Terug naar diensten

Partycatering

Ga je een groot feest geven en wil je dat je gasten door een professionele cateraar van eten worden voorzien? Dan ben jij op zoek naar partycatering. Partycateraars in jouw regio vind je eenvoudig door te bellen naar 085 106 1600 of door in onze MyGo Matchmaker te kijken.

Is het feest waarvoor je partycatering wilt organiseren een bruiloft? Dan hebben we daar een speciale pagina voor, getiteld Catering bruiloft.

Soorten partycatering

Omdat het begrip partycatering erg breed is, kun je hier in principe alles onder scharen wat je maar wilt. Zo kun je wel denken aan taart of pizza, maar wat dacht je van de volgende opties voor je partycatering?

Partycatering kosten

Hoeveel partycatering je zal kosten, hangt sterk af van je aantal gasten en het soort catering dat je hen voor wilt zetten. In de tabel hieronder geven we je alvast een schatting.

Tabel 1. Kosten partycatering

Soort partycatering

Prijs

Taart

€ 1,50 - € 6 per persoon

Hapjes catering

€ 10 - € 15 per persoon

Pizza catering

€ 5 - € 12 per persoon

Bbq catering

€ 14- € 20 per persoon

Buffet catering

€ 13 - € 22 per persoon

Tapas catering

€ 15 - € 25 per persoon

Chinese catering

€ 5 - € 20 per persoon

Surinaamse catering

€ 5 - € 20 per persoon

Foodtruck catering

€ 500 - € 1000 per foodtruck

Zoals je ziet, vallen bepaalde keukens iets goedkoper uit dan andere. Dat is meestal het geval bij maaltijden die makkelijk en goedkoop in grote hoeveelheden bereid kunnen worden, bijvoorbeeld omdat ze op basis van rijst zijn. Ook pizza kan een zeer goedkope optie zijn, zeker als je het houdt bij eenvoudige margherita’s.

Partycatering: waarmee rekening houden

Wanneer je de partycatering voor je feest uitdenkt, is het slim om rekening te houden met een aantal aspecten. Die hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

  • Past het eten dat je serveert wel bij het moment van de dag? ’s Middags of juist ’s avonds laat zullen de meeste mensen wel zin hebben om te snacken, maar een complete maaltijd gaat er dan niet in. Om 15:00 uur een buffet serveren terwijl je gasten om 17:00 uur weggaan en waarschijnlijk zelf nog gaan avondeten, is daarom af te raden. Aan de andere kant: begint je feest rond 17:00 of 18:00 uur, dan zullen je gasten zeker rekenen op een wat uitgebreidere maaltijd.
  • Vier je je feest op locatie? Houd dan rekening met potentiële beperkingen qua partycatering. Niet op alle locaties kun je zomaar alle vormen van partycatering organiseren. Zo werken sommige feestlocaties met vaste cateraars waar zij niet van willen/mogen afwijken en is een buffet middenin een park niet altijd toegestaan of überhaupt mogelijk als er geen mogelijkheden zijn om het eten goed te houden. Houd bij je keuze voor partycatering dus rekening met de locatie.
  • Zorg ervoor dat je partycatering is aangepast op eventuele gasten met speciale dieetwensen. Wanneer je een groot feest houdt, zullen er binnen vrijwel iedere groep wel mensen zijn met speciale dieetwensen (vegetarisch, veganistisch) of allergieën. Aangezien je niet wilt dat deze mensen je hele feest lang niets kunnen eten, is het wel zo vriendelijk om ook vegetarische opties of opties zonder veelvoorkomende allergenen (pinda’s, lactose, gluten) aan te bieden.
  • Wil je lang blijven doorfeesten? Zorg dan voor een goede bodem! Bij een groot feest hoort vaak ook veel alcohol. Om te voorkomen dat je gasten te snel te dronken worden, is het belangrijk om hen een goede bodem te verschaffen. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor partycatering met vette hapjes, zoals friet en bitterballen.

Bespaartips voor je partycatering

Het organiseren van een groot feest kan erg prijzig zijn, dus hebben we enkele tips verzameld waarmee jij hopelijk kunt besparen op je partycatering:

  • Maak een inschatting van hoeveel men eet en ga daar niet te veel overheen. Kies je voor een professionele cateraar, dan zal die ongetwijfeld een helder beeld hebben van hoeveel mensen nu eigenlijk eten tijdens een evenement. Heb je echter zelf de keuze uit verschillende hapjes en wil je er alsmaar meer bij doen omdat je bang bent dat je gasten anders verhongeren, dan wordt de kans al snel groot dat je eigenlijk veel te veel eten inslaat. Het beste is dus om samen met je partycateraar in te schatten hoeveel gasten eten en je partycatering daarop aan te passen.
  • Laat de partycatering verzorgen door een regionale cateraar. Zou je je partycatering laten verzorgen door een cateraar die van ver moet komen, dan betaal je over het algemeen voorrijkosten – en met prijzen tussen de 0,19 euro en 1,00 euro kunnen die hoog oplopen. Kies dus bij voorkeur een partycateraar die enigszins nabij gevestigd is, zodat de voorrijkosten beperkt blijven.
  • Huur eventuele (sta)tafels, stoelen of partytenten direct bij de cateraar. Sommige cateraars nemen tegelijkertijd de rol van partyverhuurder op zich. Omdat zij slechts eenmaal hoeven te rijden om alles bij je op locatie te krijgen, kun je bij hen vaak een goede deal krijgen als je naast hun catering ook (sta)tafels, stoelen of partytenten afneemt.
  • Vergelijk verschillende cateringopties met elkaar. Zo voordelig mogelijk je partycatering laten verzorgen kun je alleen doen als je een beeld hebt van de verschillende opties die er zijn. Dat betekent dus meerdere soorten catering, maar ook meerdere cateraars bij langs gaan. In de tabel heb je al kunnen zien welke soorten partycatering gemiddeld het voordeligst zijn. Wil je nu nog offertes opvragen bij cateraars? Maak dan bijvoorbeeld gebruik van de online MyGo Matchmaker om meer overzicht te krijgen.

Partycatering regelen? MyGo helpt je graag

Zoek jij een cateraar die jouw partycatering kan verzorgen? Om direct gematcht te worden met een cateraar die eten naar jouw smaak serveert, bel je naar 085 106 1600. Of kijk anders in de online MyGo Matchmaker voor een inschatting van de kosten.