietkraam. Stel, je kiest voor een basismenu van 5 euro per persoon. Daar hoort dan een minimumbedrag van 300 euro bij. 300 / 5 = 60, dus bij dit bedrijf heb je 60 gasten nodig om voordelig een frietkraam te huren.

Kies je juist voor een sjiek menu van 15 euro, dan wordt de minimumprijs van 600 euro relevant. 600 / 15 = 40, dus dan heb je maar 40 gasten nodig om ervoor te zorgen dat deze frietkraam huren uit kan.

Frietkraam huren

Voordelen van een frietkraam huren

Een frietkraam huren heeft enkele voordelen ten opzichte van andere cateringopties. Natuurlijk is persoonlijke smaak hierbij altijd de belangrijkste graadmeter, maar twijfel je nog of je een frietkraam wilt huren, dan kun je de volgende punten in overweging nemen:

 • Bijna iedereen houdt wel van friet. Friet is een redelijk “makkelijk” voedingsmiddel waar weinig mensen problemen mee hebben. Frieten zijn vegetarisch, dus hoef je geen vegetarisch alternatief te vinden, en ze bevatten amper allergenen. Misschien zijn ze niet zo gezond, maar op een evenement zullen de meeste mensen daar niet mee bezig zijn. Waarschijnlijk doe je ze vooral een plezier door een friettent te huren!
 • Een frietkraam huren is een bijzondere toevoeging voor een persoonlijk evenement. Niet veel mensen die een verjaardagsfeest of andere bijzondere gebeurtenis vieren zullen er daarbij aan denken om een frietkraam te huren. Friet mag dus heel alledaags zijn, maar een frietkraam huren is eigenlijk iets heel bijzonders wat je gasten zeker niet zullen verwachten.
 • Een frietkraam biedt een goede bodem voor een mooi feest. Organiseer je een kleinschalig festival of buurtfeest en verwacht je dat het nog tot laat in de nacht door zal gaan, dan is een frietkraam huren een goede manieren om te voorkomen dat je gasten te snel te dronken worden en weer naar huis gaan. Friet en andere vette snacks vangen alcohol namelijk op in de maag, waardoor deze wat trager wordt opgenomen. Zo voorkom je tragedies op de vroege avond en zul je sneller zien dat je gasten doorgaan tot de zon opkomt.
 • Een frietkraam verkoopt niet alleen friet. Het woord ‘frietkraam’ suggereert dit wel, maar natuurlijk verkoopt een frietkraam niet alleen friet. Meestal heb je keuze uit enkele uitgebreide pakketten, waarop de prijzen uit dit artikel gebaseerd zijn. Mocht iemand dus echt niet van friet houden, dan zijn er vaak ook loempia’s, bitterballen, bamischijven of kipnuggets. Een frietkraam huren kan dus eigenlijk een heel veelzijdige cateringoptie zijn.

Frietkraam huren: waar je op moet letten

Wil je de frietkraam echt met een gerust hart huren, dan is het handig om jezelf in ieder geval de volgende vragen te stellen:

 • Is de frietkraam HACCP-gecertificeerd? Sinds 2021 worden HACCP-certificaten niet meer verstrekt en zijn ze officieel niet meer geldig. Toch worden ze door veel frietkramen nog altijd gebruikt. Een HACCP-certificaat duidde eerder namelijk aan dat de frietkraam handelt volgens de hygiënenormen. Zo’n frietkraam huren betekent dat jij en je gasten niet ziek zullen worden van bijvoorbeeld bedorven olie en dat de werkomgeving goed schoongemaakt wordt. Zo kun je met vol vertrouwen genieten van je frieten.
 • Heeft de frietkraam het Goed Gefrituurd Keurmerk? Sinds het vervallen van het HACCP-certificaat werken steeds meer frietkramen met het Goed Gefrituurd Kenmerk, dat speciaal bedoeld is voor frituurders. Op dit keurmerk staat wanneer de frietkraam die je gaat huren voor het laatst is gekeurd. Dit keurmerk houdt in dat de frietkraam gebruikmaakt van hoogwaardige producten, dat de veiligheids- en hygiënenormen in acht worden gehouden én dat het gebruikte frituurvet zuiver en verantwoord is.
 • Biedt de frietkraam voldoende opties? Een frietkraam draait natuurlijk niet alleen om de friet, en als je gasten echt te weinig opties hebben, kan het zijn dat ze teleurgesteld raken. Daarom is het wel slim om een pakket te kiezen met een iets uitgebreider assortiment, waarin in ieder geval frikandellen, krokketten, kipnuggets en enkele vegetarische snacks zijn opgenomen. Je wilt namelijk niet dat je gasten hongerig worden.
 • Hoelang blijft de frietkraam op locatie? Veel frietkramen werken met een vast tijdvak waarin ze bij je op locatie komen. Hoelang dit duurt, is vaak afhankelijk van het aantal gasten. Echter, ga je een frietkraam huren, dan kun je dit waarschijnlijk ook met de verhuurder overleggen. Ga je de hele avond feesten, dan wil je tenslotte niet dat de gehuurde frietkraam opeens om 8 uur al vertrekt. Houd hier rekening mee, want dit kan invloed hebben op de kosten.

Frietkraam huren

Frietkraam huren? MyGo geeft bespaartips

Nu is een frietkraam al een relatief goedkope foodtruck, maar dat betekent niet dat je niet extra kunt besparen wanneer je er één gaat huren! Volg daarvoor vooral de volgende tips op:

 • Zoek de gulden middenweg tussen prijs en een uitgebreid assortiment. Sommige frietkramen bieden uitgebreide pakketten aan met bijvoorbeeld saté en broodjes hamburger speciaal. Dit is natuurlijk heel feestelijk, maar ook heel duur. Vraag je daarom af of je gasten die opties echt zouden missen als je voor een iets minder uitgebreid pakket zou kiezen. Zo kun je al snel flink besparen per gast.
 • Zoek uit of je bij een grote groep ook korting kunt krijgen. Heb je veel gasten, bijvoorbeeld meer dan 100, dan bieden sommige frietkramen speciale pakketten aan. Wel moet daarbij vermeld worden dat die pakketten vaak eerder voor bedrijven bedoeld zijn en dat het aanbod zeer gering is: één portie friet per persoon, om maar een voorbeeld te geven. Echter, wil je goedkoop een frietkraam huren voor een bedrijfsfeest, dan kan dit met een dergelijk pakket soms al voor 3 euro per persoon.
 • Huur een regionale frietkraam. De meeste frietkramen kun je huren voor in het hele land, maar dan brengen ze vaak wel de reiskosten bij je een rekening. Daarom is een regionale frietkraam huren meestal voordelig; daar betaal je weinig of soms zelfs geen reiskosten.
 • Vergelijk offertes van frietkramen met elkaar. Zo voordelig mogelijk een frietkraam huren kun je alleen doen als je weet welke prijzen de verschillende cateraars hanteren. Via de MyGo Matchmaker vraag je eenvoudig offertes op bij verschillende frietkramen. Zo wordt dit je extra gemakkelijk gemaakt.

Een frietkraam huren doe je bij de cateraars van MyGo

Heb je nu besloten dat een frietkraam huren iets voor jouw evenement is? Maak dan gebruik van de online MyGo Matchmaker om gratis en vrijblijvend offertes op te vragen bij frietkramen bij jou in de buurt. Geef je de voorkeur aan telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600 en dan matchen wij je met de frietkraam die jij zoekt.